Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Χωρίς σχόλια! (Μας την έστειλε το e-mail)



Αγαπητή Π.Π.

Με πόνο ψυχής σας γράφω για να σας πληροφορήσω κάποιες νέες αφιλάδελφες ενέργειες αδελφών και πατέρων, που δυστυχώς δικαιώνουν όλα αυτά που έχετε γράψει για τις αρχηγικές τάσεις κάποιων πατέρων και αποκλεισμούς.
Στην Πτολεμαΐδα πριν λίγες μέρες έλαβε μέρος ομιλία του π. Σάββα. Δεν ήταν μόνος του. Δίπλα του ο αγιορείτης π. Αλύπιος κι ο  π. Χαρίτων. Το ακροατήριο, 30 άτομα περίπου. Οι περισσότεροι από το χώρο του Παλαιού.
Στην ομιλία μεταξύ άλλων είπαν για τον Οικουμενισμό, είπαν για την αποτείχισι, αλλά ο λόγος ήρθε και στο Ημερολόγιο και άφησαν να εννοηθεί ότι είναι αναγκαία η επιστροφή στο Παλαιό.
Κατιδίαν ο π. Χαρίτων σε συζητηση είπε ότι κάποιοι εκ του Νέου "δογματοποιησαν το παλαιο" και ότι  "οι νεοημερολογιτες ειναι αιρετικοι".
Εκτός του γεγονότος ότι τελικά είχατε δίκιο που
παλαιότερα είχατε αποκαλύψει για την ιδεολογία που έχουν τα πρόσωπα αυτά, πράγμα που εμένα με είχε ξενίσει και είχα αμφιβολίες, θέλω να τονίσω την απορία μου, γιατί αυτή η συνάντηση έγινε μυστικά. Δεν υπήρχε ανακοίνωση και το έμαθα τηλεφωνικώς. Δεν είναι κρίμα αφού πολεμούν για την πίστη μας να κάνουν τέτοιες συναντήσεις κρυφά; Προς τι η μυστικότητα. Προς τι ο αποκλεισμός άλλων αδελφών και Πατέρων; Είναι χριστιανικό αυτό; Γιατί να μην ήταν 100 άτομα εκεί και κάποιοι άλλοι πατέρες που αγωνιούν κι αυτοί για τα χάλια που ζούμε; Για τους χαρακτηρισμούς του π. Χαρίτωνος δεν θέλω να πω περισσότερα.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/1/19, 7:58 μ.μ.

    Και πάλι το δοκάρι της δογματοποιησης του ημερολογίου! Άρα δεν είναι υποψίες, αληθεύουν οι μυστικές διεργασίες ορισμενων....αγωνιστών ζηλωτών πατέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/1/19, 8:06 μ.μ.

    Αν κοιτάξετε την γοχικη ιστοσελίδα κρυφό σχολειο στο κειμενο εναντίον του π. Ευθυμίου και τα σχολια, χρησιμοποιούν το ίδιο ακριβώς επιχειρημα περί δογματοποιησης του Νεου. Καλά είναι τόσο γυμνοί επιχειρημάτων για να ανακαλυψουν ένα τόσο γελοιο; Δεν βλεπουν πόσο χαμηλά πέφτουν;Αυτογελοιοποιουνται.Και είναι τυχαίο ότι η ομάδα Σάββα το ίδιο ακριβώς κάνει και λέει τα ίδια καινούργια γελοια με τους ΓΟΧ; Όπως λέει και η παλιά ελληνική κωμωδία ( τα κίτρινα γάντια): Ποτε τα μιλησατε, ποτε τα κανονίσατε; Κύριοι, έχετε ξεφύγει τελείως και καταντησατε γραφικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.