Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Κορίνθου Διονύσιος: "Οι αιρέσεις μετατρέπουν τον άνθρωπο σε ερείπιο".

Κορίνθου Διονύσιος:
Αιρετική έκφανση του Ισλάμ οι τζιχαντιστές
-Είναι καλό ο παπάς στο σχολείο ακόμη και για τον αλλόθρησκο 
Πηγή: agioritikovima 
"Οι αιρέσεις, μέσω και των παραθρησκειών, παρασέρνουν τον άνθρωπο και τον μετατρέπουν σε ένα ερείπιο" ανέφερε ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος μιλώντας στο korinthos tv. Επίσης χαρακτήρισε "ευλογία αλλα΄και κατάρα" το διαδίκτυο. Μιλώντας για το Ισλάμ είπε πως αποτελεί αιρετική έκφανσή του αυτό πυο κάνουν οι τζιχαντιστές. "Το Ισλάμ έχει έναν τρόπο βίαιου πειθαναγκασμού, πολλές φορές εφαρμόσηκε για τον εξισλαμισμό λαών, αλά εν πάσει περιπτώσει από τότε που επεκράτησε κνήθηκε μέσα σε πλαίσια άλλα, ήρεμα" σχολίασε. Επίσης μιλώντας για τα Θρησκευτικά είπε πως "αυτό το ποτ πουρί θρησκειών (σ.σ. που ετοιμάζει το υπουργείο) είναι της πλάκας"
Επίσης αναφέρθηκε στον καθιερωμένο ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ αλλά και στο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης που όπως επισήμανε σύμφωνα με τα στοιχεία της εκκλησίας είναι από τις πρώτες Μητροπόλεις και σε ύψος βοήθειας και σε αριθμό ανθρώπων αλλά και απλά ιδεών και προσπαθειών.
Εξήρε την εθελοντική Αιμοδοσίας των πιστών που με 3000 μονάδες την κατατάσσουν στην πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα και αναγνώρισε το έργο του προκατόχου του στο θέμα της Αιμοδοσίας.
Πρόσθεσε επίσης πως:
ΕΚΚΛΗΣΙΑ = ΑΓΑΠΗ = ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Υπεραμύνθηκε της παρουσίας των παπάδων -όπως είπε- στα σχολεία γιατί με τον διάλογο μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.
Εξέφρασε όμως και το παράπονό του για τις επιθέσεις που δέχεται από την ημέρα που ήρθε στην Κόρινθο και έστειλε ένα μήνυμα σε όσους τον συκοφαντούν με ψέματα τον ίδιο και το έργο του, πως τα χρήματα που θα τους επιβληθούν από τις ποινές, θα τα διαθέσει στην Ιστορική μονή στα Καλάνησα και θα τοποθετήσει και μια ταμπέλα με τα ονόματά τους ως ευεργέτες της Ιστορικής μονής.
Αναφέρθηκε επίσης, πως αντλεί δύναμη από την αγάπη των πιστών και από την συμμετοχή τους στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, και όπως χαρακτηριστικά είπε: σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, που έφυγε πικραμένος με τους Κορίνθιους ο ίδιος αισθάνεται την αγάπη των πιστών της Κορινθίας και γιαυτό άλλωστε επέλεξε να αλλάξει το όνομά του από Μάνταλος σε † ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Κλείνοντας επισήμανε πως Την προσωπικότητά του θα την κρίνουν ο κόσμος, η ιστορία και κυρίως ο Θεός.
Τέλος, αφού ευχαρίστησε τους Κορίνθιους για την πολύτιμη βοήθειά τους στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας τους παρακαλεί: να συνεχίσουν να αγκαλιάζουν τις προσπάθειες της Εκκλησίας, να βοηθήσουν στον ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, να ξέρουν πως ο Δεσπότης θα είναι κοντά τους, ότι και να χρειαστούν,και η πόρτα της ανακαινισμένης Μητρόπολης, που 30 χρόνια ήταν κλειστή θα είναι ανοιχτή, όπως και η πόρτα της καρδιάς του!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.