Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Ποιός ευλαβής «Επίσκοπος» που έχει φόβο Θεού αποτειχίστηκε από αυτούς που δεν σέβονται και μολύνουν το Ιερό ράσο;

 Ακριβοί στα πίτουρα
και φθηνοί στ΄ αλεύρι

Ιωάννης Μακαρούνης

despotes1.jpg
Αδελφοί Χριστιανοί (δλδ. Ορθόδοξοι)
        χαίρετε εν Κυρίω πάντοντε

    Όσο περνά ο καιρός, τόσο περισσότερο με πικραίνει η ένοχη σιωπή των αδελφών μας «Επισκόπων».

     Είναι βέβαια προς μεγάλην τους τιμή που βγήκαν αρκετοί και που καλώς έκαναν που μίλησαν σκληρά για τις μισάνθρωπες αποφάσεις της κυβερνήσεως περί συμφώνου συμβιώσεως, περί αντι-Χριστιανικών, Οικουμενιστικών Θρησκευτικών, περί αλλαγής φύλου, κοκ. Αυτό δεν μπορεί κανείς παρά να το αναγνωρίσει, να το επαινέσει και να το προβάλλει με κάθε τρόπο.
     Όμως από την άλλη, δεν μπορώ να κρύψω ότι μου θυμίζει την λαϊκή μας παροιμία «ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στ΄ αλεύρι». Εκεί που τους φώναζε το ποίμνιο να πάρουν θέση για την ψευδοσύνοδο και δεν άκουγες ούτε ψίθυρο, εκεί που τους είχαμε για κωφάλαλους, εκεί που τους είχαμε για πεθαμένους και ψάχναμε τα κηδειόχαρτα, ξαφνικά έσπασαν εκκωφαντικά την σιωπή των, αλλά όχι για τον Οικουμενισμό. Ζητώ συγνώμη για το ανάρμοστα σαρκαστικό ύφος, αλλά αποτυπώνει με ακρίβεια την εντύπωση που μου κάνει αυτή η παράξενη στάση των «Επισκόπων» μας.
     Αυτή λοιπόν η στάση των, επιβεβαιώνει με έναν ακόμη τρόπο το πόσο συνειδητά επιλέγουν να στηρίζουν δια την σιωπή των τον αντίχριστο Οικουμενισμό. Διότι εδώ αποδεικνύεται το ότι δεν
είναι από την πολύ ταπεινότητα που δεν φώναζαν για τον Οικουμενισμό. Άσε που και αυτό θα ήταν απαράδεκτο, διότι άλλο η ταπεινότητα που πρέπει να επιδείξει ο Χριστιανός όταν θίγεται ο ίδιος, και άλλο η ιερά οργή που επιβάλλεται όταν θίγεται η Πίστις. Δεν έφταιγε λοιπόν το ότι δεν είχαν σθένος, φωνή, θάρρος, αγωνιστικότητα και πυγμή, αλλά το ότι είναι συνειδητοί αγωνιστές του Οικουμενισμού.
       Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και από άλλες παραμέτρους, οι οποίες δυστυχώς έχουν ισχύ σε όλους τους αδελφούς μας «Επισκόπους».
  Για παράδειγμα, κανείς «Επίσκοπος» δεν έχει αποτειχιστεί από τον «Αρχιεπίσκοπο» Αυστραλίας Στυλιανό, για τα όσα βλάσφημα έχει εκστομίσει εναντίον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, πράγματα τα οποία δεν τόλμησαν να εκστομίσουν ούτε οι αιρετικοί. Κάποιος που διαβάζει την Καινή Διαθήκη και βλέπει την ευλάβεια των Αγίων Αποστόλων, και κάποιος που διαβάζει τους Αγίους Πατέρες, και κάποιος που διαβάζει τους βίους των Αγίων, μπορεί να διανοηθεί ποτέ κάποιον Απόστολο ή Άγιο ο οποίος για τον οποιοδήποτε λόγο θα ανεχόταν να συγκοινωνεί και να δηλώνει έτσι ίδιο φρόνημα με αυτές τις βλασφημίες; Ίσα ίσα, που οι βίοι των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων γενικότερα μας δείχνουν ότι ήταν ασυγκράτητη η ιερά οργή που ξεσπούσε όταν προσβάλλονταν τα Θεία. Γι΄ αυτό και είχαμε τόσους μάρτυρες ομολογητές που πολέμησαν τις αιρέσεις, όπως ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής.
     Αντ΄ αυτού, οι δικοί μας «Επίσκοποι» διατηρούν κοινωνία με τον «Αρχιεπίσκοπο» Στυλιανό, και δεν αποτειχίζονται από αυτόν. Αλλά πώς να αποτειχιστούν από αυτόν, όταν όλοι έτρεξαν προς συμπαράστασή του, αφορίζοντας τον Ομολογητή Νικόλαο Σωτηρόπουλο όταν αυτός ήλεγξε τις βλασφημίες και τις αιρέσεις του Στυλιανού; Δεν τολμώ να σκεφθώ πώς θα σταθούν ενώπιον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού βαρυνόμενοι με έναν άδικο αφορισμό.
    Και δεν είναι μόνον ο Στυλιανός που αποστάτησε από την Εκκλησία, αλλά και ο Οικ. Πατ. Βαρθολομαίος, και ο Ζηζιούλας, και ο Γερμανίας Αυγουστίνος, και ο Μητ. Ζιμπάμπουε, και ο Πατριάρχης Αντιοχείας, και ο Μητ. Θεσσαλονίκης Άνθιμος, και ο Μητ. Νέας Ιωνίας Γαβρηίλ, και ο Μητ. Μεσσηνίας Χρυσόστομος, και ο Μητ. Σιδηροκάστρου Μακάριος, και άλλοι πολλοί. Ποιός ευλαβής «Επίσκοπος» που έχει φόβο Θεού αποτειχίστηκε από αυτούς που δεν σέβονται και μολύνουν το Ιερό ράσο, όπως θα αποτειχίζονταν εάν ζούσαν σήμερα όλοι οι Άγιοι Απόστολοι και όλοι οι Άγιοι μαζί; Κανείς. Η ευλάβειά τους αναλώθηκε όλη στο μάθημα των Θρησκευτικών και την αλλαγή φύλου. Πώς λοιπόν αυτή η στάση να μην μου θυμίσει την παροιμία «ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στ΄ αλεύρι»;
     Ποιος ευλαβής αδελφός μας «Επίσκοπος» αρνήθηκε να διανείμει το φυλλάδιο της ΔΙΣ «Προς τον Λαό» και να το επιστρέψει ως απαράδεκτο; Κανείς. Ποιος ευλαβής αδελφός μας «Επίσκοπος» αγωνίστηκε εδώ και ενάμισι χρόνο για να συγκληθεί νέα Σύνοδος η οποία θα καταδικάσει τις «μετα-Πατερικές» πλάνες και την αιρετική και ληστρική ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου; Κανείς. Και πώς να το κάνουν, όταν δεν τολμούν καν να την αποκαλέσουν αιρετική και ληστρική ψευδοσύνοδο. Κάποιοι μόνο αναφέρονται σε αυτήν με ήπιους χαρακτηρισμούς, όπως «καλουμένη Αγία και Μεγάλη Σύνοδος». Έτσι θα μιλούσαν οι Άγιοι Απόστολοι και οι Άγιοί μας για αυτήν την αντίχριστη Σύνοδο; Θα μάσαγαν τα λόγια τους; Θα φοβούντο την ιεραρχία και θα βάπτιζαν την ολιγοπιστία τους «οικονομία», ή θα γίνονταν ιερά θύελλα όπως οι Άγιοι Ομολογητές μας και θα ξεβρώμιζαν κάθε βλάσφημη αιρεσιολογία από την Εκκλησία;
    Και η συνειδητή υποστήριξη των «Επισκόπων» μας στον Οικουμενισμό φαίνεται επίσης και από μια άλλη παράμετρο. Έχουν λάβει χώρα εκατοντάδες αποτειχίσεις εντός και εκτός Αγίου Όρους. Αποτειχίζονται καθημερινά ομολογητές μοναχοί, ιερείς και ιερομονάχοι. Από τις τόσες και τόσες αποτειχίσεις που γίνονται, κανείς μα κανείς δεν τόλμησε να αντικρούσει τους θεολογικούς λόγους Πίστεως των αποτειχισμένων. Ούτε Καθηγούμενος Αγιορείτης αλλά ούτε και «Επίσκοπος» τόλμησε ποτέ να αντικρούσει τους λόγους για τους οποίους αποτειχίζονται κάθε μέρα και περισσότεροι. Και μόνο αυτό φτάνει για να φανεί ο ρόλος και τα κίνητρα του καθενός.
   Αλλά ακόμη και οι «Επίσκοποι» οι οποίοι δεν έχουν αποτειχισμένους ιερείς στην Μητρόπολή τους, δεν υποστηρίζουν όσους ομολογητές αποτειχίζονται απο την αίρεση για λόγους Πίστεως, όπως «επιβάλλουν» με τους λόγους και τα έργα τους οι Άγιοι Πατέρες, οι Ιεροί Κανόνες αλλά και η ίδια η Αγία Γραφή. Γιατί αδελφοί μας; Αφού αφιερώσατε την ζωή σας στον Κύριο, και αναλάβατε την φρικτή ευθύνη ενώπιον του Αγίου Πνεύματος να γίνετε φωτεινό παράδειγμα για το ποίμνιο, μιμούμενοι την ευλάβεια και την πίστη των Αγίων Αποστόλων, και εσόμενοι οι επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι, γιατί εγκαταλείπετε μόνους τους, τους αποτειχισμένους αδελφούς μας στον ιερό αγώνα της Ομολογίας Πίστεως; Πώς σας επιτρέπει η συνείδησή σας να υπάρχουν χιλιάδες ομολογητές λαϊκοί, και εσείς να καμαρώνετε σαν να μην συμβαίνει τίποτε; Πώς μπορείτε να νιώθετε ήσυχη την συνείδησή σας όταν από την μια φωνάζετε για το μάθημα των Θρησκευτικών, αλλά από την άλλη αρνείστε να κατονομάσετε τον Οικουμενισμό και αποδέχεστε τις αιρέσεις του μέσω της «μετα-Πατερικής» «θεολογίας» του Ζηζιούλα και των άλλων πλανεμένων αδελφών μας;
     Αυτό ακριβώς είναι που μου δίνει την εικόνα ότι έχετε δυο μέτρα και δυο σταθμά. Άλλη ευλάβεια και αυστηρότητα για τα Θρησκευτικά, και άλλη για τις βλάσφημες αιρέσεις που εισάγονται στην Εκκλησία. Αυτό είναι που λέμε «ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στ΄ αλεύρι». Γιατί το κάνετε αυτό; Βέβαια είναι ρητορικό το ερώτημα, εφόσον οι αδελφοί μας «Επίσκοποι» απάντηση στα θεολογικά αδιέξοδα δίνουν πάντοτε δια της σιωπής.
    Μην σκανδαλίζεσθε λοιπόν αδελφοί μου όταν σε κάθε ανάρτηση κατονομάζω συλλήβδην όλους τους «Επισκόπους» μας ως απίστους. Οι ίδιοι με τις πράξεις των μας παρέχουν αυτό το δικαίωμα. Γι΄ αυτό βάζω πάντα τους «Επισκόπους» μας σε εισαγωγικά. Διότι όσο αποτάσσονται δια της σιωπής τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, δεν είναι Επίσκοποι αλλά ψευδεπίσκοποι. Δεν είναι ποιμένες αλλά λυκοποιμένες. Δεν θα κρίνω ποτέ τον προσωπικό τους βίο, αλλά ως οφείλω ενώπιον του Κυρίου και Θεού μας Ιησού Χριστού, κάνω την ομολογία μου και δεν θα σιωπήσω ποτέ ανεχόμενος την βλασφημία.
   Εύχομαι δια της μεσιτείας της Δεσποίνης ημών Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, όπως το έλεος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού πέμψει την Χάρη Του και οδηγήσει τους πλανεμένους Οικουμενιστές αδελφούς μας πρός επανένταξη είς την Εκκλησίαν Του. Αμήν.
Μετά φόβου Θεού
ο αμαρτωλός
Ιωάννης Μακαρούνης

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος27/10/17, 10:53 π.μ.

    Oποιος θελει ας δει τα ενδιαφεροντα σχολια [στο ιδιο αρθρο] στο ιστολογιο ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.