Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Πανωλεθρία Βαρθολομαίου στο Ουκρανικό, απότυχε η πολιτική του

Ο διαιρετικός, εξαγοράσιμος πατριάρχης, εξευτελίζει την Ορθοδοξία με την εγωμανία και τις πρακτικές του




Απέλπιδες προσπάθειες καταβάλλει ο κ. Βαρθολομαίος να αντιστρέψει το τελείως αρνητικό για τον ίδιο κλίμα που δημιουργήθηκε σε όλη την Ορθοδοξία, σλαβόφωνη και ελληνόφωνη, μετά το Σχίσμα λόγω του Ουκρανικού. Οι περισσότερες εστιάζονται προς την Ελλάδα. Αρχικά πήγε αντιπροσωπεία της «αυτοκέφαλης» ουκρανικής Εκκλησίας στο Αγιο Ορος όπου έγινε πολύ χλιαρά δεκτή. Η χλιαρότητα όμως μετατράπηκε σε εχθρότητα όταν οι Ουκρανοί, επιδεικνύοντας την ίδια αλαζονεία του, που δείχνει και ο κ. Βαρθολομαίος, ύψωσαν την ουκρανική σημαία και άρχισαν να τραγουδούν τον εθνικό τους
ύμνο πάνω στα ιερά χώματα του Αγίου Ορους. Αγανακτισμένη η αγιορείτικη αδελφότητα έστειλε οργισμένη επιστολή στο ελληνικό υπ. Εξωτερικών και απαιτούσε την άμεση αναχώρηση των ουκρανών, το οποίο και έγινε.
'Επειτα ακολούθησε σωρεία απαράδεκτων αλαζονικών επιστολών και δηλώσεων του κ. Βαρθολομαίου στις οποίες παρουσιαζόταν ως άλλος Πάπας ζητώντας από τους πάντες υποταγή (σημ.: τις επιστολές και δηλώσεις προωθεί και ο Ελπιδοφόρος μέσω Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ, αλλά και η παραπληροφορούσα ημερήσια ''Εθνικός Κήρυξ'' Αστόριας).
Και οι πάντες βέβαια, στην καλύτερη περίπτωση, «σφύριξαν αδιάφορα», ενώ κάποιοι εράπισαν αλύπητα τις αντι-ορθόδοξες ενέργειες του Πατριάρχη και λίγοι ιδιωτικώς υπενθύμισαν ότι δεν θα είναι ο μόνος Πατριάρχης που αφορίστηκε από πανορθόδοξη σύνοδο. Οι τελευταίοι έλεγαν μάλιστα ότι δεν χρειάζεται καν η έγκρισή του για να συγκληθεί μια τέτοια πανορθόδοξη σύνοδος. Αμετανόητοι όμως οι πατριαρχικοί συνέχισαν τις προσπάθειες «διεμβολισμού».
'Ετσι λοιπόν άρχισαν να σπέρνουν διαφωνίες στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας (που είναι επίσημα αντίθετο προς την ουκρανική αυτοκεφαλία) και φυσικά στην Εκκλησία της Ελλάδας, όπου αποφασίστηκε να μην μπει το ουκρανικό στην ατζέντα της προσεχούς Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (τον Οκτώβριο). Πολύ σωστά άλλωστε, επειδή οι εσωτερικές διαφωνίες είναι τεράστιες και μπορούν να οδηγήσουν σε διχασμό, ακόμα και σε διάσπαση... Ε, όχι και να σφαχτούν οι ιεράρχες της Ελλάδας για χάρη του Βαρθολομαίου και του Επιφάνιου! Πολύ περισσότερο να αποσπαστούν εθνικά ευαίσθητες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και των νησιών Ανατολικού Αιγαίου και να υπαχτούν υπό τουρκικό έλεγχο στην Κωνσταντινούπολη. 



Διαβάστε ένα συγκλονιστικό δημοσίευμα και δείτε φωτογραφίες
Οι της Ουκρανίας όμως επέμειναν να περάσουν το θέμα από το παράθυρο: Ο κ. Επιφάνιος δήλωσε με έμφαση ότι η «αυτοκέφαλη» Εκκλησία του έχει αναγνωριστεί «ντε φάκτο» στην Ελλάδα (λόγω των διαφόρων «συλλειτουργιών» με έλληνες ιερείς). Κατά την ταπεινή μας γνώμη, αυτού του είδους η αναγνώριση δεν σημαίνει πολλά χωρίς απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Αλλά στην εποχή του «παπισμού» που ζούμε, η συνοδικότητα των αποφάσεων και όλοι οι ορθόδοξοι κανόνες έχουν μπει στα αζήτητα για χάρη των συμφερόντων του κ. Βαρθολομαίου. 'Οπου το «ντε φάκτο» σημαίνει υπό την απειλή των όπλων ή των εκβιασμών. Αυτά δηλαδή που κάνουν και στην Ουκρανία, όπου ο Ποροσένκο (πριν ο λαός τον διώξει κλωτσηδόν από την εξουσία) εισήγαγε νόμο για την βίαια αρπαγή των ναών της Εκκλησίας που είναι υπό το Πατριαρχείο Μόσχας; Τώρα βέβαια αυτά όλα πάνε περίπατο καθώς ο νέο πρόεδρος Ζελένσκι επιχειρεί συνεννόηση με τη Μόσχα.
Την καλύτερη απάντηση την έδωσε πριν λίγες μέρες ο ίδιος ο ουκρανικός λαός στην λαμπρότερη εορτή της Εκκλησίας του, ημέρα του Αγίου Βλαδίμηρου. Πάνω από 300.000 κόσμου πλημμύρισαν στις 27 Ιουλίου το Κίεβο στους εορτασμούς της υπό το Πατριαρχείο Μόσχας Εκκλησίας. Ενώ την επόμενη μέρα ο Πατριάρχης Φιλάρετος (που τώρα είναι φανατικός εχθρός του κ. Βαρθολομαίου) μάζεψε περίπου 300 πιστούς και ο «αυτκέφαλος» κ. Επιφάνιος στην δική του εορτή συγκέντρωσε το πολύ 150 άτομα. Οι φωτογραφίες δίνουν τη δική τους καταλυτική μαρτυρία. (Διαβάστε και δείτε βίντεο και φωτογραφίες από Κίεβo, που πιστοποιούν την σφαλιάρα στον διαιρετικό-αποτυχημένο Βαρθολομαίο)
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και στην ενθρόνιση του κ. Νικήτα στο Λονδίνο και τις σχετικές τελετές η παρουσία κόσμου ήταν ανύπαρκτη... Με την προτίμηση που δείχνει ο κ. Βαρθολομαίος στους ομοφυλόφιλους ο λαός έχει απομακρυνθεί. Από το Παρίσι μάλιστα μου αναφέρουν ότι πολλοί λαϊκοί από τη μια δεν πατάνε το πόδι τους στην Εκκλησία και από την άλλη αποφεύγουν να φιλήσουν το χέρι των επισκόπων «για τον φόβο των Ιουδαίων», μην τυχόν και κολλήσουν καμιά νόσο... Πρόσφατη διαφημισθείσα λειτουργία και κήρυγμα του κ. Μάξιμου είχε περίπου 8 ιερείς και ψάλτες και 4-5 λαϊκούς... Πού; Στον Καθεδρικό του Αγ.Στεφάνου στο Παρίσι.
Σε αυτό το έσχατο σημείο κατάντησε την Ορθοδοξία ο κ. Βαρθολομαίος. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Από τη μια το Σχίσμα και από την άλλη οι ομοφιλόφιλοι αρχιερείς να κυριαρχούν παντού και να μην το κρύβουν ούτε για τα μάτια του κόσμου.. 'Ετσι λοιπόν το μόνο που απομένει είναι οι ευχές και οι προσευχές όλων ώστε να ευοδωθούν οι προσπάθειες του Αρχ. Κύπρου Χρυσοστόμου που επιχειρεί να επιτύχει συνάντηση του κ. Βαρθολομαίου με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, για εξεύρεση κοινώς αποδεκτού συμβιβασμού.
Νίκος Σταματάκης, 31 Ιουλίου 2019, Νέα Υόρκη, n.stamatakis@aol.com
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.