Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Διαμαρτυρίες με πανό για την εκλογή Μητροπολίτη Γλυφάδας (video)



Επεισοδιακή ήταν η λειτουργία για τους Β’ Χαιρετισμούς στον μητροπολιτικό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γλυφάδα, την Παρασκευή 22 Μαρτίου.
Στο τέλος της ακολουθίας, όπου χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωίνος, μερίδα πιστών σήκωσε πανό και χειρόγραφα πλακάτ που ζητούσαν να γίνει ο Αλέξιος Μητροπολίτης Γλυφάδας, όταν άρχισε το κήρυγμα.
Μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, την Τετάρτη 22 Μαρτίου, ο Αλέξιος έχασε την εκλογή του σε μια διαδικασία θρίλερ αφού είχε πρώτα ψηφιστεί, έπειτα από επανακαταμέτρηση και μετά ισοψηφία με τον τελικώς ψηφισθέντα νέο Μητροπολίτη Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρης, Αντώνιο.
Τα πανό έγραφαν: «Αλέξιε εσύ είσαι ο δεσπότης μας», «Όχι στο θρίαμβο του αδίκου», «Αλέξιε εσένα θέλουμε ποιμενάρχη μας», «Αλέξιε είσαι ο δεσπότης της καρδιάς μας», «Ο Αλέξιος για Μητροπολίτης» και «άξιος».

Μετά από αρκετές στιγμές αμηχανίας, ο Αλέξιος ζήτησε από τους πιστούς να απομακρύνουν τα πανό, λέγοντάς τους «πήρα το μήνυμα που θέλετε να μου στείλετε».
Ακολούθως στο κήρυγμά του τόνισε με νόημα ότι «33 χρόνια εδώ δίνω εξετάσεις, και αν το θέλει ο Θεός μέχρι την ημέρα που θα με φέρουν κάτω από τον πολυέλαιο θα συνεχίσω να δίνω εξετάσεις».
Το κλίμα φάνηκε ότι θα είναι ηλεκτρισμένο και από ένα άλλο σημείο της λειτουργίας, όταν ο Αλέξιος μνημόνευσε κατά το τυπικό τον Αντώνιο. «Έτι δεόμεθα υπέρ του αρχιεπισκόπου ημών Αντωνίου», είπε και ακούστηκε μια αποδοκιμασία από τις πρώτες σειρές, την οποία ο Αλέξιος κατέστειλε αμέσως με ένα επιθετικό βλέμμα.
Υπήρξαν και κάποιοι πιστοί που αντέδρασαν στις εκδηλώσεις αυτές, δημιουργώντας κάποιες εστίες μικρο-έντασης, όπως φαίνεται και στο βίντεο. Οι περισσότεροι πάντως από τους παριστάμενους έδειχναν να μην αντιλαμβάνονται ποιο ήταν το νόημα αυτής της τόσο ασυνήθιστης εκδήλωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.