Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Μετα-Κολυμπάριος εποχή: συνεχίζονται απρόσκοπτα καὶ "ευλογημένα" πλέον από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο τα ολέθρια βήματα των Οικουμενιστών! Όπως συνεχίζεται και ο χαρτοπόλεμος των αντι-Οικουμενιστών!

Με ευλάβεια και τιμή η Γιορτή της Μητρόπολης Βοστώνης

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος και ο Ρωμαιοκαθολικός καρδινάλιος Βοστώνης κ. Sean O'Malley στον Εσπερινό της Θρονικής Εορτής της Μητρόπολης Βοστώνης. Φωτογραφία Ιερά Μητρόπολη Βοστώνης.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Με ευλάβεια [σ.σ.: ευλάβεια λέμε τώρα τις συμπροσευχές με αιρετικούς!] γιορτάστηκε η Θρονική Γιορτή της Μητρόπολης Βοστώνης, επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου. Το βράδυ της Τρίτης τελέστηκε Πανηγυρικός στο Παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ναού, το οποίο βρίσκεται δίπλα ακριβώς στο Μητροπολιτικό Κέντρο των γραφείων χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθοδίου, συμπαριστάμενου από ιερείς της Μητρόπολης.
   Παρευρέθηκαν ιερείς από διάφορες κοινότητες της Νέας Αγγλίας και πιστοί από την περιοχή μείζονος Βοστώνης. Την Θρονική Γιορτή της Μητρόπολης Βοστώνης τίμησε με την παρουσία του ο Ρωμαιοκαθολικός καρδινάλιος Βοστώνης κ. Sean O’Malley, επί σειρά αρκετών ετών, ενώ ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος ανταποδίδει την επίσκεψη κατά τη Θρονική Γιορτή της Εκκλησίας της Ρώμης.
  Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος καλωσόρισε με εγκαρδιότητα τον καρδινάλιο κ. Sean O’Malley, λέγοντας στην προσφώνησή του ανάμεσα στα άλλα, πως «αποτελεί ξεχωριστή τιμή και χαρά που σας καλωσορίζω απόψε, καθώς γιορτάζουμε στην εορτή του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, αδελφού του Αγίου Αποστόλου Πέτρου, αμφότεροι είναι στύλοι και φωτοβόλοι ακτίνες που λάμπουν στις καρδιές των πιστών σε αμφότερες σε Ανατολή και Δύση».
  Σε άλλο σημείο, ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος είπε: «καθώς γνωρίζετε είχα την τιμή να αντιπροσωπεύσω τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης τον περασμένο Ιούνιο. Ηταν μία εμπειρία η οποία θα παραμείνει χαραγμένη για παντοτινά στην ψυχή μου, διότι είχα την ευκαιρία να βρεθώ στην παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου, έναν αληθινά αφοσιωμένο άνθρωπο του Θεού».
  Περιγράφοντας την εμπειρία του από τη συνάντηση του με τον Πάπα Φραγκίσκο, σε άλλο σημείο της προσλαλιάς του προς τον καρδινάλιο κ. Sean O’Malley, ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος είπε πως «στη διάρκεια της συναντήσεώς μας ο Αγιώτατος υπογράμμισε την ανάγκη όλοι εμείς, Ορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί, μαρτυρήσουμε την αγάπη του Θεού στον Κόσμο στον οποίον ζούμε. Υπογράμμισε πως η επιδίωξη της ενότητας ανάμεσα στους Χριστιανούς είναι ένα επείγον έργο. Πράγματι, είναι επιτακτική ανάγκη, διότι ο κόσμος μας διψά για αλήθεια, για αγάπη και ελπίδα, για ειρήνη και ενότητα και λαχταρά να ακούσει τους Ορθόδοξους και τους Ρωμαιοκαθολικούς να εξαγγέλλουν με μία φωνή το ‘Ευαγγέλιο’».
  Σε άλλο σημείο τόνισε πως «ο Θεός έχει ευλογήσει τις δύο Εκκλησίες μας με δύο οραματιστές ηγέτες στα πρόσωπα του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Προσεύχονται αδιαλείπτως δια πρεσβειών των Αγίων Πέτρου και Ανδρέα όπως ο Παντοδύναμος Θεός αγκαλιάσει τους πιστούς Χριστιανούς ανά τον Κόσμο, ιδιαίτερα τους φτωχούς και εκείνους που υφίστανται διωγμούς λόγω της πίστης τους».
  Κατέληξε λέγοντας πως «εμείς εδώ σ’ αυτό το παρεκκλήσιο ευχαριστούμε τον Θεό για σας, Σεβασμιώτατε, και την εξαίρετη διακονία την οποία προσφέρετε όχι μόνο στα μέλη της Αρχιεπισκοπής σας, αλλά σε όλους τους Χριστιανούς και επίσης στους ανθρώπους αμφοτέρων των φύλων όλων των θρησκειών. Προσευχόμαστε στον Θεό να είναι πολλά τα έτη σας».
   Ακολούθησε δεξίωση στο παρακείμενο Μητροπολιτικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.