Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Κι ο "Σωτηρικός" Αιτωλίας Κοσμάς ...διώκτης αποτειχισμένου μοναχού!!!


ΕΠΕΙΓΟΝ:

Ο "ταπεινός" Αιτωλίας Κοσμάς
Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ  ΔΙΩΚΕΤΑΙ
-ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΙΣΤΕΩΣ-
ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ ΚΟΣΜΑ




Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΘΕΡΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΕ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ

«Μακάριοι είσθε, όταν σας εμπαίξουν και σας υβρίσουν οι άνθρωποι, και σας διώξουν και, ψευδόμενοι, είπουν παντός είδους κακολογίας και κατηγορίας ενάντιον σας, επειδή πιστεύετε εις εμέ» (Ματθ. 5,11)

   Ο μοναχός Νεκτάριος  ζει και αναπνέει τα τελευταία 3 χρόνια μέσα στον χώρο της Αγίας Παρασκευής  Μάνδρας Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας, όπου υπήρχε παλιά μοναστήρι, και διακονεί την τοπική Εκκλησία με αγάπη Χριστού αλλά και με στόμα που ομολογεί την Αλήθεια.  
   Το Σάββατο 26 Αυγούστου 2017 και ώρα 5:00 μ.μ υποδέχτηκε πενταμελής επιτροπή, δύο ιερομόναχους και τρεις επιτρόπους του Ναού, των οποίων η ταυτότητα δεν μας διαφεύγει, και ζήτησαν από τον εν λόγο μοναχό να εγκαταλείψει το χώρο της Αγίας Παρασκευής  ειρηνικά!!! Υποστήριξαν δε ότι έρχονται με προφορική εντολή του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά. Για τα  όσα λυπηρά διαδραματίστηκαν μας ενημέρωσε λαϊκός  προσκυνητής που ήταν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς των όσων ειπώθηκαν καθώς και του "ειρηνικού" τρόπου των επιτρόπων που έδωσαν χρονική διορία στον μοναχό, άλλος μέχρι το τέλος του μηνός και άλλος το πολύ σε δέκα ημέρες. Με επίσημο τρόπο  ένας από τους δύο Ιερομονάχους που τυγχάνει ηγούμενος άλλου γνωστού μοναστηριού ζήτησε από το μοναχό Νεκτάριο να φύγει και να παραδώσει τα κλειδιά στους επιτρόπους.
    Για να θεραπεύσουμε την όποια απορία σας κάνουμε γνωστό ότι ο μοναχός Νεκτάριος μετά  επαφών του με τον μητροπολίτη Κοσμά κατέθεσε δύο επιστολές Μία διαμαρτυρίας για την ψευδοσύνοδο της Κρήτης  και την στάση ντροπής που κρατά ο δεσπότης της Αιτωλοακαρνανίας λόγω του ότι δεν καταδικάζει τη «Σύνοδο» της Κρήτης (υπάρχει βίντεο!) και ταυτόχρονα προβάλει το κείμενο ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ, και επίσης παραδέχτηκε ενώπιον του μοναχού ότι ο πατριάρχης δεν είναι αιρετικός!!  Και μία δεύτερη επιστολή της αποτείχισής του με ημερομηνία 18 Ιουλίου 2017.
   Πριν κλείσουμε την πρώτη αυτή ενημέρωση σας δίνουμε μικρό δείγμα της θρησκευτικής φιλοσοφίας των λαϊκών επιτρόπων που
δήλωσαν ότι αυτά που γίνονται με την Ρωμαιοκαθολική «εκκλησία» τους αρέσουν και πως εύχονται γρήγορα να γίνει και η επίσημη ένωσή μας!
    Ο μοναχός Νεκτάριος εύστοχα και με τρόπο απάντησε προς την πενταμελή επιτροπή:
-         -Ναι, θα φύγω, αλλά, θέλω ένα χαρτί από τον Δεσπότη που να λέει το λόγο που με διώχνει.
    Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι σήμερα Δευτέρα 28 του μηνός  τέσσερις ημέρες μετά την μεγάλη εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, οι επίτροποι επανήλθαν με «ειρηνικό» τρόπο άνευ γραπτής εντολής εκβιάζοντας τον μοναχό -που εκείνη την ώρα μιλούσε σε ανοιχτή ακρόαση με γνωστό μας αδελφό που άκουγε τα πάντα- να φύγει.
-       - Εμείς σου είπαμε ειρηνικά να φύγεις. Αυτή είναι η (προφορική) εντολή του Δεσπότη

ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ


5 σχόλια:

  1. Ανδριζεσθε ,κραταιουσθε,γρηγορειτε αδελφοι...Οι διωξεις οσο πανε και αυξανονται...Καλη υπομονη ,στον ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΕΚΤΑΡΙΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/8/17, 12:31 μ.μ.

      ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΊΤΑΙ ΌΤΙ ΑΥΤΌΣ Ο (ΓΕΡΟΝΤΑΣ) ΔΙΑΚΟΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΊΑ

      Διαγραφή
    2. ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ:
      1. ΤΕΛΕΙ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΕΣ.
      2. ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΗΝΗΤΕΣ , ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΟΥ Η ΑΓΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΕΠΕΙΤΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΡΑΣΜΑ. ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ , ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ , ΤΟΥΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ , ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ, ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΥΧΝΑ , ΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ . ΜΕ ΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΑΧΕΙΛΙ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ , ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ . ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ , ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ . ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΑΥΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ .
      3. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΘΑΡΟ , ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ .ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΙΖΕΙ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ .
      ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ;
      ΔΕΝ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΟΥΖΟΜΕΖΕΔΕΣ ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ ΣΕ ΟΥΖΑΔΙΚΟ.
      ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ΄ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ : ΑΝ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ . ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΣΠΗΛΑΙΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΟΝΑΧΟΥ ΑΠΟ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος2/9/17, 11:16 μ.μ.

    να μας πει ο καλογερος που εγινε μοναχος και εκει που ειναι αντι ωφελεσει σκανδαλιζει με τη συ μπεριφορά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γκουρνέλος Νικόλαος3/9/17, 3:29 μ.μ.

    Παίρνω το θάρρος και έχω την υποχρέωση να μιλήσω για ένα χαρισματικό μοναχό που είχα την ευλογία του Θεού να γνωρίσω εγώ και η οικογένειά μου στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στη Μάνδρα Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας εδώ και τέσσερα χρόνια.Οι διδαχές και τα σοφά λόγια του μοναχού Νεκτάριου υπό την ευλογία της Αγίας Παρασκευής όχι μόνο συμπλήρωναν τα λόγια των πνευματικών μου αλλά πολλές φορές ακολουθώντας τα σε σύντομο χρόνο μου έδιναν διέξοδο σε πολλά προβλήματα της καθημερινότητας. Εντυπωσιακά υπό τις ορμήνιες του κατάλαβα πόσο εύκολα μπορεί να πλανευτεί ένας Ορθόδοξος Χριστιανός από τις ΄΄βολικές΄΄ για την παγκοσμιοποίηση αποφάσεις της ψευτοσυνόδου στο Κολυμπάρι Χανίων Κρήτης και των ψευτοαποκαλούμενων Ορθόδοξων Χριστιανών ομολογητών της οι οποίοι συνυπέγραψαν.Όσο αφορά την "Ανωνυμία" κάποιων…ανέκαθεν με προσανατόλιζε απαξιωτικά σε "προβοκάτορες,φοβισμένους τρομοκράτες,δοσίλογους,και γυμνοσάλιαγκες"....πόσο μάλλον όταν "αυτοί" ήταν υποκινούμενοι δίχως ντροπή και δίχως να γνωρίζουν τις θέσεις τις απόψεις τα πιστεύω τις διδαχές και τους αγώνες υπέρ της Ορθοδόξου Χριστιανοσύνης,πνευματικών και Αγιοφωτισμένων που έντεχνα και σκόπιμα σπίλωναν εύκολα αόριστα και αβίαστα χωρίς καμία αιδώ με ένα "ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ" δίχως αιτιολογία και αποδείξεις.Μακάριοι αυτοί που με την αποτείχισή τους από ψευτοεκκλησίες ΄΄σταυρώνονται΄΄στο όνομα της Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και των Αγίων Πατέρων μας.Και ας έχουν υπ'όψιν τους οι εν λόγω "κύριοι" τα ΄΄τσιράκια΄΄ και οι΄΄υποκινούμενοι σπιλωτές΄΄ότι δεν υπάρχει "θεά τύχη"...παρά μόνο "Θεά Νομοτέλεια"...


    ΓΚΟΥΡΝΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΘΕΡΜΟΥ.
    03-08-2017

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.