Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Μακάρι κι άλλοι ιερωμένοι να νιώσουν την ευλογία της απομακρύνσεως από τους ψευδοποιμένες Οικουμενιστές! (Σχόλια)

Παραιτήθηκε από την αντιαιρετική επιτροπή της Ι. Μ. Πατρών, ο υπεύθυνος αυτής, Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Παπασταύρου




Σπυρίδων Ζορμπαλάς

    Την αμετάκλητη απόφασή του να παραιτηθεί από υπεύθυνος της Αντιαιρετικής Επιτροπής της Ι. Μ. Πατρών, κοινοποίησε επισήμως προς τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ο αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Παπασταύρου.
    Ο π. Τιμόθεος είχε διορισθεί στην θέση αυτή από τον κ. Χρυσόστομο από την αρχή λειτουργίας της συγκεκριμένης επιτροπής (2005).
    Συνεπικουρούμενος από άξιους συνεργάτες ανέπτυξε πολυσχιδή αντιαιρετική δράση, με ομιλίες (τηλεοπτικές αλλά και σε αίθουσες), με την περιοδική έκδοση φυλλαδίου («Στώμεν Καλώς») αλλά και με την παντοειδή στήριξη αδελφών που συνέβη να εμπλακούν σε αιρέσεις.
    Ο π. Τιμόθεος είναι γνωστός στο ευσεβές πατρινό κοινό, για το
γνήσιο εκκλησιαστικό του ήθος και έθος καθώς και για την αδιαπραγμάτευτη προσήλωσή του στους ιερούς κανόνες και τα δόγματα της πίστεώς μας.
Σπυρίδων Ζορμπαλάς


Από τά ΣΧΟΛΙΑ:
Sofia  Τυχαινει να γνωριζουμε τον μακαριστο πατερα σας και τα αδερφια σας. Ειμαστε μαζι σας! Σας στηριζουμε να κανετε το επομενο βημα! Ο πατερας σας απο τους ουρανους σας ευλογει!

filoumenos   Καλώς έπραξε. Είναι όμως λειψή η ενέργεια του αν δεν κόψει και το μνημόσυνο του Πατρών. Σεβαστέ μου π. Τιμόθεε. Γνωρίζετε ότι μολύνεστε αυτήν την στιγμή, μνημονεύοντας τον ακοινώνητο Μητροπολίτη σας; Νομίζω το γνωρίζετε. Όπως επίσης, και τους Ιερούς Κανόνες που κάνουν λόγο για ΑΜΕΣΟ, και εν ριπή οφθαλμού, μολυσμό απο ακοινώνητους. Όπως επίσης θα γνωρίζετε και ώς πτυχιούχος θεολογίας,ότι δεν χρειάζονται νέες πανορθόδοξες ΤΑΧΑ...ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ... για να ενεργοποιούν καθε φορα, Ιερούς Κανόνες ήδη,σε ισχύ... (αυτούς που μιλούν για κοινωνία με ακοινώνητους εν προκειμένω)
Σας αγαπάμε γι αυτό πονάμε που αυτήν την στιγμή, όσο και ηρωϊκή και αν είναι η κίνηση σας αυτή, μολύνεστε... Έχετε ακόμα λίγα χρόνια επιγείου ζωής, και ατέλειωτα, στην αιωνιότητα... Δεν θα ήταν κουταμάρα να μην εξασφαλίσετε μία καλή θέση με απεριόριστη θέα του Τριαδικού Θεού, τώρα, σε αυτά τα λίγα χρόνια που σας απομένουν;
Ο Χριστός είπε: "ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν βιάζεται, καὶ βιασταὶ ἁρπάζουσιν αὐτήν.» ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΟΝΌΔΡΟΜΟΣ Ο ΠΑΡΆΔΕΙΣΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΜΆΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΑΖΉΤΗΣΗ ΕΥΑΕΡΗΣ ΚΑΙ ΕΥΗΛΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ (αυτό είναι το ειδικό νόημα της λέξης "βιασμός")
Γιατί να μην έχετε λοιπόν, ''διαμέρισμα'' με ''θέα θάλασσα'' μπροστά μπροστά στο κύμα, και να ''αγοράσετε'' εκει πάνω, στον ουρανό, απο την πίσω μεριά ''του δρόμου'' και να ακούτε μεν, το κύμα αλλά να βλέπετε τον τσιμεντότοιχο της μπροστά απο εσάς, παραλιακής πολυκατοικίας;; Δεν είναι βλακεία αφού ''εχετε τα χρήματα'' για να αγοράσετε ''παραθαλάσσιο'' πάνω στο κύμα, να αγοράσετε από πίσω; (η μεγίστη βλακεία θα έλεγα για όλους μας)
Σκεφτήτε το... Βεβαια θα ματώσετε και θα γδαρθείτε ΑΓΡΙΩΣ... αλλά μόλις βγείτε απο το ''συμβολαιογραφείο'' με τα ''κλειδιά στο χέρι'' του παραθαλάσσιου, θα ''ξεχάσετε'' την ταλαιπωρία...
Σας το ευχόμαστε.
    Filoumenos    Καλώς έπραξε και παραιτήθηκε. Τι ήθελες; Να παραμείνει; Αλλά και ο π. Γκοτσόπουλος που αναφέρεις, ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να μνημονεύει τον ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟ Πατρών! Άρα πώς είναι ''μόνος'' του και σε τι ''παλεύει'';; ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ απο τον π. Τιμόθεο; Να ευχηθούμε και σε αυτόν εγκαρδίως, να περάσει απο τα λόγια στην πράξη. ...Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, ο π. Θεόδωρος ο παπα Νικόλας και 4-5 ακόμα, να τραβάνε μόνοι τους όλο το ζόρι ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ. Εώς εδώ η ανοχή μας, για όλους τους αγωνιστές Ιερωμένους... Άν δεν δούμε πορεία ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΩΝ προς το ''πικρό ποτήριο'', θα αλλάξουμε τακτική και με αυτούς... Συγνώμη που είναι λίγο ''σκληρό'' αυτό, αλλά θα τους αφήσουμε και θα προχωρήσουμε με όσους ''μπορούν''. ''Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ ΒΙΑΖΕΤΑΙ'' Δεν γίνεται να χρονοτριβούμε άλλο με τον ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΜΟΛΥΣΜΟ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.