Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

ΣΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Γράφει ο Αθανάσιος Καρανάσιος

Μια εικόνα χίλιες και παραπάνω λέξεις. Μετά τις αναλύσεις και τις διαπιστώσεις, το πρόταγμα: “ΣΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ”, που έγινε σύνθημα μετά την εξέγερση των Ελλήνων το 1821 μεταξύ των ομόθρησκων λαών του Δυτικού Πολιτισμού. 
Την Επανάσταση των Ελλήνων την χαιρέτησαν με χαρά οι Ευρωπαίοι. Μάλιστα απορούσαν πως δεν είχε εκραγεί νωρίτερα, πως είχε καθυστερήσει τόσο πολύ και πως δεν είχε πάρει μεγάλη έκταση. 
Απορούσαν ακόμα, πώς ένα τέτοιο Έθνος με δοξασμένους πολεμιστές, ποιητές, ιστορικούς και φιλοσόφους, άνδρες πρότυπα, είχε κατρακυλήσει τόσο χαμηλά, “ώστε να γίνει ο αγόγγυστος σκλάβος ενός γένους απολίτιστων απίστων”.

Η Ελληνική Επανάσταση μέσα στην ιστορία της ανθρωπότητας έχει θέση κοντά στην μεγάλη Γαλλική Επανάσταση.
Αυτό πρέπει να επαναληφθεί και σήμερα. 
Όπως έγινε με την Επανάσταση του 1821, πρέπει να ξεσηκωθούμε παντοιοτρόπως πρώτα ΕΜΕΙΣ οι ΕΛΛΗΝΕΣ, για να κάνουμε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ζήτημα ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ της ΕΛΛΑΔΑΣ, ως έναν κοινό κίνδυνο, μια κοινή  υπόθεση των Λαών της Ευρώπης και της Αμερικής. 
Όπως έγινε και τότε, να ξυπνήσει ο ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ η ιδέα Ενότητας και Αλληλεγγύης για μια μεγάλη επιχείρηση ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΊΑΣ ενάντια στον κοινό εχθρό του ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.
Όπως και τότε κατέληξε, ενάντια μάλιστα (αρχικά) στην βούληση των πολιτικών ηγεσιών παγκοσμίως, να αναδειχτεί μεταξύ των μελών του Δυτικού Πολιτισμού το καυτό, αφυπνιστικό και εξεγερσιακό σύνθημα: 
“ΣΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ”!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.