Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018

Συνδιοργανώθηκαν από την Ισραηλιτική Κοινότητα, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Μητρόπολη Δημητριάδος

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΒΕ ΤΗΝ ΕΠΤΑΦΩΤΗ ΛΥΧΝΙΑ
-Παρών βέβαια και ο κ. Ιγνάτιος!
Προκόπης Παυλόπουλος από τον Βόλο: To Ολοκαύτωμα δεν πρέπει να επαναληφθεί


“To Ολοκαύτωμα δεν πρέπει να επαναληφθεί” τόνισε σήμερα από τον Βόλο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος που παρευρέθηκε στην εκδήλωση της Εθνικής Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος που διοργανώθηκαν από την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Μητρόπολη Δημητριάδος.
Στην ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε πως ένιωσε δέος όταν υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα για την ίδρυση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.


«Όσοι Έλληνες χάθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης είναι μέρος της ιστορίας μας. Οι Έλληνες πρωτοστάτησαν στην εξέγερση στο Άουσβιτς τον Ιούνιο του 1944 φωνάζοντας το σύνθημα ελευθερία ή θάνατος και κατά μια παράδοση έψαλαν τον εθνικό ύμνο πριν την εκτέλεσή τους. Και εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε για την γενοκτονία των Ελλήνων του πόντου και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας».


Πρόσθεσε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως γεννήθηκε ο Ναζισμός και πως δεν πρέπει να επιτρέψουν την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων. «Η Ευρώπη δεν έχει δώσει την απαιτούμενη έμφαση στους θεσμούς που τονώνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ευρώπη δημιουργήθηκε για να μην υπάρξει ξανά αυτός ο εφιάλτης αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται ανθρωπισμός και δημοκρατία» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Εξήγησε πως υπάρχουν ακόμα υπολείμματα του ναζισμού και φασισμού και πως αυτό οφείλεται στην εκμετάλλευση των ανισοτήτων που δημιουργούνται από την περιθωριοποίηση της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας. Σημείωσε πως λύση αποτελεί η δημιουργία οικονομικής πολιτικής που θα στηρίζει το κράτος δικαίου και θα αποτελέσει το οχυρό απέναντι στον ναζισμό.
Βάσω Σταματίου: Να μιλήσουμε στα παιδιά για το Άουσβιτς
Τη φρίκη που έζησε στο Άουσβιτς περιέγραψε η κ. Βάσω Σωτηρίου που μίλησε για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όπως είπε οι κρατούμενοι ήθελαν να βρουν κάτι για να μασήσουν.
«Από τις 6 το πρωί σκληρή δουλειά με ξύλο, ήταν ο εφιάλτης κάθε κρατούμενου. Τον Ιούνιο του 1944 υπήρχε φάλαγγα ανθρώπων στα κρεματόρια. Τις ημέρες εκείνες χάθηκαν 400.000 Εβραίοι της Ουγγαρίας. Ήταν το πιο παράλογο σχέδιο της ανθρωπότητας.
Παράλληλα ανέφερε πως το σχέδιο των Ναζί για εξόντωση των αντιπάλων τους ήταν μελετημένο για χρόνια, καθώς οι φούρνοι είχαν ημερομηνία κατασκευής 1937»
Μάλιστα η κ. Σταματίου προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να μιλήσουν στα παιδιά για το Άουσβιτς.

Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο αντιναζιστής Ράινερ Ες, εγγονός του διοικητή του Άουσβιτς Ρούντολφ Ες .
«Εγώ είμαι και θα παραμείνω για πάντα ο εγγονός ενός μαζικού δολοφόνου» είπε στην ομιλία του και τόνισε πως οφείλουμε να εμποδίσουμε την επανάληψη αυτής της σκοτεινής ιστορίας.
«Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχει αρχίσει ξανά κάτι επικίνδυνο και ότι όλοι ξανά αποστρέφουν το βλέμμα και ότι ξανά επιτρέπουν να συκοφαντούνται άνθρωποι, μειονότητες και εθνικές ομάδες στην κοινωνία».


   Ο καθείς στο είδος του… Έτσι, την ίδια ώρα που οι Έλληνες διαδήλωναν στο Σύνταγμα για την Μακεδονία, ο πρόεδρος Παυλόπουλος συμμετείχε σε εκδήλωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας του Βόλου, σε αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της πόλεως.
    Αφού δε άναψε συμβολικά την επτάφωτη λυχνία, είπε ότι αισθάνθηκε δέος όταν υπέγραψε το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη «που είναι κάτι το οποίο θα εμπνέει την ανθρωπότητα».
    Εν συνεχεία, άρχισε την… συνήθη πολιτικολογία, περί των «υπολειμμάτων του ναζισμού», που «φυτρώνουν σε πολλές εκλογές που έγιναν στην Ευρώπη», εννοώντας τα λαϊκά εθνικιστικά κινήματα και τόνισε αποφασισμένος πως«δεν πρέπει να αφήσουμε να δημιουργηθούν ξανά τέτοια φαινόμενα», προτείνοντας ως αντίδοτο το«κοινωνικό κράτος»: «Τα υπολείμματα του ναζισμού και του φασισμού υπάρχουν ακόμη, γιατί εκμεταλλεύονται τις τεράστιες ανισότητες που δημιουργούνται από την περιθωριοποίηση της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια οικονομική πολιτική που φυσικά δεν θα βασίζεται στην σπατάλη, αλλά θα στηρίζει το κοινωνικό κράτος δικαίου. Και έχουμε ένα διπλό χρέος, να εμβαθύνουμε την Ευρώπη, να δημιουργήσουμε τα θεμέλια της δημοκρατίας, τους ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης και να στηρίξουμε ένα κοινωνικό Κράτος για την δημιουργία του οχυρού απέναντι στον ναζισμό που είναι η κοινωνική συνοχή».

    Χωρίς να εξηγήσει βεβαίως πως είναι δυνατόν να δημιουργηθεί αυτό το «κοινωνικό κράτος» σε μία χώρα όπου ο «πρώτος πολίτης» της (δηλαδή ο ίδιος) αμείβεται με περίπου 12.000 ευρώ το μήνα, όταν ο μέσος μισθός και η μέση σύνταξη είναι γύρω στα 400 ευρώ…

Ο Δημητριάδος ἔχει προϊστορία ἀπὸ τὸ 2011

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος "πιστοποιήθηκε"σαν "γνήσιος εκφραστής της Χριστιανικής θρησκείας" απο την Ισραηλιτική κοινότητα Βόλου!


Σχόλιο "Ο.Π":Αν και έχουμε αναφερθεί  σε παλαιότερη ανάρτησή μας  για το ίδιο θέμα (βλ. εδώ) , το αναδεικνύουμε και πάλι  μιας και έπεσε στα χέρια μας το   τεύχος   Ιανουαρίου  2011 του  μηνιαίου περιοδικού "Τα Νέα μας" της Ισραηλιτικής κοινότητας Ελλάδος . (Ευχαριστούμε  τον  φίλο μας  Β.Π που έκανε τον κόπο να μας ενημερώσει  για αυτό.)
Εκτός των άλλων που ήδη έχουν  σχολιαστεί στην προαναφερθείσα ανάρτηση μας  ,εκείνο  που μας έκανε εντύπωση  είναι το σημείο που  αναφέρεται στην  παρουσία  του προέδρου, του ταμία  και του γραμματέα της Ισραηλιτικής κοινότητας Βόλου στην κοπή της πίτας της Ι.Μ  Δημητριάδος  .Φαντασθείτε  την στιγμή  που ο  Μητροπολίτης  κ. Ιγνάτιος  κόβει στην πίτα  τα κομμάτια : "Του Χριστού , Της Θεοτόκου , Του Μ. Βασιλείου , ...., του  προέδρου  της Ισραηλιτικής κοινότητας  κ...... κ.ο.κ.

Τι ωραία  εικόνα αλήθεια!

Να αποδίδεις τιμή στην Κεφαλή της  Εκκλησίας μας, δηλαδή στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό του οποίου είσαι  "ποιμένας", στην Μητέρα Του Υπεραγία Θεοτόκο και στον Άγιό Του  Μ. Βασίλειο και ταυτοχρόνως  να αποδίσεις την ίδια τιμή  στους εκπροσώπους  εκείνων  που  όχι μόνο  κάποτε τον  Σταύρωσαν  αλλά και που μέχρι και σήμερα τον  υβρίζουν   κρυφά και φανερά. Σε εκείνους  που  τότε και σήμερα αδιαφορούν για   τις Παλαιοδιαθηκικές προφητείες και  που  διέστρεψαν  την αλήθεια  για χάρη ενός  εωσφορικού εγωισμού.
Τι νομίζετε  ότι θα έλεγαν απο μέσα τους  οι εκπρόσωποι  της Ισραηλιτικής κοινότητας όταν   άκουγαν  απο τον Μητροπολίτη Δημητριάδος   πριν κόψει την πίτα να λέει: "Εις το όνοματου Πατρός και Του Υιού και Του Αγίου Πνεύματος";ΠΗΓΗ: Περιοδικό: Τα Νέα μας  MHNIAIA EKΔOΣH • APIΘ.  440 •  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ  2011 •(οι παρακάτω ανακοινώσεις βρίσκονται στη σελίδα 7 του περιοδικού)

 Στις 22.12.2010 ο πρόεδρος και ο γεν. γραμματέας κ. Μαρσέλ Σολομών  και  Βίκτωρ Φιλοσώφ επισκέφτηκαν το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο για να ...
εκφράσουν τις ευχές τους για τις γιορτές και για να προσφέρουν εκ μέρους της Κοινότητας ένα συμβολικό ποσό για τον έρανο της αγάπης.

Η επίσκεψη, όπως πάντα, έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα και η συζήτηση που ακολούθησε ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.

Στις 31.12.2010, ο πρόεδρος, ο γεν. γραμματέας και ο ταμίας της Κοινότητας, ύστερα από πρόσκληση του ΜητροπολίτηΔημητριάδος, παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας που έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου. Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν το σχόλιο που έκανε ο Μητροπολίτης όταν έδωσε το κομμάτι της πίτας στον πρόεδρο της Κοινότητας, στον οποίο τόνισε εμφατικά: «Είμαστε κοντά σας μη φοβάστε. Να αισθάνεστε ασφαλείς, σας προστατεύουμε από οποιαδήποτε τρομοκρατία». 

Σημειώνεται ότι ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο καταδίκαζε τις αντισημιτικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Σε αναγνώριση των εκδηλώσεων αγάπης του Μητροπολίτη Δημητριάδος, η Κοινότητα του απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Επιτρέψτε μας με το θάρρος που αντλούμε από την αγάπη Σας, να Σας πούμε ότι είστε ο πραγματικός εκφραστής της Χριστιανικής θρησκείας, την οποία σεβόμαστε ευλαβικά, γιατί διδάσκει αγάπη και μόνο αγάπη. Για μία ακόμη φορά, Σας εκφράζουμε εκτός από τις θερμές μας ευχαριστίες, την αγάπη και το σεβασμό μας».

Την Παρασκευή 10.12.2010 επισκέφτηκε την Ι.Κ. Βόλου ο νέος πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Άριε Μέκελ. Ο πρέσβης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο κ. Μαρσέλ Σολομών και τον κ. Βίκτωρ Σακκή επισκέφτηκαν τον νεοεκλεγέντα αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δημήτριο Αλεξόπουλο, την
αντινομάρχη κα Νατάσα Οικονόμου και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο.
Ο πρέσβης έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα απ΄ όλους τους θεσμικούς παράγοντες και στις συναντήσεις του αναφέρθηκε στα προγράμματα που αφορούν την πολύ καλή προοπτική συνεργασίας των δύο χωρών σε πολλούς τομείς.

Το βράδυ, στο Κοινοτικό Κέντρο, έγινε προς τιμήν του πρέσβη Καμπαλάτ Σαμπάτ, στο οποίο παρέστησαν εκ μέρους του Κ.Ι.Σ.Ε. ο αντιπρόεδρος κ. Μώρις Μαγρίζος, εκ μέρους της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της Κοινοτικής Συνελεύσεως κ. Σόλων Παρέντε, η γεν. γραμματέας της Ι.Κ. Λάρισας κα Μπέτυ Μαγρίζου, καθώς και μέλη της Κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.