Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Η εκκλησιολογία των αντι-Οικουμενιστών, παρόμοια με εκείνη των Οικουμενιστών!


Η ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού

=====

   
   «Ο Σεβασμιώτατος μιλάει στο ίδιο μήκος κύματος με τον πατριάρχη Βέκκο, τον Βησσαρίωνα Νικαίας, τον Ισίδωρο Ρωσίας κι όλους τους λατινόφρονες. Δεν το λέμε εμείς. Το ομολογούν τα ίδια τα χείλη του. “Αληθινή Εκκλησία” ο αιμοβόρος Παπισμός...! Να τους χαίρεται ο Σεβασμιώτατος κ. Σαββάτος».

   Σχόλιο: Νὰ τοὺς χαίρεσθε κι ἐσεῖς, κ. Κυριακοῦ καὶ κ. Τελεβάντο, τοὺς νέους Βέκους καὶ Βησσαρίωνες Ἐπισκόπους σας. Καταδεικνύετε μὲ ΚΑΜΑΡΙ καὶ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΚΑ τὶς αἱρέσεις τους, ἀλλὰ συνεχίζετε νὰ κοινωνεῖτε μαζί τους, καὶ νὰ τοὺς μνημονεύετε! Τότε πρὸς τί ἡ κατάδειξη τῆς αἱρέσεως;
  Ποιά Ὀρθόδοξη Παράδοση ἀκολουθεῖτε; Πάντως ΟΧΙ ἐκείνη τῶν Ἁγίων Πατέρων ποὺ ἀπομακρύνονταν ἀπὸ τοὺς αἱρετικοὺς ΠΡΙΝ καταδικασθοῦν αὐτοὶ ἀπὸ Σύνοδο!
   Αὐτὴ εἶναι ἡ νέα Ἐκκλησία τῶν Ἀντι-Οἰκουμενιστῶν! Τοὺς χωράει ὅλους· Οἰκουμενιστὲς καὶ ἀντι-Οἰκουμενιστές! Μᾶς προϊδεάζουν οἱ τοποθετήσεις σας γιὰ τὸ ποιά γραμμὴ θὰ ἀκολουθήσετε καὶ μετὰ τὴ Σύνοδο:
  Θὰ καταδικάσετε τὶς ἀποφάσεις της καὶ θὰ συνεχίσετε νὰ …κοινωνεῖτε μαζί τους!!!
  Γι’ αὐτὸ στὴν Ἡμερίδα τοῦ Πειραιᾶ γιὰ τὴν Πανορθόδοξη, παρότι οἱ διοργανωτὲς ἀντι-Οἰκουμενιστὲς Πατέρες ρωτήθηκαν, δὲν ἀπάντησαν τί θὰ κάνουν ἂν οἱ ἀποφάσεις τῆς Συνόδου εἶναι κακόδοξες!

=====

Η ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος Σαββάτος έδωσε συνέντευξη στην ηλεκτρονική έκδοση της ιταλικής εφημερίδας lastampa.it, στο δημοσιογράφο Αντρέα Τορνιέλλι. Η όλη συζήτηση περιεστράφη γύρω από την Πανορθόδοξη Σύνοδο. Μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος του ζήτησε να τοποθετηθεί πάνω στις πληροφορίες ότι μερικοί επίσκοποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος ζητούν να  ακυρωθεί ο όρος «Εκκλησία» για τους «Καθολικούς». (Εννοεί ο κ. Τορνιέλλι την παράγραφό 6 του θεματολογίου της Συνόδου, όπως έχει «περάσει» στη Σύναξη των Προκαθημένων, η οποιά ζητεί να αναγνωρισθούν οι Παπικοί κι άλλοι αιρετικοί ως Εκκλησία). Και συνεχίζει ο Ιταλός δημοσιογράφος: «Αλλά, μέχρι στιγμής, οι Καθολικοί έχουν θεωρηθεί μια αληθινή Εκκλησία για τους Ορθόδοξους, δεν είναι έτσι;». 

Ακούστε και την απάντηση του Σεβασμιώτατου κ. Σαββάτου: «Βέβαια, έτσι είναι. Η Καθολική Εκκλησία θεωρείται πάντα μια Εκκλησία. Η πρόταση για την οποία μιλάτε είναι, από ορισμένους συντηρητικούς, οι οποίοι δεν θέλουν να βάλουν στο ίδιο επίπεδο τις δύο Εκκλησίες. Αλλά, πιστεύω, ότι θα είναι δύσκολο να περάσει. Υπάρχουν πολλοί άλλοι που δεν δέχονται αυτή την τροπολογία». 

Τι να σχολιάσει κανείς;!!! Ο Σεβασμιώτατος μιλάει στο ίδιο μήκος κύματος με τον πατριάρχη Βέκκο, τον Βησσαρίωνα Νικαίας, τον Ισίδωρο Ρωσίας κι όλους τους λατινόφρονες. Δεν το λέμε εμείς. Το ομολογούν τα ίδια τα χείλη του. «Αληθινή Εκκλησία» ο αιμοβόρος Παπισμός, που αιματοκύλισε για αιώνες τόσους λαούς με τις αλήστου μνήμης «σταυροφορίες», με την φρικώδους μνήμης «ιερά εξέταση», με τη μαζική εξόντωση και τον αναγκαστικό προσηλυτισμό των ιθαγενών της Κεντρικής και Νοτιου Αμερικής, με την ανατριχιαστική μαζική σφαγή των Σέρβων του 1941-44 με επικεφαλής τον «Άγιο» καρδινάλιο Αλοΰσιους Στέπινατς!!!
  Να τους χαίρεται ο Σεβασμώτατος κ. Σαββάτος. 

«Αληθινή Εκκλησία» ο Παπισμός με το Φιλιόκβε, το παπικό πρωτείο και το αλάθητο, την κτιστή χάρη, τα άζυμα, την «άσπιλο σύλληψη» της Θεοτόκου και άλλα πολλά, ων ουκ έστι αριθμός!!! Ο μεγάλος καϋμός του Μεσσηνίας και όλων των άλλων της οικουμενιστικής ομηγύρεως (για τον οποίο κατέβαλαν τόσους κόπους στην συγκληθησομένη  Συνόδο είναι, αυτή να γίνει γεφύρι για να αναγνωριστεί επισήμως πλέον σαν «Εκκλησία» ο εκπεσών της αληθείας Παπισμός, η απόλυτη διαστρέβλωση του Ευαγγελίου του Χριστού!!! 

Οι άγιοι Πατέρες των Οικουμενικών Συνόδων πολεμούσαν τις αιρέσεις. Αυτοί αγωνίζονται να μεταμορφώσουν, με οβιδιακό τρόπο, τις αιρέσεις και τις κακοδοξίες σε «Εκκλησίες» ενώ αυτές παραμένουν προσκολλημένες αμετανόητα στις πλάνες τους!!! Φρίξον ήλιε, στέναξον η γη. Ήδη μετά τη Βουλγαρική Εκκλησία, το Πατριαρχείο της Αντιόχειας, το Πατριαρχείο της Σερβίας και χθες η Γεωργιανή Εκκλησία αρνούνται να συμμετάσχουν σ΄αυτήν. Θεός φυλάξει να μη γίνει η κακοδοξία εκκλησιαστική διδασκαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.