Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Οι αχειροτόνητοι του Βαρθολομαίου (και του Τελεβάντου) δεν έχουν μυστήρια


Οι «Θείες Λειτουργίες» των σχισματικών είναι ανυπόστατες – Αρχιμ. Σάββας Αγιορείτης.



Απομαγνητοφώνηση αποσπάσματος ομιλίας του Αρχιμ. Σάββα Αγιορείτη που εκφωνήθηκε στις 3/11 του 2019 (το βίντεο στο τέλος).
«Εγώ θα σας πω χειρότερα πράγματα αφού με προκαλείτε. Αυτό είναι τίποτα σε σχέση με αυτό που έγινε στην Αμερική, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συλλειτούργησε με τον Επιφάνιο της Ουκρανίας ο οποίος είναι αχειροτόνητος.
Και αν ήταν προϊστάμενος στην λειτουργία -δεν ξέρω αν ήταν προεξάρχων, γιατί σε ένα συλλείτουργο υπάρχει ο κύριος λειτουργός, ο πρώτος που κάνει την θυσία- αν ήταν ο Επιφάνιος δεν έγινε καν λειτουργία.
Δηλαδή οι άνθρωποι δεν κοινώνησαν Σώμα και Αίμα Χριστού. Καταλάβατε που έχουμε φτάσει τώρα; Γιατί κοινωνούμε πλέον με το σχίσμα. Το σχίσμα είναι χειρότερο από αίρεση. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σχισματικοί.
[σ.σ.: "Το σχίσμα είναι χειρότερο από αίρεση! Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το σχίσμα είναι ιάσιμο, ενώ ο αιρετικός είναι εκτός Εκκλησίας. Και -κατά τον Μ. Βασίλειο- «αιρέσεις (οι παλαιοί Πατέρες) ονόμασαν αυτούς που είχαν αποσχιστεί τελείως και είχαν αποξενωθεί από την ίδια την πίστη, ενώ σχίσματα αυτούς που φιλονίκησαν μεταξύ τους για κάποιες αιτίες εκκλησιαστικές και για ζητήματα που μπορούν να διευθετηθούν». Για να μη θεωρηθεί λοιπόν ότι αλλάζουμε την θεολογία της Εκκλησίας μας, πρέπει να διευκρινισθεί ότι εδώ, πέρα από τις κανονικές αυθαιρεσίες Βαρθολομαίου και το σχίσμα που προκάλεσε, έχουμε και δογματικό σχίσμα=αίρεση, διότι το να δεχθείς ως ιερέα ένα λαϊκό, δεν είναι θέμα διοικητικό ή κάποια φιλονικία, αλλά θέμα εκκλησιολογικό-δογματικό].
Εσύ μου είπες για τους Ρωμαιοκαθολικούς που έδινε αντίδωρο. Δεν ήταν αντίδωρο, ήταν αρτοκλασία, το είδα κι εγώ. Ήταν σε εσπερινό, αρτοκλασία ήταν. Δεν έχει σημασία, απαγορεύεται σε Ορθόδοξο Ναό ένας παπικός να δίνει αρτοκλασία.

Αλλά σας λέω το πολύ χειρότερο. Δηλαδή, θα πηγαίνουμε στην Εκκλησία και δεν θα ξέρουμε αν γίνεται λειτουργία ή όχι. Θα πρέπει να ξέρουμε, έτσι; Αν είμαστε Χριστιανοί, να φροντίζουμε να μάθουμε ποιος έχει ιερωσύνη και ποιος δεν έχει. Γιατί τώρα πλέον μπλέκονται τα πράγματα.
Σας είπα. Όλοι αυτοί η λεγόμενη «Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας» που δημιουργήθηκε τώρα από το Φανάρι, το οποίο ενήργησε ως πάπας -γιατί δεν είχε το δικαίωμα να κάνει αυτό το πράγμα το Πατριαρχείο, θα έπρεπε να γίνει Πανορθόδοξη Σύνοδος για να λυθεί το θέμα της Ουκρανίας- όλοι αυτοί τώρα είναι αχειροτόνητοι.
Τα 2/3 είναι «χειροτονημένοι» από καθηρημένους «επισκόπους», άρα δεν υπάρχει χειροτονία. Ένας καθηρημένος επίσκοπος δεν μπορεί να δώσει ιερωσύνη σε κανέναν. Και το 1/3 είναι τελείως αχειροτόνητοι, είναι αυτοχειροτόνητοι. Ένας μάλιστα λέει πήγε σε ένα άγιο λείψανο, το έβαλε στο κεφάλι του και έγινε παπάς, που ακούμπησε το άγιο λείψανο στο κεφάλι του!
Μιλάμε για πράγματα τρελά. Και όμως όλα αυτά τα βάλαμε τώρα στην Εκκλησία μας και τους αναγνωρίσαμε Και δυστυχώς και ο δικός μας ο Αρχιεπίσκοπος, ο Ελλάδος. Έστειλε επιστολή ότι τους αναγνωρίζει. Αν είναι δυνατόν.
Ευτυχώς που δεν το έκαναν όλοι οι Επίσκοποι της Ελλάδος. Κάποιοι είναι σύμφωνοι και κάποιοι αντιδρούν. Αυτοί που είναι σώφρονες δεν το δέχτηκαν, όπως ο Σεβασμιώτατος Κυθήρων, και πρέπει να τον επαινέσουμε τον άνθρωπο για το θάρρος του, και ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς, οι οποίοι μάλιστα σχεδιάζουν να στείλουν επιστολή σε όλους τους Πατριάρχες, και πολύ καλά θα κάνουν, για να γίνει Σύνοδος Πανορθόδοξη απ’ όλους τους Πατριάρχες και ας μην έλθει ο οικουμενικός. Τι να κάνουμε άμα δεν θέλει να έλθει; Θα γίνει και χωρίς αυτόν η Σύνοδος για να καταδικαστεί όλο αυτό το πράγμα το οποίο είναι μία φοβερή κατάσταση στην Εκκλησία.
Να φτιάχνεις μία «εκκλησία» που δεν υπάρχει ουσιαστικά, αφού αυτοί που την εκπροσωπούν δεν είναι καν ιερείς. Δεν είναι καν μέλη της Εκκλησίας διότι όλοι αυτοί είναι σχισματικοί, δηλαδή είχανε βγει εκτός Εκκλησίας και ήταν και είναι εκτός Εκκλησίας. Είναι σχισματικοί.
Καταλάβατε; Ένας σχισματικός δηλαδή για να μπει στην Εκκλησία πρέπει να βαπτιστεί. Ουσιαστικά είναι αβάπτιστοι. Είναι εκτός Εκκλησίας, καταλάβατε; Όταν λοιπόν εσύ θα πας σε αυτήν την λειτουργία που θα είναι προεξάρχων ο Επιφάνιος ή ένας από αυτούς τους «επισκόπους» -που δεν είναι επίσκοποι, που δεν έχουν ιερωσύνη- δεν θα πάρεις Θεία Κοινωνία. Εδώ είναι το μεγάλο κακό. Που υποτίθεται ότι είναι Ορθόδοξη λειτουργία. Θα δεις δίπλα σε αυτόν αρχιερείς δικούς μας που θα τους ξέρεις, κι όμως δεν θα γίνεται λειτουργία. Θα είναι μία παρωδία, θα είναι μία γελοιοποίηση του Μυστηρίου. Ένας λαϊκός να κάνει «Θεία Λειτουργία». Δεν υπάρχει Θεία Λειτουργία. Ο Θεός δεν δίνει Χάρη σε αυτόν.
Καταλάβατε; Γι’ αυτό λένε πολλοί [ότι είναι] ύπουλα τα πράγματα στην εποχή μας. Είναι πολύ άσχημα για τις αμαρτίες μας. Και οφείλουμε να ενημερωνόμαστε και να αντιδρούμε. Εννοείται ότι σε αυτές τις λειτουργίες δεν επιτρέπεται να πας, διότι δεν είναι καν λειτουργίες.
Απομαγνητοφώνηση Φαίη
-https://www.youtube.com/watch?v=A6kTONTYFRc&list=PL1IyRFUYI0Q3DbiIyrQ-dCI3QWTP4eQSX&index=6&t=0s

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.