Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Να, λοιπόν, ποιοί λέγανε την αλήθεια και ποιοί εψεύδοντο!

Τόσους μῆνες καὶ χρόνια, ἐχθροὶ καὶ φίλοι μᾶς λοιδοροῦσαν, πὼς ἀπὸ τὸ μυαλό μας βγάζαμε τὴν ὑπόθεση ὅτι οἱ Ἁγιορεῖτες καὶ ὁ π. Παΐσιος (ποὺ στὴν ἀρχὴ τὸ ἀποσιωποῦσε ἐπιμελῶς) θέλουν νὰ μᾶς πᾶνε στὸ Παλαιό. Νά, ὅμως, ποὺ ὁἴδιος ὁ π. Παΐσιος ἐπιτέλους τὸ ἐπιβεβαιώνει!
Τίποτα δὲν μένει κρυφό ὑπὸ τὸν ἥλιο, ὅπως λέγει ὁ θεόπνευστος λόγος.

ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 5 Σεπτεμβρίου 2018 - 2:31 μ.μ.
Κατ' με εκπλήσει ότι καταφεύγουν στο ιστολόγιό σας διότι άκουσα τα χειρότερα εκ μερους τους.Επιπλέον λεω ότι ενώ είχα ενημερώσει το Π.Σάββα σχετικά με την κίνηση μου με τον τρόπο που παρουσιάσε την σχετική θέση τα διέστρεψε τεείως και τοι δήλωσα στο εξής από μένα δεν θα έχει στήριξη στα λάθη του. Δεν θέλησε να με ακούσει αλλά να δημιουργήσει θέμα πολύ απλά διότι μέχρι τώρα ενώ επέστρεψα στο πάτριο κάνω αγώνα να βρίσκομαι σε κοινωνία με όλους και όχι μόνο με ορισμένους όπως αποδεικνύεται από τα γραφόμενα και από τις κινήσεις μου. Δυστυχώς όμως οι εν λόγω αγιορείτες πηγαίνουν γυρεύοντας. Θα πω κάτι λοιπόν για να τα μαζέψουν αυτά που ισχυρίζονται. Ο Γέροντας του Π. Σάββα σε μένα τον ίδιο είπε να πάμε με τους Φλωρινικούς π/Η! Πώς τώρα ισχυρίζεται ο Π. Σάββας και οι περί αυτόν ότι η προσχώρηση στους ΓΟΧ δεν είναι σωστή; Και στο κάτω κάτω δεν προσχώρησα σε συγκεκριμένη παράταξη αλλά τίμια, φανερά καο με ειλικρίνεια ζήτησα χειροτονλια από όλους μαζί τους επισκόπους ή τουλάχιστον τα 2/3 των παρατάξεων. Προσωπικά δεν με εκφράζει η άποψη ότι η Σύνοδοι των παλαιοημερολογητών δεν είναι κανονοκές. Την ώρα αυτή το νέο ημερολόγιο ξεφτίζει με γεωμετρική πρόοδο και δεν είναι σε θέση να κάνει αγώμες Ορθοδοξόας. Όσοι επίσκοποι προλάβουν να επιστρέψουν να αντιμετωπισθούν με επιοίκια οι άλλοι που δεν καταδίκασαν ακόμη την ψευτοδύνοδο του Κολυμβαρίου θα καθαιρεθούν όταν συγκληθεί Ορθόδοξος Σύνοδος!

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/9/18, 9:04 μ.μ.

    Αποδεικνύεται περίτρανα του λόγου σας το αληθές. Υπομονη κ. Σηματη κι ο Θεός είναι Δικαιοσύνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/9/18, 11:03 μ.μ.

    Μη ξεχνάτε αγαπητοί αδελφοί ότι οι αφορισμοί και οι άδικες κατάρες επιστρέφουν στα κεφάλια αυτών που τις εξαπολύουν με ολέθριες βέβαια συνέπειες. Κρίμα τους εβασκανε ο αντικειμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/9/18, 11:31 μ.μ.

    Υπομονή Κ. Σηματη ο Θεός είναι μεγάλος και βλέπει τον αγώνα όλων μας. Αυτός θα κρίνει τους σωστούς και τους δίκαιους εσείς μπορείτε να κοιμάστε με ήσυχη την συνείδηση σας αραγε;; Έχετε κρίνει τόσο πολύ τους ιερείς που δεν ανήκουν στην παράταξη του τρικαμηνα, δεν αναρτάται άρθρα σχόλια και ο αγώνας σας είναι μονόπλευρες!!!;;; Εσείς ξέρατε την αληθεια Και όλοι οι άλλοι ψεύδονται!!! Ούτε με πια σειρά έχουν γίνει τα γεγονότα που αναφέρει ο πάτερ Ούτε τίποτα δεν ξέρατε διότι ο πατερ ότι έχει να πει τα τελευταία δύο χρόνια τα λέει δεν κρίβετε και παρόλο που ξέρει το τι φαρμάκι θα ρίξουν τα ιστολόγια κάθετε και γράφει να σας εξηγεί τις αποφάσεις του. Ίσως το πιο μεγάλο λάθος του ήταν αυτό το ότι τα έγραφε. Αλλά αν δεν σας ενημέρωνε για την κάθε του κίνηση θα του ριχνατε άλλες ευθύνες. Αλήθεια ξέρετε με αυτό που κάνετε την παραπληροφόρηση εννοώ πόσες ψυχές σκανδαλιζετε;; Εσείς οι σωστοί Ούτε τον γέροντα σας δεν ενημερώνατε σωστά και πέρσι που είχε πάει μια γνωστή μου και τον είχε βρει δεν ήξερε τίποτα ο άνθρωπος!!! Συνεχίζετε με αυτόν τον ρυθμο;; Λυπάμαι πολύ μπορεί ο Θεός να ήθελε την ενωση όλων των αποτειχισμενων και εσείς με τις προθέσεις σας φέρατε το αντίθετο αποτέλεσμα ο πατερ κάλεσε σε ενωση των αποτειχισμενων πολλές φορές την τελευταία μάλιστα είπε ανοιχτά σε όλους βρείτε τα όλοι εσείς πρώτα και μετά ειδοποιήστε με για να μην νομίζουν ότι ψάχνει πρωτοκαθεδρία. Τώρα που τα πράγματα άλλαξαν και ο Θεός τον οδήγησε σε άλλο δρόμο πιο δύσκολο που έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τον διωγμό από την μητρόπολη του και άλλες καταστάσεις χωρίς να σκεφτείτε όλοι εσείς τον δύσκολο δρόμο πέσετε να τον φάτε!!! ΕΛΕΟΣ!! Ο αγώνας δεν είναι πίσω από ένα κομπιούτερ αυτός ο αγώνας θέλει παλικάρια μπροστά είτε σας αρέσει είτε όχι. Π. Παΐσιε Καλό αγώνα είμαστε μαζί σας ο Θεός να σας φωτίσει και η Παναγία μας να σας έχει υπό την σκέπη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/9/18, 12:06 π.μ.

      Εσυ κ.σχολιαστα σε ποια απο τις παραταξεις των ηρωων ημερολατρων γ.ο.χ ανηκεις ? Η πατερικη παραδοση δικαιωθηκε γιατι ειναι με την αληθεια ! Μηπως εσυ δεν κοιμασε τα βραδια? Μηπως εσυ εκανες ιεροκατηγοριες? Το να ελεγχεις παμω στο δογμα δεν ειναι ιεροκατηγορια . Το μην κρινεις για να μην κριθεις ειναι για ολα τα αλλα πλην των προδοτων των δογματων και των πατερων της ορθοδοξιας . Εχουμε την υποχρεωση να ελεγχουμε οχι μονο το δικαιωμα .

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/9/18, 12:12 π.μ.

      Φυσικά τα πράγματα τα λέτε, όπως θέλετε και σας συμφέρει. Δεν κρίνουμε τους άλλους με βάση τον π. Ευθύμιο, αλλά με βάση τὶς αδιακρισίες τους, τὶς πλάνες τους, την διαστρέβλωση της Πατερικής Παραδόσεώς μας. Ένωση με το σχίσμα δεν νοείται και δεν γίνεται. Κοντά στα είκοσι (20) χρόνια κάνει προσπάθεια ο π. Ευθύμιος για να μπορέσει να δρομολογηθεί ένας ΚΟΙΝΟΣ αγώνας εναντίον της Παναιρέσεως, αλλά οι ΓΟΧ δεν ξεκολλάνε από τις παρατάξεις και την ημερολατρία, την δογματοποίηση του Ημερολογίου. Δεν υπήρξε καμιά ειλικρινής ανταπόκριση, παρά μόνο προσπάθεια παγίδευσης, προς δικαίωση των Π.Η. Και ο π. Ε.Τ. δεν βγήκε να πεί ότι είναι ο νέος Μωϋσής και σωτήρας, που χωρίς αυτόν δεν γίνεται τίποτε και τα λοιπά του π. Παΐσιου. Για όσα γράφετε θα μπορούσα να απαντήσω με λεπτομέρειες, αλλά δεν αξίζει περισσότερης ενασχόλησης το θέμα. Γράψαμε προς ενημέρωση των πιστών που σκανδαλίστηκαν και αν δεν υπάρξει κάτι ιδιαίτερο, δεν αξίζει να ξανασχοληθούμε με ανθρώπους που εκπέμπουν απειλές, αρές και κατάρες.
      Σημάτης Π.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος7/9/18, 1:58 μ.μ.

      Κι ας υποθέσουμε οτι οι γοχ ξεκολλάνε από παρατάξεις κι ημερολατρεία. Πώς θα γίνει ο κοινός αγωνας; Πώς θα γίνουν μέλη της Εκκλησίας; Αυτό δεν είναι θεμα που άπτεται Συνόδου; Ή μήπως θα αποφασίσει ο καθένας ωσάν μικρός πάπας;

      Διαγραφή
  4. ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ5/9/18, 11:43 μ.μ.

    Αν θα ήσασταν άνθρωποι σωστοί θα λειτουργούσατε διαφορετικά δεν θα ψάχνατε άλλωθι. Όμως μολονότι σας γράφω πράγματα άλλα δημοσιεύετε και άλλα όχι. Θα μπορούσαν να υπάρξουν διευκρινήσεις αλλά βάζοντάς τα όλα στο τσουβάλι λόγω σκοπιμότητας αποφεύγω να σας εκθέσω λεπτομέριες. Έτσι εσείς πανηγυρίζετε αδικώντας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/9/18, 12:37 π.μ.

      Ασε μας πατερ μονιμη επωδος σας εγινε η γκρινια, ταχα αλλα γραφετε αλλα δημοσιευουν ολοι!!! Ορεξη ειχε ολο το διαδικτυακο συμπαν να λογοκρινει εσας και να συνωμοτει εναντιον σας...σε ολα τα ιστολογια ολο τα ιδια κατηγορειτε ολους τους διαχειριστες! Δεν γινεται να σας αδικουν μονιμως ολοι, εσεις να εχετε τις καλυτερες ανιδιοτελεις προθεσεις και να μην το παιρνει χαμπαρι αυτο κανενας! Ή στραβος ειναι ο γιαλος ή στραβα αρμενιζετε...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος6/9/18, 1:00 π.μ.

    Αχ πάτερ,πόσους πνευματικούς άλλαξες;Με το μόνο που δεν έχεις φαγωθεί ακόμη είναι τα ρούχα σου.ο Θεός να σε φυλάξει γιατι το πέσιμο σου θα γίνει τρανταχτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/9/18, 7:45 π.μ.

    Π.Παίσιε δηλαδή για να καταλάβουμε για εσάς ο σκοπός αγιάζει τα μέσα?

    Παραβλέπετε έτσι απλά τα εγκλήματα των ΓΟΧ:

    -χειροτονίες επισκόπων κατά παράβαση των Ιερών Κανόνων

    -απουσία χειροτονητηρίων σε αυτούς από τους οποίους λένε ότι έχουν αποστολική(??!!) διαδοχή

    -εγκληματικά λανθασμένες εγκύκλιοι και επιπλέον αντικρουόμενες! μέσα στην πορεία του χρόνου

    -αγιομαχίες

    -πολλαπλές σύνοδοι

    -αναθέματα και αφορισμοί σε λάθος κατευθύνσεις!

    -αναμυρώσεις των νεοημερολογιτών και μάλιστα με παραχάραξη του Ιερού Μυστηρίου του Χρίσματος,και άλλα πολλά

    Έτσι γίνονται οι ενώσεις? Ποιός Άγιος της εκκλησίας μας,μας εδίδαξε ποτέ τέτοια πράγματα? Και επιπλέον,για να καταλάβουμε,οι ΓΟΧ θα μας ορίσουν επισκόπους???Σε ποιόυς??? Σε εμάς τους αποτειχισμένους??? Τί σχέση έχουμε εμείς με τους ΓΟΧ???

    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Π.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ!!!!!!!!!!!!!!

    ΩΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Π.ΕΥΣΤΡΑΤΙΕ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΑΙΟΥΣ????????

    ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ!!!!!!!!!! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΧ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/9/18, 8:19 π.μ.

    Το ιστολόγιο "ο παιδαγωγός" έκρινε και αποφάσισε ότι οι Φλωριναίοι ΓΟΧ έχουν έγκυρη αποστολική διαδοχή από τους ρώσους της διασποράς.

    1- Με βάση ποιούς ιερούς κανόνες το βγάλατε αυτό το συμπέρασμα;

    2- Γνωρίζετε ποιοί είναι οι ιεροί κανόνες που ορίζουν την εγκυρότητα μιας χειροτονίας επισκόπου;

    3-Υπάρχει πουθενά γραμμένος ιερός κανόνας που να λέει ότι εάν συλλειτουργήσεις με κάποια ΡΟΕΔ αυτόματα δικαιώνεσαι ότι έχεις αποστολική διαδοχή και παραβλέπονται όλες οι παραβάσεις των ιερών κανόνων που έχεις κάνει και επομένως η αντίστοιχη τοπική εκκλησία του νέου ημερολογίου(της Ελλάδος) εκπίπτει σε σχισματική;


    4-Μήπως αυτό το "παραθυράκι" στους ιερούς κανόνες είναι άλλη μια παράβαση της ΡΟΕΔ και φυσικά άλλη μια σπουδαία εφεύρεση της εποχής μας;Υπάρχει και κανένα άλλο τέτοιο "παραθυράκι" έτσι για να μαθαίνουμε και εμείς;

    5-To Σύμβολο της Πίστεως που ορίζει μία και μόνο εκκλησία και όχι δύο(μία με το παλιό και μία με το νέο)πώς συμβιβάζεται με την "έγκυρη" όπως εσείς λέτε αποστολική διαδοχή των ΓΟΧ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.