Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Συνάντηση εργασίας των αγωνιζομένων εναντίον του οικουμενισμού

  
   Στο διάστημα 4-5 Οκτωβρίου 2017 έλαβε χώρα στο Κρασνοδάρ, στη Ρωσία, πόλη που έχει ως προστάτιδα την Αγία Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνη, μια συνάντηση εργασίας των αγωνιζομένων ενάντια του οικουμενισμού, που εκπροσώπησαν ορισμένες τοπικές Εκκλησίες. Συμμετείχαν ιερείς από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, από το  Άγιο Όρος και από την Δημοκρατία της Μολδαβίας.
   Δείχνοντας τον δέοντα σεβασμό για τον υπέρ πίστεως αγώνα που διεξάγουν τα ορθόδοξα αδέλφια από τις υπόλοιπες τοπικές εκκλησίες ενάντια της αιρέσεως, οι διοργανωτές της συνάντησης προσκάλεσαν τις αντιπροσωπίες από το Άγιο Όρος και από τη Ρουμανία να απευθύνουν χαιρετισμό όπου να περιγράφουν την εμπειρία που έχουν αποκτήσει σ’ αυτόν τον αγώνα. 
   Εκ μέρους των αποτειχισμένων ιερέων και λαϊκών από τη Ρουμανία χαιρετισμό απηύθυνε ο θεολόγος Mihai-Silviu Chirilă.
    Ο Γέροντας Σάββας Λαυριώτης, ο εκπρόσωπος των αγιορειτών πατέρων που έχουν διακόψει το μνημόσυνο του οικουμενιστή ιεράρχη, παρουσίασε τις κύριες κανονικές και δογματικές γραμμές που πρέπει να ακολουθηθούν στην μάχη ενάντια του οικουμενισμού, προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη. Απήντησε σε ερωτήσεις σχετικά με την ερμηνεία του 15ου κανόνα Ι/ΙΙ,  με τη σχέση μεταξύ της παρουσίας της Χάρητος στην Εκκλησία και τον μολυσμό αυτής από την αίρεση κ.λπ.Ο πατέρας Σάββας επέμεινε στην ανάγκη της συσπείρωσης του αγώνα σε πανορθόδοξο επίπεδο και την επίτευξη μιας στενής συνεργασίας μεταξύ των ομοφρόνων  ορθοδόξων από όλες τις ορθόδοξες χώρες.
     Οι διοργανωτές είχαν συμπεριλάβει στο φάκελο της συνάντησης και τα ψηφίσματα της Θεσσαλονίκης και της Botoşani/Ρουμανίας αντίστοιχα.
   Οι συναντήσεις θα συνεχισθούν. Στο Κρασνοδαρ έγινε και μια πρώτη επαφή με τους υπέρ πίστεως αγωνιστές από την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

 Μετάφραση Σ.Δ.

1 σχόλιο:

  1. Πατέρες αποτειχισμενοι εν τη ορθοδοξία Παγκόσμιος όλοι μαζυ κλήρος και λαοί για Του Χριστού μας την Πίστη Την αγία ας Ομολογήσουμε .Καλή αντάμωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.