Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Επαναλαμβάνουμε την έκκληση



10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/5/18, 10:12 μ.μ.

    Μα ο καθένας ισχυρίζεται ότι ερμηνεύει σωστά τους Αγίους Πατέρες! Γιατί να πιστέψουμε ότι το κάνει ο Τρικαμηνάς και όχι ο Λαυριώτης; Ή ότι το κάνει ο Ζήσης και όχι ο Σημάτης; Ή ότι το κάνει ο Μανώλης και όχι ο Παπαδόπουλος; (Τυχαία τα ονόματα).
    Άρα το πρόβλημα είναι στην ερμηνεία των Αγίων Πατέρων. Ποιος άραγε τους ερμηνεύει σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/5/18, 11:23 μ.μ.

    Όσο ο εγωϊσμός δεν αφήνει τους Πατέρες να συναντηθούν και να συζητήσουν τα θέματα, τόσο θα φθείρεται ο αγώνας που άρχισε(;) εναντίον του Οικουμενισμού. Τόσο οι Οικουμενιστές θα γελάνε χαιρέκακα για το κάζο που έπαθαν οι αντιοικουμενιστές... Δυστυχώς η απροθυμία συναντήσεως και συζητήσεως και συμφιλιώσεως μας κάνει να σκεπτόμαστε, μήπως οι αγωνιζόμενοι εκτελούν και υλοποιούν οικουμενιστικά σχέδια; Ξυπνήστε πριν να είναι αργά.
    Ελένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/5/18, 6:50 π.μ.

    Αδηριτη ανάγκη να επικοινωνήσουν οι λιγοστοί πατέρες μεταξύ τους. Έκκληση προς τον π.Σαββα τον οποίο εμπιστεύθηκαν είναι να προβει σε αυτόν τον κόπο και να μαζέψει τους πατέρες σε έναν τόπο για να παρθούν κάποιες αποφάσεις τις οποίες οι πιστοί θα ακολουθήσουν σύμφωνα με την ορθοδοξη αγιοπατερικη παράδοση. Η απομόνωση δεν ωφελεί κανένα, ίσα ίσα δημιουργεί φθορά της αποτειχισης και σχίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/5/18, 9:25 π.μ.

      Δεν μπορεί τωρα ο π. Σάββας ειναι σε Διαβαλκανική τουρνε. Κι όταν θα κάνει ημερίδα εδω θα θα απανταει στα κρίσιμα ερωτηματα των πιστων που δημιουργηθηκαν λογω της επικαιρότητας ως "καλύτερα να μην ανοιξουμε αυτο το θεμα γιατι ειναι μεγαλο και θα δωσουμε λαβη στους συκοφαντες να μας διαβάλουν", ή "το θέμα θα ληθεί σε μία Συνοδο" εννοώντας σε Συνοδο εκτος ελλαδας και χωρις ελληνες μεταφραστες!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος4/5/18, 9:59 π.μ.

      Ποια απομόνωση Ανώνυμε; Μετά την αποτείχισή τους οι αποτειχισμένοι πατερες εχουν γίνει πιο εξωστρεφείς απο ποτε! Τι Ρουμανίες τι Σερβιες τι Ουκρανιες. Να παρακαλάμε εδω για συνεννοηση κι αυτοι να τρέχουν να βάλουν κι άλλους πατερες μέσα στο αλαλούμ και το μπερδεμα! Απορω τι τους λένε εκει στα ξένα; "Ετσι πορευθήκαμε εμείς στην Ελλαδα. Εσεις ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ"!! Θα είχε ενα νοημα τοτε ομολογω...
      Α.Να.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος4/5/18, 8:04 π.μ.

    ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΟ!ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/5/18, 10:12 π.μ.

    Χριστός Ανέστη απάντηση στον αδερφό τον ανώνυμο 8:04π.μ. Όταν μιλάνε για ενότητα εννοούν ότι ο καθένας πρέπει να αφήσει στην άκρη τις προσωπικές του θέσεις. Να σταματήσουν να προβάλλουν αυτές τις θέσεις οι οποίες εμποδίζουν τον αγώνα της αποτειχισης και να σταματήσουν να μιλάνε για τα άκυρα μυστήρια για το παλαιό το καινούργιο για όλα αυτά, Ας κάνουμε με ταπείνωση αυτήν την ενότητα και όταν έρθει η ώρα θα αποφασίσει η σύνοδος με τη χάρη του Θεού. Εσύ αδερφέ γιατί δεν το καταλαβαίνεις γιατί προκαλείς σύγχυση πάλι με το ημερολογιακό . Η ουσία είναι να συγκεντρωθούν όντως οι πατέρες αλλά να καταλάβουν Όλοι μέσα τους ότι ο αγώνας γίνεται για την ορθοδοξία όχι για προσωπικές θέσεις γιατί ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά αυτό που μας άφησαν οι άγιοι πατέρες. Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο καθένας είναι ότι όλοι θέλουν την ενότητα αλλά κανένας δεν κάνει το αυτονόητο . Οταν ο καθένας έχει τις προσωπικές του θέσεις και τις προβάλει ο άλλος εναντιώνεται και έτσι πάει προσωπικά η όλη ιστορία θα πρέπει να τα αφήσουμε όλα στην άκρη είναι απλο. Γιατί να το κάνουμε τόσο δύσκολο
    Ο κύριος θέλει ταπείνωση για να βοηθήσει και να φωτίσει Όπως φώτιζε τους πατέρες οι οποίοι μπροστά τους είχαν το τι θέλει ο κύριος Όχι τι θέλουν οι ίδιοι Όχι τον προσωπικό εγωισμό είχαν ταπείνωση.
    Ο Αλλά ο εγωισμός μας δεν μας αφήνει να δούμε την αλήθεια ,δάκρυα προσευχή και ταπείνωση και Χριστο χρειαζόμαστε και να ζητάμε να γίνει το θέλημά του. Καλή μετάνοια και καλόν αγώνα σε όλους μας Αμήν

    Προς την πατερική παράδοση παρακαλώ να το αναρτήσετε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/5/18, 2:22 μ.μ.

      Δηλαδη πατερ μου αν καταλαβα καλά να κάνουμε ο,τι κανουν και οι οικουμενιστες με τους διαλογους τους αλλα αντιστροφα - αυτοι θα μιλουν για οικουμενισμο, εμεις για αντι-οικουμενισμο! Θα συναντιώματε απροϋπόθετα σε ημεριδες και συμποσια, θα συζηταμε για οσα μας ενωνουν και θα απευθυνουμε αγαπολογίες ο ένας στον αλλο. Καταπληκτικο οραμα!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος4/5/18, 11:51 π.μ.

    ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΙΣΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ..!ΑΠ' ΟΣΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.Ο Π.ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΦΙΚΤΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ!!ΤΟ ΕΧΕΙ ΤΟΝΙΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ.ΟΣΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ..!ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΟΥ.ΑΠΛΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.!ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ (ΓΟΧ) ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/5/18, 8:35 π.μ.

    Θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων κάποια στιγμή να κάνουν σύναξη οι πατέρες,όταν θα ανακοινωθεί(ελπίζω να ανακοινωθεί και να μην γίνει εν τω κρυπτώ)η σύγκληση Ορθόδοξης Συνόδου.

    Τότε θα συγκεντρωθούν,για να ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ(και όχι για να συζητήσουν) τα ΘΕΜΑΤΑ προς συζήτηση,καθώς και τα ΟΝΟΜΑΤΑ των υποψηφίων που θα χειροτονηθούν επίσκοποι,δεδομένου ότι η Ορθόδοξη Σύνοδος θα ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙ όλους τους οικουμενιστές επισκόπους και τους κοινωνούντες μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.