Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΝΑΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ !


Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ… ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΝΑΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!


Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου (που εικονίζεται στις φωτό), ο οποίος ευρίσκεται εντός του κτήματος του αειμνήστου Δημητρίου Προμπονά, στα όρια Αθηνών και Νέας Φιλαδελφείας, πέρασε πλέον στην ιδιοκτησία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κων/πόλεως.

Η Ιερά Σύνοδος της Μητρός Εκκλησίας, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αποδέχθηκε ασμένως τη δωρεά του Εθνικού Κληροδοτήματος Προμπονά, συγκαταλέγοντας τα μέλη που απαρτίζουν το συμβούλιο, στους Μεγάλους Ευεργέτας της εν Κωνσταντινουπόλει Εκκλησίας.


Ήδη κατετέθη επισήμως από τον διαχειριστή του εν λόγω Ιερού Ναού(που είναι Αρχιμανδρίτης, ανήκων μέχρι τώρα στην Εκκλησία της Ελλάδος) στα σεπτά χέρια του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, το συμβόλαιο της δωρεάς και αναμένονται οι επόμενες κινήσεις και εξελίξεις- για κάποιους ευχάριστες και για κάποιους άλλους δυσάρεστες.


Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι εξαιτίας κακών χειρισμών, αλλά και της αδιαφορίας που επέδειξε η Εκκλησία της Ελλάδος και προσωπικά ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, οδηγήθηκαν τα πράγματα στη συγκεκριμένη κατάληξη, καθώς όπως καταγγέλλουν τα μέλη του συμβουλίου, του ως άνω κληροδοτήματος, τον είχαν προσκαλέσει νομίμως στο παρελθόν να παραστεί σε συμβούλιά τους, βάσει νομιμοποίησης, αλλά η Αρχιεπισκοπή ουδέποτε ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις αυτές, σε αντίθεση με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο οποίος είχε δείξει ενδιαφέρον και είχε επιμεληθεί προσωπικώς την πρόοδο του συγκεκριμένου Ναού.

Αλήθεια οι νομικοί σύμβουλοι της Αρχιεπισκοπής, αντί να ασχολούνται με τις μηνύσεις και τις αγωγές που καταθέτουν… εύθικτοι κληρικοί, κατά δημοσιογράφων που αποκαλύπτουν αλήθειες, γιατί δεν ενημέρωσαν εγκαίρως τον Αρχιεπίσκοπο γι' αυτές τις συνέπειες που θα είχε η ολιγωρία τους την οποία επέδειξαν; Και αυτό το ερώτημα δεν είναι ρητορικό! Γι' αυτό και πρέπει να απαντηθεί και να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους!

Στη συνέχεια και παρά την μη ανταπόκριση τότε, όταν άρχισε να διαφαίνεται η κακή εξέλιξη του θέματος, ετέθη προσωρινή απαγόρευση από πάσης ιεροπραξίας στον ιερέα διαχειριστή του Ναού του κληροδοτήματος με αποτέλεσμα να διακοπεί η εύρυθμη λειτουργία του. Το περίεργο και ταυτόχρονα τραγικό είναι ότι την απαγόρευση αυτή που ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος επέβαλε, σε συνάντησή του με τον διαχειριστή του κληροδοτήματος κληρικό, την αρνήθηκε και εις επίρρωση αυτού, ζήτησε από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Συμεών να το επιβεβαιώσει, γεγονός που εκείνος έπραξε.

Όλο αυτό το σκηνικό είχε ως συνέπεια να ενεργοποιηθεί όρος του συμβολαίου που προέβλεπε ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα γίνει μεταβίβαση του κτήματος και ό,τι περιλαμβάνεται σε αυτό, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Όπερ και εγένετο!

Όλα πλέον έχουν δρομολογηθεί για την εγκατάσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα. Ένα όνειρο πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα! Το τελικό συμφωνητικό μεταξύ Πατριαρχείου και Κληροδοτήματος θα υπογραφεί από Συνοδικό Ιεράρχη και πολύ σύντομα το Πατριαρχείο θα μετατρέψει τον συγκεκριμένο χώρο σε πνεύμονα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, που ποτέ το φανάρι δεν είχε δική του Αγία Τράπεζα!

Μια θαυμαστή σύμπτωση είναι ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, είναι τρίκλιτη Βασιλική, αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο, όπως ακριβώς και ο Πατριαρχικός Ναός του Φαναρίου.
Αυτό κι αν είναι θαύμα!!!


Σωτήρης Τζούμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.