Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Πειραιάς: Οι αθλιότητες του δίγλωσσου "αντι-Οικουμενιστή μητροπολίτη, συνεχίζονται!


ΔΩΡΟ τοῦ ΠΕΙΡΑΙΩΣ στὸν ἀρχηγὸ τῆς Παναιρέσεως κ. Βαρθολομαῖο ποὺ ἀναθεμάτισε δυὸ φορές!!!

   Ὁ  λέων  μητροπολίτης  τῶν  ἀντι-Οἰκουμενιστῶν  κ.  Σεραφείμ  (ποὺ  πνέουν  μένεα  ἐναντίον  μας, ἐπειδὴ  ἀποκαλύψαμε  τὸν  ὕπουλο  ρόλο  του  ἀπὸ  τὸ  2010  καὶ  τοὺς  τὸν  ὑπενθυμίζαμε)  ἔστειλε  δῶρο  στὸν  ἀρχι-Οἰκουμενιστὴ  Πατριάρχη  κ.  Βαρθολομαῖο:  …«ψηφιδωτό  πορτρέτο  του  Πατριάρχη»!!!ΤΟ  ΔΩΡΟ  ΤΟΥ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ  ΣΤΟΝ  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 

  Σύμφωνα με το σημερινό (28-3-2017) δελτίο ειδήσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου: 
   «Ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Πατριάρχης, ἐδέχθη εἰς ἀκρόασιν: Τούς Ἐντιμ. κ. Κωνσταντῖνον Δαντίλην καί κ. Λυκοῦργον Μαρκούδην, συνεργάτας τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Πειραιῶς, κομίσαντας Αὐτῷ ἀναμνηστικόν δῶρον ἐπί τῇ 25ετηρίδι τῆς Πατριαρχίας Του ἐκ μέρους τοῦ Ποιμενάρχου των». 
  Το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ έχει ξεσπαθώσει εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, το ότι το «Γραφείο Αιρέσεων και Παραθρησκειών» της Μητροπόλεώς του δίνει καθημερινό ρεσιτάλ εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το ότι ο κληρικός της Μητροπόλεως Πειραιώς Άγγελος Αγγελακόπουλος θα συμμετέχει –όπως ανακοινώθηκε επισήμως– σε ημερίδα που θα καταδικάσει (την ερχόμενη εβδομάδα) την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο ως «αιρετική», όλα αυτά -και άλλα πολλά!- δεν εμποδίζουν τον Σεβ. Πειραιώς να κάνει δώρο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο «ἐπί τῇ 25ετηρίδι τῆς Πατριαρχίας Του», το οποίο εκόμισαν στο Φανάρι οι απεσταλμένοι του.

  Σύμφωνα με πληροφορίες το δώρο είναι ένα ψηφιδωτό πορτρέτο του Πατριάρχη. 
  Οι «συνεργάτες της Μητροπόλεως Πειραιώς» Κωνσταντίνος Δαντίλης και Λυκούργος Μαρκούδης, είναι οι δύο «κεφαλές» του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία», Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Προγράμματος αντίστοιχα. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Μητροπόλεως Πειραιώς έχει ξεσπαθώσει –δεν μπορεί άλλωστε να κάνει κι αλλιώς– εναντίον της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, ο δε Λυκούργος Μαρκούδης έχει κάνει «σκληρές» εκπομπές (όπως αυτή με τον καθηγητή Δημ. Τσελεγγίδη, ο οποίος έχει και μόνιμη εκπομπή στον σταθμό) εναντίον της Συνόδου. Αυτό, φυσικά, δεν τους εμπόδισε να πάνε στο Φανάρι και να προσκυνήσουν πανηγυρικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 
   Η μετάνοια τόσο του Σεβ. Πειραιώς όσο και των συνεργατών του αποτελεί παράδειγμα για όλους μας. Ελπίζουμε πως μετά την «καταδίκη» Οικουμενικού Πατριάρχου από τον κληρικό της Μητροπόλεως Πειραιώς στην προσεχή ημερίδα, θα επισκεφθεί και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ το Φανάρι για να υποβάλει τα σέβη του στον Πρώτο της Ορθοδοξίας. 
   Κι ακόμα, θυμίζουμε πως εκκρεμεί η επίσκεψη του Πατριάρχη στον Πειραιά, αφού τον Αύγουστο του 2014 ο νέος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης –«εκλεκτός» του Μητροπολίτου Πειραιώς– επισκέφθηκε το Φανάρι με τον Ολυμπιακό και απηύθυνε πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, να επισκεφθεί το μεγάλο λιμάνι της χώρας μας (δείτε σχετική ανάρτησή μας εδώ). 
    Αμήν! 
  Αφού όμως πρώτα καταδικαστεί ο Πατριάρχης από τον κληρικό του Πειραιά Άγγελο Αγγελακόπουλο.
   Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο! 
Πηγή

Σχόλιο ἀπὸ τὸ ἱστολόγιο "Κατάνυξις"
Λυπάμαι για τον Πειραιώς και για τον κ Λυκούργο Μαρκούδη, τους οποίους γνώρισα και είχα προσωπική επαφή και συζήτηση.

Φαίνεται πως την σήμερον οι συνειδήσεις εξαγοράζονται πολύ εύκολα στον βωμό του ξεπουλήματος των πάντων.

Άλλωστε αυτό δεν έχει γίνει και με τους πολιτικούς ?

Η σύμπνοια άριστη, ποιμένων, πολιτικών και υποκριτών, (δεν θα πω περισσότερα αν και γνωρίζω, γιατί… μόνο βλάβη θα προκαλέσουν).

Τίποτα άλλο!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.