Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Μέρα με τη μέρα ο Οικουμενισμός ακμάζει, κι οι αντι-Οικουμενιστές συρρικνώνονται και ανακυκλώνονται χαρτοπολεμούντες!

 Το Φως της Κανδήλας της Βηθλεέμ φώτισε το Μόναχο και τη Γερμανία!


 

    Όπως είναι γνωστό, μια ομάδα νέων Αυστριακών μεταβαίνει κάθε χρόνο στη Βηθλεέμ και λαμβάνει το "άγιο" Φως από την ιερή Κανδήλα του Σπηλαίου της Γέννησης του Κυρίου και το μεταφέρει στην Ευρώπη.

    Στη Γερμανία έρχεται το Φως της Βηθλεέμ από τη Βιέννη, με τρένο στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου και από εκεί μοιράζεται σ΄ όλη τη Γερμανία.
   Η πανηγυρική υποδοχή του αγίου Φωτός λαμβάνει χώρα στον ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό ναό του Μονάχου (DOM) με διεκκλησιαστική εκδήλωση.
   Εφέτος έλαβαν μέρος στην υποδοχή ο βοηθός Επίσκοπος κ. Ρούπερτ Στόλμπεργ, ως εκπρόσωπος του Καρδιναλίου Μονάχου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, και ο πάστορας Γκοτφριντ φον Σεγνιτς, ως εκπρόσωπος της Ευαγγελικής «Εκκλησίας» Μονάχου.
    Με αναγνώσματα και ύμνους το άγιο Φως μοιράστηκε σ΄όλους τους επισκέπτες του ναού πού ήταν κατάμεστος, κυρίως από νεολαία.
     Οι πιστοί έλαβαν το άγιο Φως για να το μεταφέρουν στις οικίες τους, σε ενορίες, σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία και σε διάφορα κοινωνικά ιδρύματα.
   Ήταν μια εξαίσια, με βαθύτατο εκκλησιαστικό συμβολισμό, εικόνα να φωτίζονται οι δρόμοι του Μονάχου από το μεταφερόμενο άγιο Φως της Βηθλεέμ.
    Η εκδήλωση αυτή αποκαλείται "Φως Ειρήνης από τη Βηθλεέμ" και συμπληρώνει εφέτος, στο Μόναχο, το εικοστό ιωβηλαίο της.
    Στις φωτογραφίες οι τρεις εκπρόσωποι των εκκλησιών, ο βοηθός Επίσκοπος κ. Ρούπερτ Στόλμπεργ, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο πάστορας Γκοτφριντ φον Σεγνιτς, υποδέχονται και μεταδίδουν το άγιο Φως στους πιστούς.

KID17321 4034
KID17321 4034
KID17321 4034

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.