Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

Υπάρχει ελπίς;


ΚΗΡΥΞΑΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ


Λυκούργος Νάνης"Δε χωρά ανθρώπου νους την τραγωδία". Τάδε έφη ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αναφερόμενος στις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την πατρίδα μας.
Ποιος, αλήθεια,μπορεί να μείνει ασυγκίνητος και απαθής μπροστά στο είδος και το μέγεθος της καταστροφής, ανθρώπων και φύσεως;
Θάνατοι συνανθρώπων μας και συμπατριωτών μας επώδυνοι και μαρτυρικοί (μεταξύ των οποίων βρεφών και μικρών παιδιών), σοβαροί τραυματισμοί, ξεσπιτώματα, καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που είναι δύσκολο επί του παρόντος να αποτιμηθούν, συνιστούν το παζλ της συμφοράς που ενέσκηψε στην καρδιά του καλοκαιριού στη χώρα μας. Λίαν ορθώς ο αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο, στη δήλωσή του, για το ανυπερβλήτου αξίας και ακαταλύτου ισχύος όπλο της προσευχής. Επιπροσθέτως, η Εκκλησία της Ελλάδος ήδη έθεσε κορυφαίο εκκλησιαστικό οργανισμό στην υπηρεσία του Κράτους και της τοπικής Αυτοδιοικήσεως, εκπληρώνουσα στοιχειώδες χριστιανικό καθήκον. Είμαστε βέβαιοι ότι οι κατά τόπους αρχιερείς και ιερείς αλλά και οι απλοί πιστοί θα συνδράμουν, ηθικά και υλικά, τους πληγέντες συνανθρώπους μας.
Δεν αρκεί, όμως, μονάχα η ηθική και υλική συμπαράσταση. Ούτε μόνη η προσευχή. Πρωτίστως και κυρίως απαιτείται η επίσημη διακήρυξη από την πλευρά της διοικούσης Εκκλησίας της ανεπιδέκτου αμφισβητήσεως αληθείας επί τη βάσει της οποίας ο εν Τριάδι Θεός, ο κύριος της ζωής και του θανάτου, επιτρέπει να συμβαίνουν στη ζωή μας τέτοιου είδους γεγονότα ένεκα των φρικαλέων αμαρτημάτων μας και ανομιών μας, προσωπικών, κοινωνικών, εθνικών και εκκλησιαστικών. Ως μέσον τιμωρίας (ας σοκάρονται μερικοί "αγαπολόγοι" και "σχεσιολόγοι" εξυπνάκηδες εντός του εκκλησιαστικού χώρου, ΝΑΙ! ΤΙΜΩΡΕΙ Ο ΘΕΟΣ!), και μέσο συνετισμού και εξαγνισμού αλλά και σωφρονισμού και παραδειγματισμού.  Μπας και αφυπνισθούμε από το βαθύ και βαρύ ύπνο της αμελείας και της ραθυμίας και προσέλθουμε ΕΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ σε Αυτόν τον Οποίον τόσο δεινώς καταφρονήσαμε!
Ουδέποτε το έθνος των Ελλήνων, το ιδιαιτέρως  ευνοημένο και προικισμένο από το Θεό, το Έθνος των περισσότερων μαρτύρων, ομολογητών, αγίων και ιεραποστόλων, έφθασε σε τέτοιο ηθικό και πνευματικό κατάντημα. Δεν αμαρτάνουμε πλέον εκ συναρπαγής και αδυναμίας αλλά εκ προθέσεως και εκ φρονήματος. "Μελέτην ποιούμεθα την αμαρτίαν". Το πρόβλημα δεν έγκειται τόσο στο ότι αμαρτάνουμε αλλά στο γεγονός ότι δεν συναισθανόμαστε ότι αμαρτάνουμε. Αυτό και αν δε χωρά ο νους του ανθρώπου, Μακαριώτατε! Αυτή είναι η πραγματική καταστροφή για τους χριστιανικώς και ουχί κοσμικώς σκεπτομένους! Ο χωρισμός της ψυχής από το Θεό διά της αμετανοησίας και της σατανικής εμμονής στη θεομίσητη αμαρτία, τη μόνη διασπαστική δύναμη μεταξύ Θεού και ανθρώπου.
Και αυτή είναι η βαθύτερη αιτία των δεινών που κατά καιρούς μαστίζουν την αποστάτιδα χώρα μας αλλά και την αποστάτιδα ανθρωπότητα γενικότερα.
Κάποιοι, οπωσδήποτε θα καγχάσουν, χλευάσουν και ειρωνευθούν, επί τη θέα και τω ακούσματι της παραπάνω παρατεθείσης αλήθειας. Πλην όμως, τους διαψεύδει ο απολύτου ισχύος και αιωνίου κύρους λόγος του Θεού, η Ιστορία και η κοινή λογική. Όση αξία έχει ένα ράκος και ένα βρώμικο ρούχο άλλη τόση αξία έχει εν προκειμένω ο λόγος των αθέων, των απίστων και των μηδενιστών.
Διαχριστιανικός και διαθρησκειακός οικουμενιστικός συγκρητισμός, πολεμική εναντίον της αμωμήτου ημών Πίστεως από τη μεριά του Κράτους, των σχολείων και των Πανεπιστημίων , του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, των εξαχρειωμένων ΜΜΕ( μέσων μαζικής εξαπάτησης),αδιαφορία για τα θέματα της πίστεως, τρομερή έλλειψη ορθής κατηχήσεως του ελληνικού λαού επί θεμάτων Δόγματος, Ήθους και λατρείας, η μείωση του εκκλησιάσματος των Κυριακών, η πολύμορφη εκκοσμίκευση του εκκλησιαστικού βίου, εκατοντάδες χιλιάδες νομιμοποιημένων αμβλώσεων-εν ψυχρώ εμβρυοκτονιών, η σατανική αποφυγή της τεκνογονίας-ολιγοτεκνία, επενδεδυμένη και με "θεολογικό' και "εκκλησιαστικό μανδύα" κάποτε( ας όψονται κάποιοι δοκησίσοφοι και κοσμικόφρονες  ακαδημαικοί θολο-λόγοι- ψευτοθεολόγοι),πορνείες (κλασσικό παράδειγμα οι προγαμιαίες σχέσεις που τις αμνηστεύουν κάποιοι α-πνευμάτιστοι "πνευματικοί" , Μακαριώτατε...), μοιχείες, διαζύγια, συζυγικές απιστίες και καταπατήσεις της ιερότητος του γαμικού- συζυγικού δεσμού, ασέλγειες, ανήκουστα διαστροφικά νομοθετήματα,προκλητικότατες παρελάσεις των σοδομιτών με συνοδό διακωμώδηση αγίων της Εκκλησίας μας και αφόρητη προσβολή της δημοσίας αιδούς αλλά και με την έλλειψη αντιδράσεως των αρμοδίων δικαστικών και αστυνομικών αρχών, άσεμνη και ελεεινή εμφάνιση, ιδίως των γυναικών (ακόμη και εντός των ιερών ναών, "αγελάδες της Βασάν-δαμάλεις παροιστρήσασαι", όπως ευστόχως τις παρομοίασε κάποτε ο μακαριστός Ν.Σωτηρόπουλος σε παλαιότερο άρθρο του στο περιοδικό Ο ΣΤΑΥΡΟΣ) , καπηλικές βλασφημίες και αισχρολογία, κλοπές, αρπαγές, αδικίες, φρικώδη εγκλήματα, πορνικά και διαστροφικά τηλεοπτικά θεάματα-σκουπίδια, θεατρικά και κινηματογραφικά βοθρολύματα του τύπου "corpus christi" και "Jesus Christ super star), είσοδος του βδελύγματος της ερημώσεως (Χάρρυ Πότερ), εντός ιερών μονών της πατρίδας μας, διαστροφικός μετασχηματισμός του μαθήματος των Θρησκευτικών, ανήκουστη ανοχή της διοικούσης Εκκλησίας έναντι των αντίχριστων, αμοραλιστών και μηδενιστών πολιτικών εξουσιαστών μετά τα όσα εγκληματικά  έχουν διαπράξει οι τελευταίοι,υλοφροσύνη και ευδαιμονισμός, ωχαδελφισμός και δεν-μεμελισμός, ο θλιβερός αν-ιδανικισμός και η ενασχόληση με τις αηδίες τύπου survivor, ο κρετινισμός της ποδοσφαιρο-λαγνείας, η προδοσία της πατρίδας (βλέπε Σκοπιανό ζήτημα, ακολουθεί οσονούπω και η πολύπαθη Βόρειος Ήπειρος).
Πρόκειται για μερικά μόνο από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της συλλογικής μας εξαχρειώσεως και αλλοτριώσεως και της αποστασίας μας από τον Τριαδικό Θεό
Και έχουμε την ακατανόητη, αδιανόητη και θρασύτατη απαίτηση, μετά από όλα αυτά τα ανήκουστα και φρικαλέα και αποκρουστικά και ιδιαζόντως ειδεχθή  εγκλήματά μας, για τα οποία κάθε άλλο παρά μετανοούμε αλλά εμμένουμε πεισματικά στη διάπραξή τους, να διαθέτουμε την ευλογία Του! Ω της φρικτής απονοίας μας! Ω της σχιζοφρενικής μας απαιτήσεως!
Και απορούμε μετά γιατί  παραχώρησε ο Θεός να μας κυβερνά μία ανάξια και επικίνδυνη πολιτική εξουσία και μία επίσης ανάξια και κατώτερη των περιστάσεων πολιτειακή και εκκλησιαστική εξουσία, που παίζει, δυστυχώς, διά  της ανηκούστου ανοχής της το ρόλο του νεροκουβαλητή και του αβανταδόρου της πρώτης.
Δεν προτιθέμεθα να παραδεχθούμε ότι τα ανομήματά μας είναι αίτια των διαφόρων συμφορών που μας βρίσκουν;
Ε τότε αλλοίμονό μας! Οι συμφορές μας θα επιταθούν και πολλαπλασιασθούν!
Αν, όμως, παραδεχόμαστε την παραπάνω αλήθεια τι πράττουμε σχετικώς; Προσευχόμαστε με θέρμη να μας ελεήση ο δεινώς καταφρονούμενος από την πλευρά μας εν Τριάδι Θεός; Σπεύδουμε στα εξομολογητήρια; Συμμορφώνουμε τη ζωή μας με τις ευαγγελικές επιταγές;
Τότε ο Θεός, αφού μας επάταξε επ ολίγον, στρέφει προς ημάς και ιάται. Και όχι μόνο ιάται αλλά και μας αποκαθιστά ενώπιόν του και μας δοξάζει.
Μακαριώτατε, άγιο συνοδικοί! Συγκαλέσατε εκτάκτως την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας και καλέστε το λαό σε μετάνοια. Διακηρύξατε την αλήθεια προς πάσα κατεύθυνση. Στην παρούσα περίσταση μονάχα η μετάνοια θα μας σώσει. Αμαρτήσαμε, ανομήσαμε, ασεβήσαμε. Ας σκυθρωπάσουμε, ας κλαύσουμε, ας πενθήσουμε. Ας κλίνουμε γόνυ σώματος και καρδίας σε εκτενή προσευχή προς το φιλάνθρωπο Θεό, επικαλούμενοι τις πρεσβείες της Παναγίας μητρός Του, των μαρτύρων και των οσίων.
Όλα τα δοκιμάσαμε και φθάσαμε εκεί που φθάσαμε! Ας δοκιμάσουμε και τη μετάνοια και δεν θα διαψευσθούμε!
Λυκούργος Νάνης
Πηγή

7 σχόλια:

 1. Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος26/7/18, 9:44 π.μ.

   Πράγματι! Πιο υπέροχες αερολογίες δεν εχω ξαναδιαβάσει!!!
   Για να σταματησει το κακο και η κατρακύλα λεει πρεπει να γινουμε ολοι καλυτεροι Χριστιανοι και να μετανοήσουμε...Για να καταδικάσουμε ΕΜΠΡΑΚΤΑ την αιρεση του Οικουμενισμου και να απομακρυνθούμε απο αιρετιζοντες επισκοπους και ιερεις τσιμουδιά...ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΝΑΝΗ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ! Ολα τ'αλλα ειναι σκορπια λογια και αμπελοφιλοσοφιες στον κύβο.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος29/7/18, 6:34 μ.μ.

   "Διαχριστιανικός και διαθρησκειακός οικουμενιστικός συγκρητισμός, πολεμική εναντίον της αμωμήτου ημών Πίστεως από τη μεριά του Κράτους, των σχολείων και των Πανεπιστημίων , του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, των εξαχρειωμένων ΜΜΕ( μέσων μαζικής εξαπάτησης),αδιαφορία για τα θέματα της πίστεως, τρομερή έλλειψη ορθής κατηχήσεως του ελληνικού λαού επί θεμάτων Δόγματος, Ήθους και λατρείας, η μείωση του εκκλησιάσματος των Κυριακών, η πολύμορφη εκκοσμίκευση του εκκλησιαστικού βίου, εκατοντάδες χιλιάδες νομιμοποιημένων αμβλώσεων-εν ψυχρώ εμβρυοκτονιών, η σατανική αποφυγή της τεκνογονίας-ολιγοτεκνία, επενδεδυμένη και με "θεολογικό' και "εκκλησιαστικό μανδύα" κάποτε( ας όψονται κάποιοι δοκησίσοφοι και κοσμικόφρονες ακαδημαικοί θολο-λόγοι- ψευτοθεολόγοι),πορνείες (κλασσικό παράδειγμα οι προγαμιαίες σχέσεις που τις αμνηστεύουν κάποιοι α-πνευμάτιστοι "πνευματικοί" , Μακαριώτατε...), μοιχείες, διαζύγια, συζυγικές απιστίες και καταπατήσεις της ιερότητος του γαμικού- συζυγικού δεσμού, ασέλγειες, ανήκουστα διαστροφικά νομοθετήματα,προκλητικότατες παρελάσεις των σοδομιτών με συνοδό διακωμώδηση αγίων της Εκκλησίας μας και αφόρητη προσβολή της δημοσίας αιδούς αλλά και με την έλλειψη αντιδράσεως των αρμοδίων δικαστικών και αστυνομικών αρχών, άσεμνη και ελεεινή εμφάνιση, ιδίως των γυναικών (ακόμη και εντός των ιερών ναών, "αγελάδες της Βασάν-δαμάλεις παροιστρήσασαι", όπως ευστόχως τις παρομοίασε κάποτε ο μακαριστός Ν.Σωτηρόπουλος σε παλαιότερο άρθρο του στο περιοδικό Ο ΣΤΑΥΡΟΣ) , καπηλικές βλασφημίες και αισχρολογία, κλοπές, αρπαγές, αδικίες, φρικώδη εγκλήματα, πορνικά και διαστροφικά τηλεοπτικά θεάματα-σκουπίδια, θεατρικά και κινηματογραφικά βοθρολύματα του τύπου "corpus christi" και "Jesus Christ super star), είσοδος του βδελύγματος της ερημώσεως (Χάρρυ Πότερ), εντός ιερών μονών της πατρίδας μας, διαστροφικός μετασχηματισμός του μαθήματος των Θρησκευτικών, ανήκουστη ανοχή της διοικούσης Εκκλησίας έναντι των αντίχριστων, αμοραλιστών και μηδενιστών πολιτικών εξουσιαστών μετά τα όσα εγκληματικά έχουν διαπράξει οι τελευταίοι,υλοφροσύνη και ευδαιμονισμός, ωχαδελφισμός και δεν-μεμελισμός, ο θλιβερός αν-ιδανικισμός και η ενασχόληση με τις αηδίες τύπου survivor, ο κρετινισμός της ποδοσφαιρο-λαγνείας, η προδοσία της πατρίδας (βλέπε Σκοπιανό ζήτημα, ακολουθεί οσονούπω και η πολύπαθη Βόρειος Ήπειρος).
   Πρόκειται για μερικά μόνο από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της συλλογικής μας εξαχρειώσεως και αλλοτριώσεως και της αποστασίας μας από τον Τριαδικό Θεό".
   Αυτά "αερολογίες" είναι;
   Σοβαρέψου λιγάκι προτού πιάσεις το πληκτρολόγιο!
   Δεν μπορείς όλο το κείμενο να το χαρακτηρίζεις "αερολογίες"!

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος29/7/18, 8:07 μ.μ.

   Ναι δεν το χαρακτηρίζω όλο ΜΟΝΟ αερολογίες με αδικείτε κατάφωρα! Είπα και αμπελοφιλοσοφίες στον κύβο.

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμος29/7/18, 9:27 μ.μ.

   Δεν αξίζει να κάνει κανείς διάλογο μαζί σου 8:07. Λυπάμαι για το "επίπεδο" του σχολίου σου. Μάλλον σε έχει τυφλώσει ο φανατισμός. Καληνύχτα!

   Διαγραφή
  5. Ανώνυμος29/7/18, 9:28 μ.μ.

   Όταν ένας άνθρωπος που σχολιάζει με τα άρθρα του δημόσια την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και μένει μόνο σε αυτό επί πολλά συναπτα έτη που αρθογραφεί, δηλαδή μένει μόνο στην διάγνωση της ασθένειας και στα γεννεσιουργά αίτια της παθογένειας και δεν προχωρεί στην παρουσίαση των συγκεκριμένων λύσεων "φαρμάκων" που διαχρονικά χρησιμοποιεί η Εκκλησία μας για να καταπολεμήσει αυτές τις παθογένειες τοτε το μόνο που κάνει ειναι να αερολογει. Ο κύριος Νάνης σαν γιατρός που είναι όφειλε να το ξέρει καλυτερα αυτο. Αλλιως μας δίνει την εικονα ενος γιατρου που το μονο που κάνει ειναι να περιγραφει στον ταλαίπωρο καρκινοπαθη ασθενη του το πόσο χάλια είναι και σε πόσο δυσκολη κατάσταση βρίσκεται! Φανταστείτε για λίγο την τραγελαφική αυτη εικονα σε ένα υποθετικο σύγχρονο ιατρείο!!

   Μπουχτίσαμε απο λόγια αγαπητε ανώνυμε 6.34 πως να το πούμε διαφορετικα να το καταλάβετε κι εσεις και οι πνευματικοι σας ταγοι!! Είναι πλέον καιρός για έργα! Και ΕΥΤΥΧΩΣ έχουμε την Αγιοπατερικη Παράδοση να μας κατευθύνει. Και όχι τις ασαφής συστάσεις αρθογράφων του τύπου "πρεπει να γίνεται καλύτεροι Χριστιανοι, να προσευχηθείτε και να μετανοήσετε"!! Σαν να λεει ο γιατρος στον καρκινοπαθή "πρέπει να ζήσετε πιο υγιεινά!!!".

   Το φάρμακο είναι ένα και διαχρονικά το αυτό στην δισχιλιόχρονη πορεία της Εκκλησίας μας: Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΗΡΥΣΣΟΝΤΟΣ ΕΠ'ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΙΡΕΣΙΝ!
   ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΚΙ ΟΧΙ ΔΥΝΗΤΙΚΟ!

   Διαγραφή
 2. Μετανοια πρεπει να ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ""ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ " ΚΥΡΙΕ ΝΑΝΗ , που ως επικεφαλης της κρατουσης εκκλησιας της ελλαδος, Ε Π Ρ Ο Δ Ω Σ Ε τον ιδιο τον ΧΡΙΣΤΟ στις 16 ΙΟΥΝ του 2016 ΚΗΡΥΤΤΟΝΤΑΣ αλλα και ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ την ΕΣΧΑΤΗ των ΑΙΡΕΣΕΩΝ και εφαρμοζοντας αυτην παντοιοτροπως (ημεριδες, θεολογικες σχολες, ΑΠΘ,εγγραφα της Ι.Σ "προς τον λαον" ) ..Λετε :" Η πολεμικη εναντι της ΑΜΩΜΗΤΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ απο την μερια του ΚΡΑΤΟΥΣ" ..Μα αγαπητε ΙΑΤΡΕ μου η πολεμικη αυτη σημαιοφορο εχει τον ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ που ΕΓΓΡΑΦΩΣ την ΠΡΟΔΩΣΕ και την ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ουκ ΕΦΥΛΑΞΕΝ !!!! Συνεπως , ας κρατησουμε την ομολογια (οσοι αποτειχιστηκαμε ) ως ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ σφιχτα , κι ας προσευχηθουμε να ΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ , ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΕΙΑ ΤΟΥ( κατα ΑΓ.ΓΡΗΓ.ΠΑΛΑΜΑ) ο εν λογω " μακαριωτατος" ...(Που μονο μακαριοτατος δεν ειναι βασει της στασης του)..Ισως τοτε και ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ ο ΠΑΝΔΙΚΑΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ να ευλογησει τον τοπο ,τις σταυρωμενες ψυχες που αγωνιζονται εν ΑΛΗΘΕΙΑ , και με ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΡΟΠΟ να ΑΡΕΙ ολα αυτα που καταγγελετε ευστοχως( εκτρωσεις, πορνειες, ειδωλολατρειες, αθειες, κλπ κλπ)...ΙΣΩΣ !!! Αν και φρονω ταπεινα πως ειναι η εποχη του: ""Ο σωζων εαυτον σωθητω"" Ευχομαι αληθως να κανω ΛΑΘΟΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.