Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Θεωρητικος της "θεοπτείας", αλλά πρακτικώς, αιχμάλωτος/υπηρέτης των Οικουμενιστών


Ώδινεν… και έτεκεν μυν

Ο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ!

Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

    Είναι καιρός που ο επίσκοπος Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, στρατευμένος στον οικουμενιστικό συγκρητισμό του Φαναρίου, εργολαβικά υποστηρίζει τις ηγεμονικές βλέψεις και τα εκκλησιαστικά ανομήματα του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως.
Με εκτενέστατα κείμενα, με ασυνέπεια μεταξύ τους που καταπλήσσει, προσπαθεί με εμμονή στα όρια της ψύχωσης, να επιβάλει μια εξόφθαλμη κακοδοξία πως, δηλαδή, το πολίτευμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι «συνοδικό και ιεραρχικό» και ακόμη, σε αυτό το πολίτευμα υπάρχει ένας αλάνθαστος «Πρώτος»!
Ο επίσκοπος Ναυπάκτου κ.Ιερόθεος, στην πορεία της πραγματικά άχαρης υπηρεσίας του έχασε πολλούς απροϋπόθετους φίλους, κέρδισε όμως τη φιλία του «Πρώτου» με τα κείμενά του, στα οποία κάνει πράξη το λόγο του Αγίου Βασιλείου πως: «Μία είναι η προϋπόθεση της φιλίας [Του], το να ομιλή [και να γράφει] κανείς κολακευτικά» γι’ αυτόν.
Με το τελευταίο του όμως κείμενο, που προκαλεί δέος, φόβο, ιλαρότητα, ο επίσκοπος Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος μπήκε στο χώρο του σουρεαλισμού.

Τελικά ο επίσκοπος Ναυπάκτου «Ώδινεν…[για το ουκρανικό ζήτημα] και έτεκεν μυν»!
Αντιφάσκοντας κραυγαλέα με τον εαυτό του, εγκατέλειψε την χωρίς όρους αναγνώριση των σχισματικών της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος και πρότεινε, για τον τερματισμό του εμφύλιου εκκλησιαστικού πολέμου στην Ουκρανία που, με τις αποφάσεις του προκάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κων/πόλεως κ. Βαρθολομαίος, την πιο παράλογη λύση που θα μπορούσε κάποιος να σκεφθεί!
Στα σοβαρά συστήνει ως πρότυπο λύσης του Ουκρανικού ζητήματος, το πιο εξωφρενικό εκκλησιαστικό καθεστώς στην ιστορία της Ορθοδόξου Εκκλησίας!
Πρότεινε, να «ισχύση [στην Ουκρανία] το υφιστάμενο καθεστώς στην Ελλάδα, με την Αυτοκέφαλη Εκκλησία – Νέες Χώρες, την ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης και τις Μητροπόλεις στα Δωδεκάνησα»!
Ποιος θα πάρει στα σοβαρά μια τέτοια πρόταση και τον καταθέτη της;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.