Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Αναβάθμιση Υπηρεσιών Διάπραξης της Αμαρτίας!


«ΑΝΑ.Υ.ΔΙ.Α»* : Αναβάθμιση Υπηρεσιών Διάπραξης της Αμαρτίας!     
*(αναυδία = αφασία, αφωνία)

Γράφει ο Σάββας Ηλιάδης Δάσκαλος

      «Αναβάθμιση της προσφοράς υπηρεσίας προς την αμαρτία και την καταστροφή»! Αυτός είναι ο τίτλος που ταιριάζει στην παραπάνω είδηση, η οποία αναρτήθηκε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης! Μάλιστα, χαρακτηρίστηκε ήδη από κάποια ιστολόγια και ως υπηρεσία για «σχεσάκηδες»!
      Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ "διευκρίνισε ότι αυτὴ η λειτουργία δεν στοχεύει στη διευκόλυνση των εφήμερων σχέσεων, όμως να βοηθήσει τους ἀνθρώπους να
οικοδομήσουν σταθερὲς και μακροχρόνιες σχέσεις μέσω του Facebook".
 Ακόμη: «Υπάρχουν 200 ἑκατ. άνθρωποι στο Facebook που δηλώνουν ότι είναι ελεύθεροι, συνεπώς κάτι πρέπει να κάνουμε γι` αυτό», δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ.
     Είδατε πράξη αγάπης; Είδατε προνοητική φιλανθρωπία; Οι άνθρωποι αυτοί είναι φιλανθρωπότεροι του Θεού! Πονάνε τους μοναχικούς, τους εγκαταλειμμένους, τους «μη έχοντας, ίνα πού την κεφαλήν κλίνωσι» και θέλουν να τους προσφέρουν «λύσεις»!                  Λοιπόν,  όσοι μόνοι και ελεύθεροι, αναμένοντες εναγωνίως, ετοιμαστείτε για τη μεγάλη βουτιά στη νέα και πλατιά θάλασσα της αμαρτίας!
     Φοβερή προξενήτρα το Facebook! Πιο καταφερτζού και από τις παλιές κατ` επάγγελμα προξενήτρες, που δρούσαν στα χωρία μας! Βλέπουμε πως το σημείο, στο οποίο στρέφει τεχνηέντως την προσοχή μας  η ανακοίνωση της «υπηρεσίας», είναι ο χρόνος της σχέσης και όχι η υγιής σχέση. Δε φαίνεται και ούτε αναφέρεται κάτι τέτοιο. Λέει, βέβαια και «σταθερές», αλλά αυτό είναι που σηκώνει τη μεγαλύτερη και σοβαρότερη συζήτηση. Αυτό είναι ουσιαστικά που «καίει» σε κάθε σχέση. Αλλά, πού θα βρεθούν οι προϋποθέσεις, οι οποίες χρήζουν σοβαρής, ακριβούς και διεξοδικής μελέτης; Ας το αφήσουμε στην άκρη. Φύρδην μίγδην, λοιπόν, οι άνθρωποι και ό,τι ήθελε προκύψει. Στο ρεύμα της παγκοσμιοποίησης και αυτό το «νέο εργαλείο». Μπείτε στο άγνωστο με βάρκα την …ελπίδα και βρείτε τα! Όλος ο κόσμος στα πόδια σας! Διαλέγεις και παίρνεις! Κίνδυνος, θάνατος!!!
     Ο λαός μας έλεγε κάποτε: «Παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο» και πάλι με πολλή προσοχή και πολύ μεγάλη αγωνία έκανε την κίνηση, για τη δημιουργία σχέσεων. Γιατί; Διότι είχε ευσεβείς πόθους και στόχους. Δηλαδή, ήθελε να θεμελιώσει και να χτίσει οικογένεια!  Οικογένεια! Μαζί, μέχρι τον θάνατο και μέχρι την αιωνιότητα! Γι` αυτό τηρούσε με σεβασμό τα ιερά και απέδιδε την πρέπουσα τιμή στον άνθρωπο. Ήθελε να αποκλείσει, ανθρωπίνως, κάθε παράλειψη, που θα γινόταν αφορμή για το «χάλασμα» αυτής της σχέσης. Αλήθεια, πόσο μπορεί να συγγενεύει με την Παράδοσή μας αυτή η επινόηση; «ὁμοιωθήσεται ἀνδρὶ μωρῷ, ὅστις ᾠκοδόμησε τὴν οἰκίαν αὐτοῦ ἐπὶ τὴν ἄμμον». (Ματθ. 7,26).
     Δηλαδή, εγκαθιστάς δίπλα μου τον πειρασμό για την "λιποταξία", την ευκαιρία για δρόμους εύρεσης της παράνομης σχέσης, και μπορείς να γνωρίζεις εκ των προτέρων και τη διάρκειά της και το τέλος της; Ειδικά αυτό το τέλος... Μωρέ, μπράβο! Να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, αρκεί να ανοίξουν περισσότερες ευκαιρίες για την ικανοποίηση των παθών και της παρά φύσιν ζωής. Όλες οι άλλες "σεσοφισμένες" συγκαλύψεις είναι μπούρδες, εκφερόμενες από μωρά χείλη και πονηρές καρδιές! Τέρμα το κρύψιμο πίσω από το δάχτυλο! Ας πάρει τέλος η υποκρισία!

     Όλα στο πιάτο από τα όργανα του διαβόλου! Πάρε να `χεις, άνθρωπε! Για να δεθείς ακόμη καλύτερα στο άρμα της απώλειας, που τρέχει σε δρόμους κολαστικούς, χωρίς να σε ρωτάει! Θύμα, έρμαιο των παθών σου, θύμα του Κοσμοκράτορα! Θα σε οδηγήσει πάλι στο αδιέξοδο! Κι ενώ ξέρεις πως, αυτήν την πρόσκαιρη ηδονική επιλογή, θα την πληρώσεις πολύ ακριβά, σε καλεί να μπεις ξανά βαθύτερα, πιο μέσα και να ελπίζεις στο χάος, στην …απελπισία!
     Έπαθες και δεν έμαθες, άνθρωπε; Πόση ζημιά προκάλεσε αυτό το σύστημα μέχρι τώρα στην προσωπική και οικογενειακή και όχι μόνο, ζωή σου; Και του δίνεις το δικαίωμα να συνεχίσει την πορεία της καταστροφής; Όχι, δεν θα το κάνεις αυτό!
     Τρέξε, γράψου, αναζήτησε, αμάρτησε, απόλαυσε, σου λέει, για να μην έχεις την ημέρα Εκείνη λόγο απολογητικό! Να πετάξεις, μέσα στην τρελή παραζάλη σου, όλες τις ευκαιρίες στον κάλαθο των επιθυμιών σου, χωρίς να κρατήσεις μία, έστω μία, για …δικαιολογία! Κρίμα! Θα είναι η αυτοκαταδίκη σου!
      Ο Ζάκερμπεργκ «…τόνισε ότι έχουν ληφθεί μέτρα ώστε η υπηρεσία γνωριμιών να είναι απόρρητη…». Απόρρητη από ποιους; Από τους γνωστούς; Από τη σύζυγο; Από τα παιδιά; Από τους γονείς; Από τους συγγενείς; Από όλους αυτούς, που είναι πιθανόν να επέμβουν με την πραγματική τους αγάπη, ώστε να εμποδίσουν αυτό το «εγχείρημα»; Πάντως όχι από τον Θεό!  
     Λοιπόν, μπήκες εκεί μέσα; Τελείωσες, άνθρωπε!!! Εδώ είμαστε, ζωή να` χουμε, που λέει ο απλός λαός, και θα δούμε μπροστά μας το κακό! Δεν υπάρχει «δεν ήξερα»!     Καλή Οδύσσεια, κόσμε αμετανόητε!!!  Και για όσους «εκ παραδρομής»,

     Καλή επιστροφή στην «Ιθάκη»!

Σάββας ΗλιάδηςΔάσκαλος, Κιλκίς, 3-5-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.