Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Πιέζουν για κοινό ποτήριο Ρωμαιοκαθολικών-Προτεσταντών στην Γερμανία-Τι είπε ο Γερμανός πρόεδρος και γιατί κατέκρινε τους Σταυρούς στην Βαυαρία

    Καθημερινῶς ὁ Οἰκουμενισμὸς "προοδεύει" καὶ προάγεται σὲ ὄλα τὰ μήκη καὶ τὰ πλάτη. Οἱ μόνοι ποὺ δὲν τὸ πήραν εἴδηση εἶναι οἱ "ποιμένες" ποὺ συνεχίζουν νὰ μὴν ἀσχολοῦνται μὲ τὴν ἀφομοίωση τῶν πιστῶν ἀπὸ τὴν Παναίρεση! 

Του Μανώλη Κείου


    Οικουμενιστικά μαγειρέματα στην Γερμανία…. Το γράφαμε πριν από ενάμισι μήνα πως έρχεται η αρχή του τέλους με το κοινό ποτήριο στην Γερμανία για Λουθηρανούς & Ρωμαιοκαθολικους.
Αν και το θέμα φαίνεται προς το παρόν να έχει κολλήσει στους διαδρόμους του Βατικανού, η υπόθεση λαμβάνει την στήριξη και κορυφαίων αξιωματούχων της πολιτικής σκηνής της Γερμανίας!
Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Γερμανίας ζήτησε από την Ρ/Καθολική πλευρά να επιτρέψει στους Προτεστάντες να λαμβάνουν Θεία Κοινωνία.
    Μιλώντας στο Katholikentag, ένα σημαντικό συνέδριο για τους Γερμανούς Ρ/Καθολικούς στο Münster, ο Frank-Walter Steinmeier, δήλωσε: «Ας αναζητήσουμε τρόπους για να εκφράσουμε την κοινή χριστιανική πίστη, να μοιραστούμε το Μυστικό Δείπνο και την Κοινωνία. Είμαι βέβαιος: Χιλιάδες χριστιανοί σε μεικτούς γάμους
ελπίζουν σε αυτό».

Ο Steinmeier δήλωσε ότι μιλάει «όχι ως ομοσπονδιακός Πρόεδρος, αλλά ως ένας ευαγγελιστής χριστιανός που ζει σε ένα διαθρησκειακό γάμο».

Εντύπωση προκάλεσε πάντως το γεγονός πως επέκρινε επίσης την απόφαση της βαυαρικής κυβέρνησης να κρεμάσει σταυρούς σε δημόσια κτίρια, λέγοντας ότι το κράτος δεν πρέπει να «πατρονάρει» τη θρησκεία. Άλλωστε το είχαμε ξαναγράψει πως Παπικοί και Προτεστάντες δεν είδαν με καλό μάτι την κίνηση του Βαυαρού πρωθυπουργού.
Τα λόγια του σχετικά με το κοινό ποτήριο πάντως ήρθαν αφότου το Βατικανό δεν κατάφερε να αποφασίσει εάν η πρόταση από τους Γερμανούς Ρωμαιοκαθολικούς επισκόπους-την οποία είχαμε αναλύσει στο προηγούμενο άρθρο μας- να επιτρέψουν σε Προτεστάντες παντρεμένους με Ρ/Καθολικούς να λάβουν Θεία Κοινωνία κάτω από ορισμένες συνθήκες παραβιάζει τη διδασκαλία της Εκκλησίας. Επτά Γερμανοί επίσκοποι, συμπεριλαμβανομένου του Καρντίν Ράιερ Βόλκκι της Κολωνίας, αμφισβήτησαν την πρόταση και ζήτησαν από το Βατικανό να παρέμβει, αλλά ο Πάπας Φραγκίσκος παρότρυνε τους επισκόπους να καταλήξουν σε συμφωνία μεταξύ τους.
Ο Καρδινάλιος Μαρξ επανέλαβε από την πλευρά του τα λόγια του Γερμανού Προέδρου λέγοντας: «Όταν κάποιος πεινάει και έχει πίστη, πρέπει να έχει πρόσβαση στην Ευχαριστία. Αυτό πρέπει να είναι το πάθος μας, και δεν θα παραιτηθώ από αυτό. »
Αναστάτωση προκάλεσε ο προτεστάντης Γερμανός κωμικός Eckart von Hirschhausen ο οποίος μιλώντας στο συνέδριο ζήτησε να του παραδοθεί το Άγιο Δισκοπότηρο επειδή από τότε που είναι παντρεμένος με μια ρ/καθολική, πληρώνει τον φόρο της Εκκλησίας.
«Δεν βλέπω το θέμα μιας δημόσιας συζήτησης για δισκοπότηρα», είπε, αναφερόμενος στο ευλογημένο μυστήριο. Πρόσθεσε δε ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα «πολύ πιο σοβαρό» ζήτημα. Το πλήθος, μάλιστα, το οποίο ήταν κατά κύριο λόγο ρωμαιοκαθολικοί, τον χειροκρότησε .
Ο καρδινάλιος Woelki, ο οποίος μιλούσε παράλληλα με τον κωμικό, διαφώνησε κατηγορηματικά. «Ως Καθολικός, δεν θα μιλούσα ποτέ για δισκοπότηρο», είπε. «Χρησιμοποιώντας μόνο αυτή την έννοια καταδεικνύει ότι έχουμε μια πολύ διαφορετική κατανόηση του Ευλογημένου Μυστηρίου, στο οποίο οι Καθολικοί συναντούν τον ίδιο τον Χριστό» είπε.

Ο Von Hirschhausen ζήτησε αργότερα συγγνώμη μετά από τα σχόλιά του που προκάλεσαν οργή στα κοινωνικά μέσα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.