Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΟΡΕΓΕΤΑΙ, ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ ΠΟΙΕΙ; (Αναφορά στον Ἱερομόναχο π. Παΐσιο)

"Ταύτα εννοούντες,
ας μη παίζωμεν εις τα θεία"! 


ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΑΙ" (ΣΕΠΤ. 1961, ΑΡ. 1177):





Σχόλιο: Τὸ παραπάνω κείμενο τοῦ π. Ἐπιφανίου τὸ ἀνάρτησε τὸ "Κρυφὸ Σχολειό" εἰδικὰ γιὰ τὸν π. Παΐσιο Παπαδόπουλο, ὁ ὁποῖος προσχώρησε στοὺς Παλαιοημερολογίτες (ἔτσι ἀόριστα, ἀφοῦ μέχρι τώρα καμιὰ παράταξη δὲν τὸν δέχτηκε ἢ μᾶς τὸ κρύβει) καὶ πρὶν κἂν γίνει ἐπίσκοπος (ποιοί τοῦ Παλαιοῦ Ἡμερολογίου θὰ τὸν χειροτονήσουν, δὲν μᾶς λέγει) ὑβρίζει, συκοφαντεῖ, καταριέται καὶ ἀπειλεῖ μὲ καρατομήσεις-καθαιρέσεις πού …θὰ κάνει, …ὅταν γίνει ἐπίσκοπος καὶ ποὺ περιμένει «πῶς καὶ πῶς» νὰ γίνει, γιὰ νὰ ἀρχίσει νὰ καθαιρεῖ καὶ νὰ ἀφορίζει (ἀσφαλῶς θὰ ἀρχίσει πρῶτα ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ χαρακτηρίζει ὡς  Τρικαμηνικούς)!
Θεωρεῖ ὅτι εἶναι προορισμένος νὰ γίνει ἐπίσκοπος γιὰ νὰ ἑνώσει Παλαιὸ καὶ Νέο καὶ θεωρεῖ ἐπίσης ὅτι «χωρίς Παΐσιο αγώνα ενάντια στον Οικουμενισμό δεν μπορείτε να κάνετε»!
Τὸ κείμενο τοῦ ἁγίου Ἰσιδώρου, μᾶς δίνει τὰ στοιχεῖα ποὺ χρειάζονται γιὰ νὰ διαπιστώσουμε, ἂν ὅλα αὐτὰ ποὺ γράφει ὁ π. Παΐσιος εἶναι μέσα στὸ Ὀρθόδοξο Εὐαγγελικὸ πνεῦμα η ὄχι.
(Ἡ ἀνάρτηση αὐτὴ γίνεται γι’ αὐτοὺς ποὺ ρωτοῦν νὰ μάθουν, τί γίνεται πιὰ μὲ τὸ π. Παΐσιο;).

ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ1 Σεπτεμβρίου 2018 - 10:58 μ.μ.
Εφ' όσον έκανα αποτείχιση από την αίρεση του Οικουμενισμού σαφώς το ερώτημά σας είναι περιττό με ποιούς πηγαίνω! Δηλαδή ούτε στους Οικουμενιστές του νέου ούτε στους Οικουμενιστές με το παλαιό. Τώρα αφού ρωτάτε εσείς πολλά να ρωτήσω και εγώ κάτι; Ποιοί με δέχεστε σε κοινωνία χωρίς να με δεσμεύτε στην παράταξή σας για να γνωρίζω ποιοί είστε και να σας μνημονεύω! Και αν θα με στηρίξετε με την χειροτονία σας εις επισκοπο έχοντας κοινωνία με όλους χωρίς να μπω στην παράταξή σας;;;
http://krufo-sxoleio.blogspot.com/2018/09/blog-post.html#comment-form

ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αν αυτό δεν μπορούν να το κάνουν οι επίσκοποι του νέου θα το κάνουν οι επίσκοποι με το παλαιό. Και αν υπήρχε περίπτωση για την οποία προσωπικά με κατηγορείτε ότι έχω προοπτική να γίνω επίσκοπος, σας το λέω ότι αν θέλει ο Θεός, όπως μου το είπαν έξι -και Γεροντάδες καθόλου τυχαίοι και ο π. Αυγουστίνος- θα γίνω γιατί θέλω να βρεθούν κάποιοι που θα πετάξουν με τις κλοτσίες ορισμένους άνδρες(;) που φωνάζουν «παρούσα» μήπως και να μπει μια τάξη. Προσέξτε όμως να μην γίνω, διότι αν γίνω θα υπάρξει θέμα!
http://krufo-sxoleio.blogspot.com/2018/08/blog-post_42.html#comment-form

ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ4 Σεπτεμβρίου 2018 - 1:08 μ.μ.
Σχετικά με το αγράμματος μολονότι τα δύο μου πτυχία είναι πλέον του οκτώ ναι όντως ανώνυμε άνδρα χωρίς όνομα είμαι αγράμματος. Όσο για το αν θέλω να γίνω επίσκοπος ΝΑΙ θέλω υπό έναν όρο θα με χειροτονήσουν επίσκοποι από όλες τις παρατάξεις ή τουλάχιστον τα 2/3. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει η χειροτονία μου να σας ενώσει δεν έχω να προσφέρω τίποτε, συνεπώς ούτε να το συζητούμε. Πώς θα κάνουμε Σύνοδο να καταδικάσουμε τον Οικουμενισμό χωρίς να ενωθούνμε;;; Μέχρις ότου γίνουν αυτά δεν μνημονεύω κανέναν! Και κάτι τελευταίο εφόσον θα γίνει η Σύνοδος δεν θα υπάρχουν οι λόγοι που τώρα σας διαιρούν, όπως τα σχετικά με λακυρα μυστήρια ή τα εντός και εκτός. Επομένως βιασθειίτε να γίνει Σύνοδος. Το ποιός θα καθαιρέσει αφήστε να το κάνω εγώ για Χάριν του Σωτηρόπουλου εν Συνόδω βρβαια! Παριμένω πως και Πώς!
http://krufo-sxoleio.blogspot.com/2018/09/blog-post.html#comment-form

ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αναρωτιέμαι τί είναι το σωστό να εξαφανιστώ σε καμιά ερημιά ζώντας καλογερικά ή να πω κάτι που θα θεωρηθεί υπερηφάνεια; Αν πω στους αντιοικουμενιστές ότι χωρίς Παΐσιο αγώνα ενάντια στον Οικουμενισμό δεν μπορείτε να κάνετε θα με πουν ότι ξέφυγα… Αν τους πω ότι Γεροντάδες χρόνια πριν μου είπαν την περιπέτεια που ανέλαβα δεν θα το πιστέψουν. Αν τους πω και μερικά άλλα που είναι από τον Ίδιο τον Κύριο πω, πω τί έχει να γίνει! Όπως τον Προφήτη Μωϋσή τον σκυλόβριζαν ενώ αυτός του έβγαζε από την γη της δουλείας καθημερινά το τί ζω μόνο ο Θεός γνωρίζει. Η ευθύνη δική σας!
https://www.triklopodia.gr/%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B2%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1/#

ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή δε μέχρι να εκδικασθεί το θέμα, ίσως να μην έχει συγκληθεί ακόμη πραγματικά Πανορθόδοξη Σύνοδος που θα καταδικάσει την αίρεση του Οικουμενισμού και τους πρωτεργάτες της, προκειμένου  να δύναμαι να τελώ ακολύτως τις ιερές ακολουθίες και Θεία Λειτουργία από την όχληση της διοίκησης καταφεύγω στην Εκκλησία του Πάτριου Εορτολογίου, ήτοι των παλαιοημερολογητών, ως γνωστού θρησκεύματος για ελληνικό Σύνταγμα που διασφαλίζει την ακώλυτον λειτουργίαν της!
http://krufo-sxoleio.blogspot.com/2018/09/blog-post.html#comment-form

 ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως είπα το ξαναλέω αδειάστε τις εκκλησίες του νέου γεμίστε τις εκκλησίες των παλαιοημερολογιτών εκείνων που δεν έχουν άρρωστες απαιτήσεις. Δεν περιμένουμε τίποτα πλέον από το νεό ίσως στο παλαιό να γίνει κάτι διότι θα έχουμε την ευλογία του Θεού. Αυτοί στο νέο όλοι μαζί τελικά: οικουμενιστές, μνημονευτές, οικονομιστές και ζουρλωτές θα καταλήξουν στην πλάνη του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ!
Όσοι θέλετε ακολουθείτε! Κλείστε όμως τα στοματάκια σας και κάντε προσευχή με πόνο και μετάνοια. Όσοι θέλετε να δημιουργείτε φασαρίες στις συνάξεις που προΐσταμαι θα είμαι αμείλικτος. Είμαι επιεικής στον αμαρτωλό αλλά στον συκοφάντη, στον διαστροφέα της αλήθειας είμαι ξίφος κοφτερό.
http://krufo-sxoleio.blogspot.com/2018/08/blog-post_3.html#comment-form

 ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Οι επιλογές ήταν συγκεκριμένες, ή θα επιστρεφαμε στους Οικουμενιστές -άπαγε της αρνήσεως της Πίστεώς μας- ή θα πηγαίναμε στους Οικονομιστές ή στους Τρικαμηνικούς ή στους Παλαιοημερολογήτες… Διάλεξα τους παλαιοημερολογήτες διότι θεωρώ ότι ξεχωρίζουν από όλους τους άλλους και διότι η αποτείχιση έχει ένα σκοπό και μία προοπτική.
Όσοι από τα πνευματικά μου παιδιά την κρίσιμη αυτή ώρα της ομολογίας δεν κρατήσουν τη θέση τους αν χρειαστεί στο μέλλον να επιστρέψουν θα χρειαστεί μετάνοια  ως εκείνη των πεπτωκότων με επιτίμιο. Με τα πράγματα της Εκκλησίας δεν παίζουμε. Όσοι θέλουν να ακολουθήσουν τους μητροπολίτες ή τους οικουμενιστές ή ομάδες με ασαφή ή ανασφαλή πορεία θα φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη.
 https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%86%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF/

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/9/18, 8:41 π.μ.

    Όπως τον Προφήτη Μωϋσή τον σκυλόβριζαν ενώ αυτός του έβγαζε από την γη της δουλείας καθημερινά το τί ζω μόνο ο Θεός γνωρίζει.

    Παρομοιάζει τον εαυτό του με τον Θεόπτη Προφήτη Μωυσή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/9/18, 9:45 π.μ.

    Ο ανθρωπος ειναι φανερα ανισορροπος και γι'αυτο ακρως επικινδυνος. Η ευθυνη βαραινει καθε πιστο που ακολουθει και στηριζει εναν τετοιο ποιμενα που λεει ανοικτα και απεριφραστα τετοιες τερατολογιες. Οι καιροι ειναι κρισιμοι κι εμεις δεν ξερουμε να ξεχωριζουμε εναν οιηματια απο εναν ταπεινο εργατη του Ευαγγελιου! Και θελουμε μετα να κανουμε και αγωνα κατα της αιρεσης και να διακρινουμε μεταξυ ορθοδοξων και κακοδοξων θεσεων...

    Ελενη, νοικοκυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ5/9/18, 4:03 μ.μ.

      Θα έρθω να μου τηγανίσεις μερικά αυγά διότι απ την νηστεία δεν έχω κουράγιο. Έπειτα θα μιλήσουμε σαν αδέρφια για να με γνωρίσεις ως άνθρωπο και όχι ως γκουρού. Εμείς στον χώρο μας έχουμε και πολύ αγάπη και αυστηρότητα ανάλογα με το τί χρειάζεται κανείς. Στον δικό σας χώρο ο Γέροντας σας δεν σας διορθώνει γι αυτό ειστε ομαδικώς άρρωστοι και επειδή σπουδάζω την ιατρική έχω καλές συνταγές!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/9/18, 11:53 μ.μ.

      Δεν θέλω καμια σχεση μαζι σου πατηρ Παϊσιε γιατι δεν τρελαθηκα ακομη. Απο την πολλη αγαπη στο χωρο σας γιναται τοσες παραταξεις που η μια αναθεματιζει την αλλη; Μακαρι να κανατε λιγοτερη νηστεια και περισσοτερη υπακοη θα ηταν ιδανικο για την περιπτωση σας...τι εννοειται σπουδαζετε την ιατρικη; Εισαστε φοιτητης της ιατρικης; Αλλο και τουτο!

      Ελενη, νοικοκυρα

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος7/9/18, 5:08 μ.μ.

      Τώρα που θα γίνει επίσκοπος των Ματθαιϊκών ,θα είναι ιατρός των ψυχών αλλά και των σωμάτων.Γι'αυτό σπουδάζει ιατρική στην Λάρισα.

      Διαγραφή
  3. Συγνώμη αδελφοί μου για την έκφραση μου. Δεν τα είχα διαβάσει έτσι αναλυτικά. Πρόκειται για πραγματικό μπαχαλο!!! Τι είναι αυτά που λέει; Άραγε τα ξαναδιαβάζει πριν τα δημοσιεύσει; Αλήθεια οι Παπαδοπουλικοι, δηλαδή τα πνευματικά του παιδιά τι λένε; Λέτε αυτή να είναι η σύγχυση των εσχάτων που προφήτευαν οι Άγιοι Πατέρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/9/18, 12:43 μ.μ.

      Τι να πουνε αγαπητε Μ.Π; Τους πεταει κατι ταπεινολογιες και συναισθηματικα φορτισμενα κηρυγματα κι αυτοι νομιζουν ακολουθουν τον νεο Μεγα Φωτιο!
      Αρκετοι απο αυτους που τον ακολουθουν βεβαια ειναι και αυτοι ανθρωποι ελαφροϊσκιοτοι που τους μιλαει ο π.Παϊσιος για οραματα και προφητειες γεροντων για το ατομο του και επειδη και οι ιδιοι νομιζουν ειναι αξιοι να βλεπουν οραματα και οτι κανουν καρδιακη προσευχη (!!) μενουν κοντα του. Εχουν δηλαδη τα ιδια μυαλα...

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος6/9/18, 1:40 μ.μ.

    ΜΗΠΩΣ ΣΠΙΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΟΛΙΓΟΝ ΑΠ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ GERONTOLATREIAS ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΟΛΛΗΣ ΑΚΑΜΤΟΥ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;ΜΗΝ ΑΓΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ;ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/9/18, 4:27 μ.μ.

    Τα περισσότερα πνευματικά τέκνα του π.Παισίου έχουν απομακρυνθεί απο αυτόν. Κατάλαβαν οτι έχουν να κάνουν με ιδιάζουσα περίπτωση και αποφεύγουν επίσης να τον κατηγορούν (πολλοί ωφελήθηκαν πνευματικά). Το ίδιο προτείνουμε και στο ιστολόγιό σας και στους σχολιαστές σας με αγάπη πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/9/18, 6:15 μ.μ.

    Κύριε Σηματη σταματήστε παρακαλώ αυτήν την κόντρα. Κατάλαβαμε τι συμβαίνει. Κουραστηκαμε να διαβάζουμε συνεχώς αντιπαραθέσεις και διαξιφισμούς. Συνεχίστε το έργο σας και δώστε τόπο στην οργή. Δεν βλέπετε ότι υπάρχει πειρασμός μεγάλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/9/18, 8:18 μ.μ.

      Ανώνυμε 6.15 μμ τα θέλετε και τα παθαίνετε κι εσείς όμως. Αφού κουραστήκατε να διαβάζετε για αντιπαραθέσεις μην διαβάζετε τις συγκεκριμένες "επίμαχες" αναρτήσεις...τόσες άλλες ψυχωφελείς αναρτήσεις έχει η Π.Π. ! Πρέπει όμως να σκεφτούμε και τους αδερφούς μας που παρασύρονται από πλανεμένους ποιμένες, και ο κίνδυνος για την ψυχή τους είναι τεράστιος. Εσείς μπορεί να κουραστήκατε όπως λέτε και το μόνο που κάνετε είναι να διαβάζετε, φανταστείτε πόσο κουραστικό είναι για τον κύριο Σημάτη που ερευνά σε βιβλία και γράφει κιόλας και δέχετε συνεχώς κριτική από όλους...

      Α.Να.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.