Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Το άλλοθι του οικουμενισμού! Συμπροσευχή για τους Χριστιανούς στην Μέση Ανατολή (ΒΙΝΤΕΟ)




    Ο Πάπας Φραγκίσκος παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου κα άλλων θρησκευτικών ηγετών, καταδίκασε σήμερα το πρωί ως «δολοφονική» την αδιαφορία και την συνεπακόλουθη σιωπή του κόσμου με αφορμή την ατελείωτη τραγωδία στη Μέση Ανατολή, για την οποία είπε ότι «είναι κλάμα, πόνος και σιωπή καθώς άλλοι καταπατούν τα εδάφη αυτά για αναζήτηση εξουσίας ή για πλούτη».


Ο Πάπας έστειλε αυτά τα μηνύματα από το Μπάρι, όπου φιλοξενήθηκε μια ημερήσια οικουμενική συνάντηση σκέψης και προσευχής με τους επικεφαλής και εκπροσώπους 19 Χριστιανικών Εκκλησιών και Κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής προκειμένου να ζητήσουν από κοινού ειρήνη στην ταραγμένη αυτή περιοχή.
Η περιοχή θεωρείται μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, ενώ το Μπάρι φιλοξενεί και τα λείψανα του Αγίου Νικολάου, ο οποίος τιμάται τόσο από Ρ/Καθολικούς όσο και από Ορθόδοξους Χριστιανούς.
«Έχουμε έρθει ως προσκυνητές στο Μπάρι, αυτό το ανοιχτό παράθυρο στην Εγγύς Ανατολή, που φέρνει στην καρδιά μας τις εκκλησίες μας, τους λαούς μας και όλους εκείνους που ζουν σε καταστάσεις μεγάλου πόνου. Λέμε σε αυτούς: «Είμαστε κοντά σας», δήλωσε ο Πάπας κατά τη διάρκεια της συνάντησης-προσευχής στη θάλασσα.

Το θέμα της ημερήσιας παπικής πρωτοβουλίας ήταν η ευχή «Ειρήνη υμίν» .»Ας υπάρξει ειρήνη! Αυτή είναι η κραυγή όλων εκείνων που είναι σήμερα εδώ, μια κραυγή που ανεβαίνει στο θρόνο του Θεού. Εξαιτίας τους, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να πούμε «Είμαι ο φύλακας του αδερφού μου;», στη Μέση Ανατολή ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο «, είπε ο Πάπας.
«Η αδιαφορία,» είπε ο Πάπας, «σκοτώνει και θέλουμε να ανυψώσουμε τις φωνές μας σε αντίθεση με αυτή τη δολοφονική αδιαφορία.» «Θέλουμε να δώσουμε φωνή σε όσους δεν έχουν, σε όσους μπορούν μόνο να καταπιούν τα δάκρυα τους. Για τη Μέση Ανατολή σήμερα είναι το κλάμα, ο πόνος και η σιωπή καθώς άλλοι καταπατούν τα εδάφη αυτά αναζητώντας δύναμη ή πλούτη «.
Ο Πάπας σημείωσε ότι η περιοχή αυτή που είναι τόσο γεμάτη από φως καλύπτεται τα τελευταία χρόνια από τα «σκοτεινά σύννεφα του πολέμου, τη βία και την καταστροφή, τις καταστάσεις κατοχής και τις ποικιλίες του φονταμενταλισμού, την αναγκαστική μετανάστευση και την παραμέληση», όλα τα οποία είπε «εν μέσω της συμπαντικής σιωπής πολλών».

Δεν υπάρχει Μέση Ανατολή χωρίς χριστιανούς
Ο ποντίφικας εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι «η Μέση Ανατολή έχει γίνει χώρα γης ανθρώπων που αφήνουν πίσω τους τα εδάφη τους». Προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος η εξαφάνιση της παρουσίας «των αδελφών μας στην πίστη», μπορεί να παραμορφώσει το ίδιο το πρόσωπο της περιοχής , ο Πάπας εξέφρασε τη λύπη του για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και είπε πως «μια Μέση Ανατολή χωρίς χριστιανούς δεν θα ήταν η Μέση Ανατολή «.
Ο Πάπας πέταξε με ελικόπτερο νωρίς το πρωί στο Μπάρι όπου υποδέχθηκε τους επικεφαλείς των άλλων δογμάτων στη Μέση Ανατολή έξω από τη Βασιλική του Αγίου Νικολάου και μαζί κατέβηκαν στην κρύπτη για να προσευχηθούν μπροστά στα λείψανα.

Προσευχή – η φλόγα της ελπίδας
Μιλώντας στην παραλία, ο Πάπας είπε ότι ενώπιον των λειψάνων του Αγίου Νικολάου ήθελαν να «αναψουν μια φλόγα ελπίδας».
« Όταν σηκώνουμε τα χέρια μας στον ουρανό στην προσευχή και απλώνουμε τα χέρια μας στους αδελφούς και τις αδελφές μας χωρίς να επιδιώκουμε το δικό μας πλεονέκτημα, η φωτιά του Πνεύματος, το Πνεύμα της ενότητας και της ειρήνης, αναφλέγεται » επισήμανε.
https://www.youtube.com/watch?v=AiOD0wFnjzA

5 σχόλια:

  1. Ο Χριστός και η Παναγία θα τρίζουν τα άγια οστά των αγιοτατων κολυβαδων μας.Αυτα μας δίδαξαν οι νηπτικοι κολυβαδες μας.Ευχωμαι ολόψυχα και με μεγάλο πόνο ψυχής Ο Χριστός μας να σας συγχωρέσει.Επισης προτηνω εγώ ο ανάξιοτερος κι αμαρτωλός σε όλους τη μελέτη και υπακοή στα νάματα των αγίων κολυβαδων μας για να φύγει πλέον ο Γραικόλατινισμος.Ευχομαι οι κολυβαδες μας να φωτισουνε τα νάματα της Ορθοδοξία μας σε όλο τον κόσμο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/7/18, 12:05 μ.μ.

    Οι "ευσεβείς" κατα τον Ζήση αντι-οικουμενιστές επισκοποι βλέποντας αυτες τις συμπροσευχές γυριζουν το κεφάλι με αποτροπιασμο, κατακεραυνώνουν ΛΕΚΤΙΚΑ τον Βαρθολομαίο και...συνεχίζουν να τον ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ως ορθοτομούντα τον λόγο της Αληθείας!!
    Πως λέγεται αυτη η στάση τους σε απλά ελληνικά; ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΗ!!Οχι μόνο ευσεβείς δεν είναι και πρέπει να απομακρύνεται ο πιστος απο αυτους για να μην γίνει όμοιός τους αλλα επαληθεύουν τα προφητικά λόγια του Κυρίου μας: Δε θα μπει στη βασιλεία των ουρανών καθένας που με ΦΩΝΑΖΕΙ Κύριε, Κύριε, αλλά όποιος ΚΑΝΕΙ το θέλημα του ουράνιου Πατέρα μου»(Ματθ. 7, 29).
    Τερμα τα λόγια λοιπον κύριοι Οικονομιστες. Ο πραγματικός ορθοδοξος δοκιμάζεται και φαίνεται στα ΕΡΓΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/7/18, 3:07 μ.μ.

    Δεν έγινε καμμία συμπροσευχή. Το βίντεο το δείχνει καθαρά. Ο καθένας διάβασε το κείμενο του, με τη σειρά, και επέστρεψε στη θέση του. Παλαιότερα υπήρχαν συμπροσευχές, αλλά φαίνεται τώρα λόγω της αντίδρασης των πιστών, έχουν αλλάξει τη διαδικασία.
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=1024&v=ZVrjik3djtk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/7/18, 7:20 μ.μ.

      Τι εννοείς ανωνυμε οτι δεν εγινε συμπροσευχη? Στο 27.58 ο παπικος ιερέας απευθυνεται στον Ιησου Χριστο, η χορωδία μετα ψαλλει το "Κύριε ελέησον" και στο 28.17 ο Βαρθολομαίος απευθυνεται στον Χριστο επίσης προσευχητικά (διαβάζοντας βέβαια μέσα απο κείμενο). Ούτε ομιλίες κάνουν ούτε διαβάζουν κείμενα συναδέλφωσης...Απευθύνονται τα κείμενά τους στον Ιησού Χριστο άρα είναι προσευχητικα!

      Διαγραφή
  4. Ανωνυμε 3¨07 εσένα και να σε φτύσουνε θα νομίζεις ότι βρέχει .Τόση Τύφλωση Πια.Ελεος , Ξυπνά αγαπητέ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.