Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Οι Ουκρανικές αρχές συνέταξαν κατάλογο με εκκλησίες που θα κατασχέσουν από την Κανονική Εκκλησία.


ΛΑΥΡΑ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΚΙΕΒΟΥ – Photo: palomnik.lavra.ua
Κίεβο, 10 Οκτωβρίου 2018

Οι Ουκρανικές αρχές έχουν συντάξει έναν κατάλογο με εκκλησίες και μοναστήρια που θέλουν να κατασχέσουν από την κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, ως μέρος της διαδικασίας δημιουργίας μιας αυτοκέφαλης Εκκλησίας στην Ουκρανία, έγραψε ο πολιτικός Πάβελ Γκουμπάρεφ [Pavel Gubarev] της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης VKontakte την Τρίτη.

Το Ουκρανικό Υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιεί απογραφή όλων των εκκλησιών, μοναστηριών και ακινήτων που ανήκουν στην κανονική Ουκρανική Εκκλησία. Η Εκκλησία
έχει δηλώσει ότι αυτό σαφώς συνιστά προπαρασκευαστικό μέτρο για την κατάσχεση αυτών των ιδιοκτησιών. Οι Ουκρανοί ριζοσπαστικοί σχισματικοί εθνικιστές, συμπεριλαμβανομένου του «Πατριάρχη» Φιλαρέτου και του «Πατριαρχείου Κιέβου» έχουν επανειλημμένως ανακοινώσει τις προθέσεις τους να κλέψουν τέτοιες ιδιοκτησίες και ιδιαιτέρως την Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου που είναι η καρδιά της Ρωσσο-Ουκρανικής πνευματικότητας.
Σύμφωνα με τον Γκουμπάρεφ, έλαβε κατάλογο με εκκλησίες και μοναστήρια από αξιόπιστες πηγές στην πρωτεύουσα. «Οι άνθρωποί μας στο Κίεβο μου διέθεσαν μια λίστα με τους στόχους στην Ουκρανία που ετοιμάζονται να καταλάβουν για την αυτοκεφαλία. Σχεδιάζουν να ξεκινήσουν στις 14 Οκτωβρίου την ημέρα της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου (η οποία συμπίπτει με την ημέρα του Ουκρανικού Στασιαστικού Στρατού)», αναφέρει.
Ο Ουκρανικός Στασιαστικός Στρατός, που δημιουργήθηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1942, ήταν μία Oυκρανική εθνικιστική παραστρατιωτική μονάδα και αργότερα κομματικός στρατός που ενεπλάκη σε συγκρούσεις γενοκτονίας και αντάρτικου κατά της Σοβιετικής Ένωσης, της Τσεχοσλοβακίας, της Πολωνίας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά της Ναζιστικής Γερμανίας στη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο κατάλογος των 24 εκκλησιών και μοναστηριών περιλαμβάνει την Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου και αρκετά άλλα μοναστήρια και εκκλησίες στις περιοχές Κίεβο, Λβιβ, Λουτσκ, Ισμαήλ, Rogatin, Νιζίν, Miltsi, Mezhgorye, Οδησσό, Maniava, καθώς και στην Κριμαία.
Ο ηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων Κίεβου, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βισχορόντ και Τσερνομπίλ Παύλος, προειδοποίησε νωρίτερα για σχεδιαζόμενες προκλήσεις -συγκεκριμένα στις 14 Οκτωβρίου- κατά της Λαύρας των Σπηλαίων Κιέβου και της Λαύρας του Ποτσάεφ. Προειδοποίησε επίσης για επιθέσεις την ίδια μέρα το προηγούμενο έτος, οι οποίες δόξα τω Θεώ δεν συνέβησαν.
Επειδή μίλησε φέτος, ο Μητροπολίτης κ. Παύλος προστέθηκε στον κατάλογο των εχθρών της Ουκρανίας που συνέταξε ο υποστηριζόμενος από την κυβέρνηση ιστότοπος Mirotvorets. Αρκετοί άλλοι ιεράρχες, όπως ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Ονούφριος, έχουν επίσης προστεθεί στον κατάλογο. Ο ιστότοπος δημοσιεύει προσωπικά δεδομένα ανθρώπων και τα άτομα που είναι καταχωρημένα στον ιστότοπο είναι γνωστό ότι καταλήγουν νεκροί.

***
Μετάφραση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ.
Πηγή Orthodox Christianity

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.