Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Δεν θα απαντήσει ο π. Σταύρος;



   Τὴν Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 ὁ π. Σταῦρος Βάιος ἔγραψε ἕνα «ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ». Τὸ σημείωμά μας μὲ τίτλο «Μήπως ο π. Σταύρος μετάνοιωσε ως προς την δογματοποίηση του Ημερολογίου;»  (ἐδῶ), σχολίασαν πολλοί, καὶ ὁ γιός του, ὁ ὁποῖος ἄφησε νὰ ἐννοήσουμε ὅτι ὁ π. Σταῦρος δὲν κρίνει ἄξιο ἀπαντήσεως τὸ σημείωμά μας καὶ μᾶς πληροφόρησε ὅτι θὰ ἀπαντήσει μόνο ὅταν «δεῖ τὴ θέση τοῦ π. Εὐθυμίου».
           Ἔγραφε ὁ κ. Θανάσης Βάϊος σὲ σχόλιο (ἐδῶ):
22/9/2018.  Μακαρι να παψουμε καποτε να την πληγωνουμε γιατι την χρειαζομαστε στις μερες που ζουμε και στις πιο δυσκολες που ερχονται. Απαντηση στο ερωτημα σας θα σας δωσει ο π. Σταυρος, οταν δει και την θεση του π. Ευθυμιου. Εγω δεν ειμαι αρμοδιος να απαντησω. Για αυτο και δεν πηρα θεση για αυτο το θεμα (ουτε θετικη, ουτε αρνητικη).
Θανασης Βαιος

      Ὁ π. Εὐθύμιος (ὁ ὁποῖος ἐκείνη τὴ βδομάδα εἶχε μεταβεῖ στὸ Ἅγιον Ὄρος) πληροφορήθηκε γιὰ τὴν ἐπιστολὴ τοῦ π. Σταύρου καὶ παρουσίασε μὲ σεβασμὸ πρὸς τὸ πρόσωπό του τὶς σκέψεις του σὲ ἄρθρο (3 Ὀκτωβρίου 2018) μὲ τίτλο «Παρέμβασις (σκέψεις καὶ προτάσεις) εἰς τὴν ἀπὸ 19/9/2018 ἐπιστολὴ τοῦ σεβαστοῦ καὶ ἀγωνιστοῦ ἱερέως  π. Σταύρου Βάϊου» (ἐδῶ).

    Ἔκτοτε περιμένουμε τὴν ἀπάντηση τοῦ π. Σταύρου Βάϊου. Δὲν ὀφείλει νὰ ἀπαντήσει;

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/10/18, 10:14 π.μ.

    Είναι αλήθεια το σχόλιο για τον π.Σταύρο στο άρθρο της Πατερικής Παράδοσης με τίτλο "Αυτά που ξεχνούν οι παλαιοημερολογίτες?"με θέμα τον Άγιο Νικόλαο Πλανά? Συλλειτουργεί με Γοχ?

    Είναι πολύ λυπηρό.Ας μας πληροφορήσει όποιος γνωρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/10/18, 1:45 μ.μ.

    Αυτό που μας δίδαξε ο Άγιος Νικόλαος Πλανάς είναι το ότι με το να πηγαίνεις με το νέο ημερολόγιο ΔΕΝ κάνεις σχίσμα.Γιατί αλλιώς δεν θα πήγαινε ούτε ο ίδιος ο Άγιος με το νέο ημερολόγιο.

    Αυτό όμως που ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΣΜΑ είναι το να διακόπτεις κοινωνία λόγω του ημερολογίου,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΓΙΟΣ!

    Προφανώς ο π.Σταύρος είναι πολύ ανωτέρας πνευματικής τάξης και -Π-Ε-Ρ-Ι-Φ-Ρ-Ο-Ν-Ε-Ι- το τι έκανε ο ταπεινός Άγιος Νικόλαος Πλανάς.Και έτσι πηγαίνοντας ΚΟΝΤΡΑ στο άγιο παράδειγμα του Αγίου Νικολάου Πλανά,αυτός ΚΑΙ διέκοψε την κοινωνία με τους αποτειχισμένους νεοημερολογίτες,ΚΑΙ έρχεται σε κοινωνία με Γοχ,οι οποίοι έχουν δημοσίως και γραπτώς ονομάσει ΣΧΙΣΜΑΤΟΑΙΡΕΣΗ το νέο ημερολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/10/18, 4:42 μ.μ.

    Υπάρχει και άλλος αποτειχισμένος ιερέας που έρχεται σε κοινωνία με τους ΓΟΧ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/10/18, 8:39 μ.μ.

    Αγαπητή Πατερική Παράδοση,δεν μας πτοούν οι σχέσεις κάποιων με τους Γοχ.Δοξάζουμε τον Θεό που υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε ιερείς που αποτειχίστηκαν από τον οικουμενισμό,χωρίς να καταντήσουν φανατικοί παλαιοημερολογίτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/10/18, 1:32 μ.μ.

    Αγαπητη Π.Π. οι περισσοτεροι ρασοφοροι μενουν μονο στα λογια για ενοτητα, και αγαπη χαριν της Αληθειας. Ο γιος του π. Σταυρου ειπε ταχα οτι δεν γνωριζει την προταση του πατρος Ευθυμιου για να ξεφυγει απο τον ελεγχο που του ασκησε ο κοσμος. Γιατι εαν οντως δε γνωριζει την απο καιρο κατατεθειμενη θεση του π.Ευθυμιου ειναι να απορει κανεις τι σοι αγωνα πιστευουν οτι κανουν αν δεν γνωριζουν τις εξελιξεις στον χωρο και ενδιαφερονται μονο για το τι λεει η δικη τους παραταξη! Ετσι την θελουν την ενοτητα; χωρις να ξερουν τι λεει ο ενας και ο αλλος και τι χωριζει την καθε παραταξη αποτειχισμενων; Αν μη τι αλλο αυτο δειχνει ελλειψη οχι μονο διακρισης αλλα και ταπεινωσης...

    Ελενη, νοικοκυρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.