Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Οι "Ορθόδοξοι" -ποιμένες και λαός- παρακολουθούν εκ του μακρόθεν την παράδοση της Ορθοδοξίας στην Πανθρησκεία! --Οι δε αντι-Οικουμενιστές, συζητούν ακόμα αν είναι ΔΥΝΗΤΙΚΗ η απομάκρυνση από τους Παναιρετικούς;


Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Στην θρονική εορτή φέρνει τους παπικούς, στα ονομαστήριά του τους Λουθηρανούς και δεν του έμεινε χώρος για Ορθοδόξους




Του Μανώλη Κείου

Εξωφρενική και άκρως προκλητική η στάση του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου που επιλέγει τις σημαντικές εορταστικές στιγμές του Φαναρίου να τις γιορτάζει με ετερόδοξους, την στιγμή που είναι “στα μαχαίρια” με τους μισούς τουλάχιστον Ορθοδόξους (Αθήνα, Μόσχα, Δαμασκό κλπ).
Κατά τα ονομαστήριά του λοιπόν συνεόρτασε με Λουθηρανούς. Όπως στην θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέου τον Νοέμβριο είχε γιορτάσει με τους παπικούς.
Αναφέρει το επίσημο ανακοινωθέν του Φαναρίου:
“Ἐπίσημος Ἀντιπροσωπεία τῆς Παγκοσμίου Λουθηρανικῆς
Ἀντιπροσωπείας (Lutheran World Federation), ἀποτελουμένη ἐκ τοῦ Σεβ. Ἀρχιεπισκόπου ἐν Νιγηρίᾳ κ. Musa Filibus, νέου Προέδρου αὐτῆς, τοῦ Σεβ. Ἀρχιεπισκόπου κ. Urmas Viilma, ἐκ τῆς Εὐαγγελικῆς Λουθηρανικῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἐσθονίας, τοῦ Αἰδεσιμολ. κ. Martin Junge, Γεν. Γραμματέως τῆς Ὁμοσπονδίας, τῆς Εὐγεν. κ. Anne Burghardt, Γραμματέως ἐπί τῶν Οἰκουμενικῶν Σχέσεων, καί τοῦ Αἰδεσιμ. κ. Arni Danielsson, ἐπί κεφαλῆς τοῦ Τμήματος Ἐπικοινωνίας αὐτῆς, ἐπεσκέφθη τήν μεσημβρίαν τοῦ Σαββάτου, 9ης Ἰουνίου, τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον καί τόν σεπτόν Προκαθήμενον αὐτοῦ, ἐπ’ εὐκαιρίᾳ τῶν ὀνομαστηρίων Του. Οἱ ὡς ἄνω ἐπίσημοι ἀφίχθησαν εἰς τήν Πόλιν τήν Παρασκευήν, 8ην ἰδίου, καί ὑπεδέχθη αὐτούς ὁ Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτης κ. Ἀγαθάγγελος Σῖσκος, Βιβλιοφύλαξ τῶν Πατριαρχείων. Οἱ παρεπιδημοῦντες ἀξιωματοῦχοι, σχόντες μακράν συνεργασίαν μετά τῆς Συνοδικῆς Ἐπιτροπῆς ἐπί τῶν Διαχριστιανικῶν Ζητημάτων, ἐγένοντο δεκτοί ὑπό τοῦ Παναγιωτάτου εἰς ἰδιαιτέραν ἀκρόασιν, παρόντων τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Σασίμων κ. Γενναδίου, Ὀρθοδόξου Συμπροέδρου τῆς Διεθνοῦς Μικτῆς Ἐπιτροπῆς ἐπί τοῦ Θεολογικοῦ Διαλόγου μεταξύ τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας καί τῆς Παγκοσμίου Λουθηρανικῆς Ὁμοσπονδίας, καί τοῦ Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτου κ. Ἀγαθαγγέλου Σίσκου, νέου Ὀρθοδόξου Γραμματέως αὐτῆς, εἶτα δέ παρεκάθησαν εἰς τήν Πατριαρχικήν Τράπεζαν”.

Όπως πάντα τα ανακοινωθέντα του Φαναρίου δεν λένε τίποτα επί της ουσίας….

Τα λουθηρανικά πρακτορεία ειδήσεων όμως δίνουν μεγαλύτερη έκταση στο θέμα μιλώντας για ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Λουθηρανικής Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (LWF) και της Ορθόδοξης Εκκλησίας
“Ο διάλογος μεταξύ της Λουθηρανικής Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (LWF) και της Ορθόδοξης Εκκλησίας συνεχίζεται χωρίς διακοπή από το 1981. Εισέρχεται σε μια νέα φάση που θα επικεντρωθεί στο έργο του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία” αναφέρεται. Ειδικά αυτή η τελευταία φράση είναι άκρως σημαντική διότι ταυτίζεται με την περίφημη “ενότητα του Αγίου Πνεύματος” που χρησιμοποιεί στα οικουμενιστικά του σχέδια ο Πάπας Φραγκίσκος.
Ο Πρόεδρος της LWF, Μούσα, δήλωσε μάλιστα ότι η αντιπροσωπεία ήταν ευγνώμων για την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και να τον γνωρίσει. “Η αντιπροσωπεία του LWF αισθάνθηκε να νιώθει σαν στο σπίτι της. Αυτή ήταν μια ευκαιρία για την περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης μεταξύ του LWF και της ορθόδοξης εκκλησίας» τόνισε και συμπλήρωσε:

“Αυτός είναι ένας από τους μακρύτερους διαρκείς οικουμενικούς διαλόγους του LWF. Δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος εκτός αν έχετε έναν καλό εταίρο διαλόγου, όπου είστε ειλικρινείς μεταξύ σας, σέβεστε ο ένας τον άλλον και διατηρείτε την ακεραιότητα του άλλου.. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την «χριστιανική ενότητα στο σώμα του Χριστού με διαφορετικούς τρόπους, διαφορετικές εκφράσεις, αναγνωρίζοντας την ενότητα μας στον Χριστό, αυτή είναι η σημασία αυτού του διαλόγου».

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/6/18, 9:50 μ.μ.

    Και ο Τελεβάντος τον συνεχάρηκε επειδή δεν είχε Καρδινάλιους στον εσπερινό. Για τους προτεστάντες φυσικά κουβέντα. Αυτοί είναι οι ιεροεξεταστές συνεργάτες της οικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι λιγάκι παράξενο να συμπορεύεστε με όσους μας χαρακτηρίζουν σχισματοαιρετικούς, και να απαιτείτε να δημοσιεύσουμε σχόλια υποστηρικτικά προς αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.