Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος.


Εκοιμήθη το βράδυ της Κυριακής ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος.
Τον 71χρονο Μητροπολίτη εντόπισε συγγενικό του πρόσωπο, στο σπίτι του στη Χαλκίδα. Αμέσως διακομίστηκε στο νοσοκομείο της πόλης, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
O Μητροπολίτης Παύλος γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1947. Μετά το τέλος των πανεπιστημιακών του σπουδών, χειροτονήθηκε διάκονος το 1973 και πρεσβύτερος το 1974.
Από το 1998 ανέλαβε τη γραμματεία της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, της Συνοδικής Υποεπιτροπής διά την χρηματοδότησιν των χριστιανικών οικογενειών της Θράκης διά την απόκτησιν 3ου τέκνου, της Συνοδικής Υποεπιτροπής επί των Ολυμπιακών Αγώνων, της Συνοδικής Υποεπιτροπής Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων και της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Γάμου, Οικογενείας, Προστασίας Παιδιού και Δημογραφικού Προβλήματος.
Επίσης, εξελέγη πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Τάσος Γεωργιάδης».
Για την πλούσια κοινωνική του δράση έχει βραβευθεί από το Εμπορικό Επιμελητήριο Ευβοίας και πρόσφατα, από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Μητροπολίτης εξελέγη την 28η Φεβρουαρίου του 2006.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/1/19, 2:46 μ.μ.

    Εφυγε και αυτος απο την προσκαιρη τουτη ζωη στην γη . Πως εφυγε ομως ? Δυστηχως σαν οικουμενιστης πανθρησκειαστης . Αλλος ενας που ειναι στον δρομο ο περιστεριου πως φευγει και αυτος ? Ως οικουμενιστης ψευδεπισκοπος συμφωνα με τον 15° ΚΑΝΟΝΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΦΩΤΙΟΥ ! αραγες οι υπομειναντες Ψευδεπισκοποι που εχουν ακομη χρονο μπροστα τους ισως και λιγο ,θα τους ερθει επιτελους μνημη θανατου ? Και το που και με ποιους θα καταληξουν ισως και αποψε? Μηπως θα ειναι με τον ανα και καιαφα ? Μηπως με τους τυμπανιαιους που συλειτουργησαν με τον αντιχριστο παπα ? ΚΡΑΖΩ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ας αναλογιστουν τις ευθυνες τους και ομολογησουν χριστο και αληθινη ορθοδοξια Ας αποτειχισθουν επιτελους απο αυτη την ΠΑΝ-ΑΙΡΕΣΗ ? Ο ελαχιστος παντων και ο αγραματος ολων : ΠΑΤΗΡ-ΦΩΤΙΟΣ ΤΖΟΥΡΑΣ ΚΑΤΩ ΠΟΡΟΙΑ ΣΕΡΡΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/1/19, 3:29 μ.μ.

      Ευλογειτε πατερα Φώτιε!
      Όντως ετσι ειναι..
      Δυστηχως οι σημερινοι ρασοφόροι ΔΕΝ εχουν αγαπη Χριστού στην καρδιά τους.
      Δεν έχουν συναίσθηση τι κάνουν και είναι απλώς ρασοφόροι.

      Ευτυχώς όμως, υπάρχουν και ιερείς ευσυνείδητοι όπως ο π.Ευθυμιος Τρικαμηνας και εσείς που χειροτονήθηκαν για Τον Χριστό.

      Σας εύχομαι να συνεχίσετε έτσι σταθερά στον αγώνα και να μην λυγίσετε. Σας χρειαζώμαστε!


      Διαγραφή
    2. Πατερ ας κοιταξει ο καθενας απο μας πως θα φυγει αυτος απο αυτον τον κοσμο και ας αφησουμε τους αλους στην κριση του θεου ,Δεν ειναι σωστο να κατακρινουμε επισκοπους χαρακτηριζοντας τους ως οικουμενηστες παριστανοντας τους υπερορθοδοξους

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/1/19, 9:32 μ.μ.

      κ. Γιώργο, δεν βλέπω ο πάτερ να παίρνει την κρίση του Θεού. Ρωτάει. Και είναι πίστη της Εκκλησίας ότι όσοι κοινωνούν με τους αιρετικούς, έχουν την τύχη τους. Μακάρι ο επίσκοπος Παύλος να ελεηθεί από το Θεό, όπως και όλοι μας. Και δεν ξεχνάμε τον Άγιο που προσευχόταν και για το Διάβολο. Άλλο αυτό όμως, κι άλλο η αγιοποίηση ενός κοινωνού με τους οικουμενιστές.
      Εν πάση περιπτώσει. Αιωνία του η μνήμη.
      Κ.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος20/1/19, 10:58 π.μ.

    Μια απο τις μεγαλυτερες ενδειξεις της ελλειψης διακρισεως του συγκεκριμενου ποιμεναρχη ηταν το γεγονος οτι δημοσια ειπε οτι καποιος που ψηφιζει Χρυση Αυγη δεν μπορει να λεγετε Ορθοδοξος (που ειναι σωστο) παρελειψε ομως να μιλησει για αυτους που θα ψηφιζαν τους Αθεους Συριζαιους! Γιατι δεν ασκησε κριτικη στον Συριζα οπως (σωστα) εκανε με την Χρυση Αυγη;;; Δεν ειναι αντιχριστες οι κομματικες εξαγγελιες περι ομοφυλοφιλικων γαμων και η υποστηριξη των στελεχων του Συριζα στις εκτρωσεις;;; Γιατι δηλαδη στοχοποιησε ΠΟΝΗΡΑ μονο την Χρυση Αυγη;;; Μηπως γιατι ηταν απο τους κυριους συντελεστες του Συνεδριου "Αριστερα και Εκκλησια" και δεν του αρεσε η δεξιοστροφη ταση των τοτε ημερων ;;

    ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΣΩΠΟΛΗΠΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ!!! ΓΙΑ ΔΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.