Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Στη Πανορθόδοξη Ρόδου, το Φανάρι δεν "ήθελε" ούτε ζωγραφιστή την ΟΥΝΙΑ!

     Τώρα...

Ήρθε η Ουνία από την Ουκρανία



Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η Ουκρανική ιστοσελίδα RISU, «ο προκαθήμενος της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και ο αρχιεπίσκοπος της Ουκρανικής Ελληνόρυθμης Καθολικής Εκκλησίας (ΟΥΝΙΤΕΣ) έχουν ήδη συναντηθεί και συμφωνήσει να αναπτύξουν έναν οδικό χάρτη για την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο Εκκλησιών».

Σε συνέντευξή του στο Ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι Pryamyy, ο μητροπολίτης Επιφάνιος δήλωσε:

«Έχουμε σχεδιάσει έναν συγκεκριμένο δρόμο για την μελλοντική μας συνεργασία και από εδώ και στο εξής θα αναζητούμε σημεία σύγκλισης που θα μας ενώνουν στον χώρο της πνευματικής εκπαίδευσης και σε άλλους τομείς της ζωής μας. Επί τούτω θα δημιουργηθούν επιτροπές από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας και από την Ελληνόρυθμη Καθολική Εκκλησία, και καταρτίζουμε τον οδικό χάρτη για την συνεργασία μας».
Τόνισε ότι η Ελληνόρυθμη Καθολική Εκκλησία της Ουκρανίας και η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείο Κιέβου) [σ.σ. του Φιλάρετου] είχαν πάντα έναν κοινό σκοπό, δηλαδή, να εργαστούν για την εξέλιξη του Ουκρανικού Κράτους. Αυτός είναι ένας μόνιμος στόχος.
Όπως αναφέρθηκε, ο αρχιεπίσκοπος Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ, ο επικεφαλής της Ουκρανικής Ελληνόρυθμης Καθολικής Εκκλησίας, ήρθε σε επαφή με τον μητροπολίτη Επιφάνιο, τον επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Έγραψε ότι εκ μέρους της δικής του Εκκλησίας, επέκτεινε το χέρι του στον Επιφάνιο και σε όλους τους Ορθοδόξους αδελφούς, προτείνοντας να πορευτούν μαζί προς την ενότητα.
orthodoxie.com
risu.org
***
Μετάφραση Φαίη για το ΑΒΕΡΩΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.