Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Ο ευσεβέστερος από τους «ευσεβείς» των "αντι-Οικουμενιστών" της Θεσσαλονίκης και ο ...Βερύκιος!!!

Ο "ΘΕΟΣΕΒΗΣ" ΚΑΙ "ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕΤΑΝΟΩΝ" ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ



Π.Α. Ανδριόπουλος 
Εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς η «εδαφιαία μετάνοια» (κατά την καλογερική διάλεκτο), του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, την οποία έκανε γνωστή μέσω δηλώσεών του, σχετικά με την ανέβασμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter εικόνας, προσβλητικής για την Παναγία, από την οποία έβγαιναν τρωκτικά. 
Ο Δ. Βερύκιος επέλεξε μάλιστα και ένα εκκλησιαστικό πρακτορείο, για να δημοσιοποιήσει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα τη «συγγνώμη» του και την «συντριβή» του. Στην δήλωσή του ο δημοσιογράφος τονίζει: 
«Τόσο ο πνευματικός μου, όσο η προσπάθεια μου να ενισχύσω όλα αυτά τα χρόνια, από όποιο πόστο και αν υπηρέτησα, το έργο της εκκλησίας και η προσπάθεια μου να αναδείξω το φιλανθρωπικό της έργο, ομολογούν πως όχι μόνο πρόθεση δεν είχα να προσβάλλω το Πανίερο Πρόσωπο της Παναγίας...». 
Για όποιον λοιπόν δεν γνωρίζει, θα πρέπει να θυμίσουμε ένα – δύο περιστατικά για να επισημανθεί η «θεοσέβεια» του ανδρός. Και για
να «αναπαυθεί ο λογισμός» όσων βοούν «γιατί η Εκκλησία δεν διαμαρτυρήθηκε για την βεβήλωση της Παναγίας από τον Βερύκιο». 
Στην μεγάλη συναυλία κατά της φτώχειας που διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Alpha 98.9. την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ βράβευσε με την ανώτατη τιμητική διάκριση της Μητροπόλεως Πειραιώς, τον Σταυρό του Αγίου Σπυρίδωνος, τον Πρόεδρο του Ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 98.9 και αντιπρόεδρο του ομίλου Δήμο Βερύκιο, για την συμπαράσταση του στο φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως. Ευχαριστώντας από την πλευρά του ο Δ. Βερύκιος, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Μητροπολίτου Πειραιώς και στον δυναμικό του χαρακτήρα «ο οποίος καταφέρνει να ενώνει δυνάμεις και να ανάβει τη φλόγα της θυσίας και της προσφοράς σε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να ανακουφίζουν τον ανθρώπινο πόνο.» 


Γι’ αυτό ο Δ. Βερύκιος είπε στη δήλωσή του ότι προσπάθησε να ενισχύσει το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας από όποιο πόστο και αν υπηρέτησε. 
 Δεν γνωρίζουμε αν ο «πνευματικός» του Δ. Βερύκιου – στην ύπαρξη του οποίου ο ίδιος αναφέρθηκε – είναι ο γνωστός ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ. Πάντως ο δημοσιογράφος παρέστη στα ονομαστήρια του Ηγουμένου στην Μονή Βατοπαιδίου στο Άγιον Όρος, τον Φεβρουάριο του 2017. 
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ, «ο Δήμος Βερύκιος και ο Γέροντας στην κατ' ιδίαν συνάντηση, είχαν την ευκαιρία επί μακρόν να συζητήσουν εφ' όλης της ύλης θέματα που απασχολούν την κοινωνία και την Εκκλησία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βερύκιος στο τέλος της συνάντησης, ζήτησε από τον Γέροντα Εφραίμ την ευχή και ευλογία του, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό για το τεράστιο πνευματικό και κοινωνικό έργο, που επιτελείται από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Γέροντα Εφραίμ. Τέλος ο Γέροντας προσέφερε στον Δήμο Βερύκιο μια εικόνα της Αγίας Ζώνης και κάποια βιβλία από τις εκδόσεις της Μονής.» 
Αλλά στο Βατοπαίδι ο Δ. Βερύκιος μετανόησε για την δημοσιογραφική στάση του έναντι της Μονής, την περίοδο του «σκανδάλου Βατοπαιδίου». 


Είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος: «Η «μαγκιά» τους στο Βατοπέδι φάνηκε τώρα στα δύσκολα χρόνια που εμείς οι απέξω τους είχαμε στριμώξει και βάλαμε στη φυλακή τον ηγούμενο. Όλο αυτό το διάστημα η παραγωγική τους δράση και το αναπτυξιακό τους πρόγραμμα συνεχίστηκε κανονικότατα και, μάλιστα, με μεγαλύτερη ένταση και επιτυχία. Άρα η ζωή έδειξε ότι τα «σούρτα φέρτα» του Εφραίμ και του Αρσενίου με τον Ευδόκιμο στα υπουργικά γραφεία και τα κυβερνητικά «κονάκια» δεν είχαν την έννοια της «αρπαχτής» και της «λαμογιάς» που εμείς οι κοσμικοί τους αποδίδαμε, αλλά ήταν το πάθος τους να υλοποιήσουν το όραμά τους για αναβίωση της μεγαλοπρέπειας του Βατοπεδίου των Βυζαντινών χρόνων!» 
Κατόπιν αυτών, νομίζουμε ότι θα πρέπει να γίνει δεκτή και αυτή η «μετάνοια» του Δ. Βερύκιου. Έκανε ένα λάθος, παρά τις βραβεύσεις και τις «ευλογίες» της Εκκλησίας. Ίσως θα πρέπει να πληθυνθούν οι ανάλογες διακρίσεις από μέρους της Διοικούσης Εκκλησίας, ώστε ο Δ. Βερύκιος να έχει περισσότερα πνευματικά «ερείσματα» και να μην κινδυνεύει πλέον να πέφτει σε ατοπήματα σαν το πρόσφατο…

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος23/8/18, 10:31 π.μ.

    Είναι αν μη τι άλλο εμετικά...Σκανδάλισαν τον κόσμο με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου μαζί με τον "εξαφανισμένο"Βλάχο. Γιά όλο αυτό τον σκανδαλισμό το "λαμόγιο" ο Εφραίμ φωτογραφίζεται περιχαρής μαζύ του. Λίγη διάκριση γέροντα δεν βλάπτει...
    Ασκληπιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.