Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Όταν ο "ευσεβής" καλεί και τιμά τον "ευσεβέστατο"!

poliouxoa pirea proti 64
Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου ο Εσπερινός του Αγίου Σπυρίδωνος Πολιούχου του Πειραιά στον ομώνυμο περικαλλή και ανακαινισμένο Ιερό Ναό.
Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, συμπροσευχομένου του οικείου Ποιμενάρχη, Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Ο περικαλής Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος ήταν κατάμεστος από
πλήθος πιστών, ενώ το παρόν έδωσαν οι Πολιτειακές και Στρατιωτικές Αρχές του Τόπου.
Καλωσορίζοντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο στο πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ τόνισε αρχικά τη σημασία της παρουσίας του Σεβασμιωτάτου, η οποία εκφράζει την ενότητα της Εκκλησίας μας, ενώ τον χαρακτήρισε "πολυτίμητο Ιεράρχη".
Επίσης αναφέρθηκε στο θαύμα της εκ βάθρων ανακαίνησης του Πανηγυηρίζοντος Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου Πειραιώς η οποία πραγματοποιήθηκε από φιλογενής ψυχές αλλά και στην σημαντική και πλούσια ιστορία και διαδρομή της Ιεράς Μονής του Αγίου που προϋπήρχε.
"Ο Άγιος Σπυρίδων με το άφθαρτο Ιερό του Λείψανο, 16 αιώνες μας προσφέρει μηνύματα ζωής και εξαγγέλει το μύνημα της Αναστάσεως" είπε ο Σεβασμιώτατος και επεσήμανε ότι τόσο το θαύμα της κεράμου όσο και το θαύμα του αλταρίου, διέσωσε την πίστη μας.
Στην συνέχεια τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, συγχαιρόντας στην αρχή όλους όσους συνεισφέρανε για να ανακαινιστεί ο εν λόγω Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος.
"Επιτρεψτε μου να πω κάτι που το πιστεύω ακράδαντα. Είναι πολύ σημαντικός για την εποχή μας και για την Εκκλησία μας και για την πατρίδα μας ο λόγος σας. Είναι ο λόγος πού συνεγείρει, είναι ο λόγος που ελέγχει, ο λόγος που παρηγορεί και ένας λόγος που προβληματίζει έντονα για το ποια πρέπει να είναι η πορεία μας και η στάση μας μέσα στην εποχή μας, που είναι λίγο ταραχώδης εποχή", είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Αγίου Σπυρίδωνος σημείωσε πως "καλούμεθα σύμφωνα με την πίστη μας να αντιγράψουμε τη βιωτή του”, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι "οι περισσότεροι από τους Πατέρες που μετείχαν στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, είχαν επάνω στο σώμα τους ακόμα τα σημάδια από τους διωγμούς, από τις κακουχίες, από τα βάσανα".
"Αυτόν τον Άγιο εμείς ζούμε στη δική μας εποχή και καλούμεθα να τον αντιγράψουμε και να τον έχουμε ως παράδειγμα. Πρέπει να μην μιλάμε αλλά να προσευχόμαστε και να εμπιστευόμαστε την Εκκλησία μας. Δεν είμαστε εμείς που την καθοδηγούμε… είναι ο Χριστός " - πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος.
Πηγή



2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/12/18, 2:20 μ.μ.

    "Εμεις καλουμεθα να αντιγραψουμε την βιοτη του""..ειπε ο αλεξανδρουπολεως ...Ποσο πλακα εχετε τελικα ????Ταυτοχρονως ειστε και για κλαματα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/12/18, 9:01 π.μ.

    Ουαι υμιν Φαρισαιοι υποκριτες!
    Απαυθυνομαι στον Πειραιως...γιατι ο αλλος ειναι οικουμενιστης και το δηλωνει ξεκαθαρα...ο Πειραιως ομως υποκριτικα παρουσιαζει το εαυτο του ως δηθεν πολεμιο του Οικουμενισμου ενω οι πραξεις του δηλωνουν καταφανως οτι συμπορευεται με την αιρεση! Και μετα για να καλυψει τα νωτα του φωνασκει και διαμαρτυρεται για μασωνους, ομοφυλοφιλους και μεταναστες...το καρφι στο ματι του δεν το βλεπει ο υποκριτης που προδιδει τον Χριστο με τις πραξεις του, οι ομοφυλοφιλοι τον μαραναν και οι μισθοι των κληρικων...

    Ελενη, νοικοκυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.