Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Οι Οικουμενιστές παλεύουν λυσσωδώς να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο και υβρίζουν τους αντιδρώντες πιστούς! ΣΧΟΛΙΟ.

Απίστευτη γλώσσα από Ηγούμενο:

.

Φανατικοί παράφρονες Χριστιανοί αποδομούν τον Πατριάρχη μας, τον Αρχιεπίσκοπο, τους Επισκόπους!


Του Άγγελου Ρούσσου

Δριμεία επίθεση κατά όσων αντιδρούν στα οικουμενιστικά ανοίγματα εξαπέλυσε κατά την ομιλία του κατά την διάρκεια του Β΄ Κατανυκτικού Εσπερινού την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ο Καθηγουμένος της Ι. Μ. Αγάθωνος π. Δαμασκηνός Ζαχαράκης.

Ο π. Δαμασκηνός στην θαυμάσια ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς
στην ιστορία της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων, στη μεγάλη αυτή Νίκη της Ορθοδοξίας, καθώς και στην διαφύλαξη της Ενότητος της πίστεως μας.
Συγκεκριμένα ο π. Δαμασκηνός ανέφερε μεταξύ άλλων πως:
«Μια χριστιανική κοινότητα που δεν πιστεύει ορθόδοξα στον Θεό, έχει νοθεύσει την ταυτότητα και την αποστολή της. Κάνει το μεγάλο λάθος να διδάσκει στους ανθρώπους μια πίστη που δεν παραπέμπει στον τριαδικό Θεό, όπως αυτός είναι, αλλά όπως εκείνη τον φαντάζεται. Ένα ρητό λέγει: «Να μην πιστεύεις στον Θεό που εσύ δημιούργησες, αλλά στον Θεό που δημιούργησε εσένα». Για έναν αληθινά ευσεβή χριστιανό το πρώτιστο αγαθό στη ζωή του είναι η ορθή πίστη, όλα τα άλλα, που λογίζονται ως ανθρώπινα, έπονται. Η προάσπιση της ορθόδοξης πίστης είναι κάτι στο οποίο η Εκκλησία αφιέρωσε μεγάλο μέρος του χρόνου της και του δυναμισμού της». [σ.σ.: "Δάσκαλε ποὺ δίδασκες"..., γιατί δὲν ἐφαρμόζεις αὐτὸ ποὺ διδάσκεις; Γιατί δὲν ἀκολουθεῖς τὴν περὶ "Μίας" Ἐκκλησίας διδασκαλία τοῦ Τριαδικοῦ Θεοῦ διὰ τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ Χριστοῦ, ἀλλὰ ἀκολουθεῖς τὴν Ζηζιούλεια καὶ τὴν Βαρθολομαίϊκη "πίστη" ποὺ παραπέμπει στὸν Ἀντίχριστο;].

Μέχρι εδώ καλα, αλλά στην πορεία η ομιλία παίρνει άλλη στροφή….

Όταν σε κάποιο σημείο ανέφερε πως «Ο επίσκοπος που δεν εκφράζει την ορθή πίστη, παύει να είναι επίσκοπος της εκκλησίας. Κανένας κληρικός ή λαϊκός δεν έχει το δικαίωμα να ερμηνεύει την πίστη σύμφωνα με τις δικές του αντιλήψεις» κάποιοι θεώρησαν πως μιλάει για τις οικουμενιστικές τάσεις που κορυφώθηκαν με την Σύνοδο του Κολυμπαρίου.

Φευ όμως άλλο εννοούσε…
«Μεγάλο πρόβλημα μέσα στην εκκλησία δημιουργούν κάποιοι φανατικοί χριστιανοί, που ταυτίζουν, την πίστη της εκκλησίας και την αλήθεια, με τη δική τους πίστη και τον εαυτό τους. Αυτοί θεωρούν πως είναι οι μόνοι μέσα στον κόσμο, που κρατάνε την πίστη, την αλήθεια και την ορθοδοξία και πως όσοι δεν συμφωνούν μαζί τους, είναι ασεβείς και άθεοι και αυτή την αρρωστημένη πεποίθησή τους προσπαθούν να την περάσουν και στους άλλους συνανθρώπους τους.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σήμερα στον τόπο μας. Κάποιοι κληρικοί και λαϊκοί πάσχοντες από το παραπάνω σύνδρομο του εγωκεντρισμού τους, αυτοονομάστηκαν «φύλακες» της ορθόδοξης πίστης και κάποιοι άλλοι «γνήσιοι χριστιανοί» και χωρίς ταπείνωση και υπακοή στην εκκλησία διασπούν την ενότητά της.
Είναι τόσο τυφλωμένοι από το πάθος τους, που δεν διστάζουν ακόμα και να αποτειχιστούν, δηλαδή να φύγουν από την εκκλησία, αγνοούντες ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο από τα κακά που μπορεί να συμβεί σε ένα χριστιανό στον κόσμο αυτό. [σ.σ.: Δηλαδή, ἀθεολόγητε, ἢ μᾶλλον διαστρεβλωτὴ τῆς τῶν Ἱερῶν Κανόνων τῆς Ἐκκλησίας, Ἡγούμενε, ὁ ΙΕ΄ Κανόνας ποὺ οἱ ἀποτειχισμένοι ἀκολουθοῦν, δὲν εἶναι τῆς Ἐκκλησίας; Ἡ ἀποτείχιση ἀπὸ τοὺς αἱρετικούς, δὲν εἶναι τῆς Ἐκκλησίας;].
Αποδομούν με τα αλλοπρόσαλα και φανατικά κηρύγματά τους τον Πατριάρχη μας, τον Αρχιεπίσκοπο, τους Επισκόπους μας, και κάθε απλό χριστιανό, που σέβεται την εκκλησία και τα όργανά της. Αντί να υπακούσουν αυτοί στην εκκλησία, ζητάνε η εκκλησία του Χριστού, να υπακούσει σε αυτούς. Αν αυτό δεν είναι παραφροσύνη, πείτε μου, εσείς, τι άλλο είναι;» τόνισε ο ηγούμενος και κατακλείοντας την ομιλία του ο π. Δαμασκήνος ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι αποφάσεις της Εκκλησίας έχουν Αγιοπνευματικό κύρος, αφορούν όλους τους ορθοδόξους χριστιανούς και δεν έχει κανένας το δικαίωμα να τις αμφισβητήσει. [σ.σ.: Οἱ ἀποφάσεις τῆς Συνόδου τῆς ληστρικῆς Συνόδου τοῦ 449, τῶν Συνόδων τῆς Ἱέρειας καὶ τῆς Φερράρας, εἶχαν (ἀκόλουθε τοῦ Οἰκουμενιστῆ Μητροπολίτη σου) Αγιοπνευματικό κύρος; Ἄλλο τόσο κύρος ἔχει καὶ ἡ Κολυμπάριος Σύνοδος].

Είναι σαφές πως όσο οι αντιδράσεις κατά των Οικουμενιστών κορυφώνονται και με διακοπές μνημόνευσης πλέον, οι καλοθελητές του Φαναρίου θα παλεύουν να παρουσιάσουν το μαύρο άσπρο και θα υβρίζουν όλο και περισσότερο τους αντιδρώντες…

Κι ἕνα σχόλιο:  Ἄρα ἡ Ἀδελφότητα τοῦ "Σωτῆρος" ποὺ διατηρεῖ καὶ στὴ Λαμία Ἀρχιμανδρίτη της, ἔχει συνειδητοποιήσει τὴν τεράστια εὐθύνη της; Πόσο ὀρθόδοξη εἶναι, ὅταν συνεργάζονται καὶ συλλειτουργοῦν ἱερεῖς της μὲ Ἐπισκόπους καὶ Ἡγουμένους ποὺ διδάσκουν διαφορετικὴ Πίστη ἀπὸ τὴν Ὀρθόδοξη; Πῶς ἑρμηνεύουν τὴν "ἑνότητα τῆς Πίστεως καὶ τὴν κοινωνία τοῦ Ἁγίου Πνεύματος"; Ὡς ἀνοχὴ τῶν αἱρετιζόντων καὶ κοινωνία μαζί τους;
"O tempora, o mores"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το περιεχόμενο των επώνυμων άρθρων ενδέχεται να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.