Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Επιστολή πιστών στο Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό για τη Σύνοδο της Κρήτης

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ



Σεβασμιώτατε 'Αγιε Ηλείας

   Αποστέλλουμε προς την πατρική σας αγάπη την παρούσα επιστολή,με την παράκληση όπως ευαρεστηθείτε να μελετήσετε το θέμα της  παναιρέσεως του Οικουμενισμού και ειδικότερα τις αποφάσεις της λεγομένης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου η οποία συνήλθε στο Κολυμπάρι  της Κρήτης (26/06/6016). Η εν λόγω Σύνοδος δια των δεσμευτικών αποφάσεών της έχει αμέσους σωτηριολογικές επιπτώσεις επί του όλου σώματος της Εκκλησίας και της σωτηρίας των ψυχών,υπέρ ών Χριστός απέθανε.
    Παρακαλούμε και πάλι,με αγάπη Χριστού,όπως συντόμως λάβετε ξεκάθαρη θέση επί
των αποφάσεων της Συνόδου. Εαν δηλαδή είναι Ορθόδοξες ή αιρετικές,εαν συμφωνούν με τα Δόγματα και την Θεολογία  των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας και εαν ο Πάπας και οι  λοιποί αιρετικοί αποτελούν Εκκλησίες.

   Το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας των ευσεβών και Ορθοδόξων Χριστιανών της Μητροπόλεως Ηλείας αναμένει με ιδιαίτερη αγωνία να  ακούσει την φωνή σας. Σας υπενθυμίζουμε την  απάντηση της Συνόδου των Ορθοδόξων Πατριαρχών εν έτει 1848 προς τον Πάπα Πίο ότι: <<υπερασπιστής της Θρησκείας είναι το σώμα Εκκλησίας,ήτοι αυτός  ο λαός,ο οποίος θέλει το Θρήσκευμα αυτού αιωνίως αμετάβλητον  και όμοιον με αυτό το των Αγίων Πατέρων αυτού>> 
Μετά τιμής
Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεως Ηλείας
Ακολουθούν ονόματα και υπογραφές

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.