Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Μόνοι τους ξεσκεπάζονται! Ομολογούν: Η βιομηχανία αγιοποιήσεων στοχεύει στον εξαγιασμό του Βαρθολομαίου και του Οικουμενισμού!

Βαρθολομαίος:

 «Ο  Πατριάρχης των Αγίων»!!!

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ π. ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)


     Ο Ιερολογιώτατος Δρ. π. Ιωάννης Χρυσαυγής, Αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξέχων θεολόγος και συγγραφέας, επισκέφθηκε την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Καναδά μεταξύ της 22ης και 24ης Νοεμβρίου 2019. 
     Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτηρίου, ο π. Ιωάννης πραγματοποίησε πνευματική ομιλία στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Τορόντο, με τίτλο: "Ο  Πατριάρχης των Αγίων: Σύγχρονοι Ορθόδοξοι Γέροντες που αναγνωρίστηκαν ως Άγιοι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την Αγία και Ιερά Σύνοδο"
    Με την χορηγία της Αρχιεπισκοπής και των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου του Καναδά, η ομιλία συγκέντρωσε εκατοντάδες πιστών από την ευρύτερη περιοχή του Τορόντο. 
    Ο π. Ιωάννης μίλησε με ευφράδεια και μεγάλη ευλάβεια για τις ιερές και γεμάτες χάρη ζωές των σύγχρονων Γερόντων που έχουν εισέλθει, ή σύντομα θα εισέλθουν στον επίσημο κατάλογο των Αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι πιστοί, που πραγματικά συγκινήθηκαν από τους λόγους του π. Ιωάννη, άκουσαν προσεκτικά την ωριαία ομιλία, η οποία προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση για τους θεατές στον Καναδά και σε όλο τον κόσμο. 
     Μετά την ομιλία, η κοινότητα του Αγίου Νικολάου προσέφερε σε όλους τους συμμετέχοντες καφέ και αναψυκτικά.

     Το επόμενο πρωί ο Ιερολ. Δρ. Ιωάννης Χρυσαυγής έκανε κήρυγμα στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ΙΓ΄ Κυριακής του Λουκά, Του πλούσιου νέου. 
      Κατά την επίσκεψή του στην Αρχιεπισκοπή, ο π. Ιωάννης επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μπόλτον. 
     Η Αρχιεπισκοπή και οι Άρχοντες του Καναδά ευχαριστούν θερμά τον π. Ιωάννη Χρυσαυγή για την επίσκεψη του στο Τορόντο κατά την περίοδο της Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων, και επίσης συγχαίρουν τον π. Φανούριο προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, την Πρόεδρο της Κοινότητος του Αγίου Νικολάου κα. Α. Σωτηροπούλου, μαζί με όλους Αιδ. Πατέρες – συμπεριλαμβανομένων του Πανοσιολ. π. Αλεξάνδρου Σαλμά Διευθυντή της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας του Τορόντο και του π. Παναγιώτη Αυγερόπουλου Προέδρου του Συνδέσμου Κληρικών που στήριξαν και κατέστησαν την ομιλία τόσο επιτυχή.



      Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος, ο οποίος αυτό το διάστημα είναι μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη, για τις συνεδριάσεις της Συνόδου και για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την θρονική εορτή του Πατριαρχείου, του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου (30 Νοεμβρίου). 
     Ο Αρχιεπίσκοπος θα ενημερώσει τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την εκδήλωση, καθώς και τις προσπάθειες της Αρχιεπισκοπής και των Αρχόντων του Καναδά, για την προώθηση του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της θρησκευτικής ελευθερίας για όλους.
Εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.