Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Η αίρεση και το σχίσμα πάντα μεταχειρίζονται τους διωγμούς! --Κι όσοι τους υποστηρίζουν ή ανέχονται ανήκουν στους διώκτες της Εκκλησίας!

«Συστάσεις»  Βαρθολομαίου
σε Ηγούμενο Αγιορείτικου μοναστηριού για το ουκρανικό

ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

      Άνω κάτω το για την ουκρανική Αυτοκεφαλία – Το πιέζει προς πάσα κατεύθυνση Αν και οι πλειονότητα των Ιερών Μονών αρνείται να αναγνωρίσει την νέα αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, το Οικουμενικό ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ασκεί πιεστική πολιτική ιδιαίτερα προς τους Καθηγουμένους που έκλεισαν τις πύλες τους στην ουκρανική αντιπροσωπεία της νέας αμφισβητούμενης εκκλησίας.


Σύμφωνα με εγκυρες πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ο , προχώρησε σε αυστηρές συστάσεις προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος, Αρχιμανδρίτη Ευλόγιο, ζητώντας του εξηγήσεις
για την αρνητική στάση του στην ουκρανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής Επίσκοπο της νέας Εκκλησίας.
Όπως μας μεταφέρουν πηγές από το Φανάρι, εάν αυτή η αντιμετώπιση συνεχιστεί το Οικουμενικό ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ θα αναγκαστεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση της Κανονικότητας και της υπακοής στη Μητέρα Εκκλησία.
Το ζητούμενο όμως είναι η Ιερά Κοινότητα που δεν φαίνεται να αναγνωρίσει την νέα Εκκλησία -που κατά πολλούς αγιορείτες θεωρείται σχισματική – τι θα γίνει!
Τι θα κάνει το Φανάρι; Το Αγιο Ορος γιατί να μην έχει δικαίωμα να εκφραστεί όπως κρίνει εκείνο σε ένα μείζον ζήτημα;
Το κλίμα στην Αθωνική Πολιτεία για το ουκρανικό ζήτημα παραμένει βαρύ και διχασμένο και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει την εξέλιξη του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.