Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα η πανηγυρική Θ. Λειτουργία για την εορτή της μνήμης του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, καθώς και για τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα.


Τη Θ. Λειτουργία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου και Σταγών κ. Θεοκλήτου. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε Μητροπολίτης Σταγών, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Άγίου και στον εορτάζοντα Μητροπολίτη.
Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, τόνισε ότι η παρουσία των αδελφών Επισκόπων σήμερα, σε καιρούς κρίσης και αμφισβήτησης, δείχνει την ενότητα του εκκλησιαστικού σώματος, του οποίου επικεφαλής είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
Παράλληλα, κάλεσε τους πιστούς να αντλήσουν δύναμη ο ένας από τον άλλο, ώστε να καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Κλείνοντας, ευχαρίστησε θερμά τους Μητροπολίτες, τους ιερείς, τις τοπικές αρχές καθώς και τους πιστούς για την παρουσία τους και τις ευχές τους.
Όπως κάθε χρόνο, αυτήν την ημέρα, παρέδωσε σε εννέα νέους Μεσσήνιους φοιτητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας, τα τραπεζικά βιβλιάρια των υποτροφιών που τους δόθηκαν για τις σπουδές τους, από το Ταμείο Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ι.Μ. Μεσσηνίας.
Ευθύς αμέσως, δέχθηκε ευχές στην αίθουσα του θρόνου του Μητροπολιτικού Μεγάρου από πιστούς, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους.
Στην εορτή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.