Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Οι Αγγλικανοί γιόρτασαν την 25η επέτειο της γυναικείας ιεροσύνης

katanixis.gr: Αναμασώντας την καραμέλα περί ισότητας, οι "ανοιχτές" δυτικές κοινωνίες παρερμήνευσαν δίχως τύψεις κάθε έννοια ελευθερίας.
Διεκδίκησαν με χαρακτηριστική ευκολία ένα από τα ιερά μυστήρια για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, αυτό της ιεροσύνης για τις γυναίκες.
Σήμερα 25 χρόνια μετά διοργανώνουν φιέστες οι "Πρωτεσίλαοι" της βλασφημίας και μας εξωθούνε βίαια σε μια για τα καθ' ημάς αξιολόγηση.
Οι πενηντάρηδες Αρχιερείς του σήμερα που κάποιοι τυγχάνουν καθηγητές Πανεπιστημίων, 25 χρόνια τώρα την "ιεροσύνη" των γυναικών (των αιρετικών Αγγλικανών) δεν την θεωρούν πια κάτι κακό.
Πόσο μάλλον κάποιοι φιλόδοξοι 35άρηδες Αρχιμανδρίτες, που τότε ήσαν δεκάχρονα παιδάκια, ανδρώθηκαν με την ύπαρξη γυναικείας ιεροσύνης στους αιρετικούς αγγλικανούς.
Με τέτοια στελέχη, στην μετά το Κολυμπάρι πραγματικότητα, (οι Αγγλικανοί δεν θεωρούνται πλέον αιρετικοί αλλά εκκλησία) το μέλλον των διαθρησκειακών διαλόγων, είναι προδιαγεγραμμένο.
Οι οικουμενιστές ακαδημαϊκοί ως κατ'εξοχήν διαστροφείς της αληθείας, αναβιώνουν κάτι περίεργες ιστορίες περι διακονισσών, σε ύποπτα συνέδρια, οικουμενιστικής προπαγάνδας.
Οι Αγγλικανοί γιόρτασαν την 25η επέτειο της γυναικείας ιεροσύνης
Μια λειτουργία αφιερωμένη στην 25η επέτειο της πρώτης χειροτονίας των γυναικών στην ιεροσύνηπραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου στο ανάκτορο Lambeth, δηλαδή στην λονδρέζικη έδρα του Αρχιεπισκόπου του Canterbury.
Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν γυναίκες, που χειροτονήθηκαν το 1994, λαϊκοί, στελέχη που έλαβαν ενεργό μέρος στην εκστρατεία για την θέσπιση του γυναικείου ιερατείου, και άλλοι πολλοί.
Η πρώτη γυναίκα που έγινε ιερέας στους Αγγλικανούς, η Angela Berners-Wilson, έλαβε επίσης μέρος στην τελετή.
Με την ευκαιρία της επετείου, πέντε γυναίκες επισκόποι βρέθηκαν στο ανάκτορο Lambeth: η Libby Lane, Επίσκοπος Derby, η Karen Gorem, Επίσκοπος του Sherborne, η ΈΛεν Χάρτλεϊ, Επίσκοπος Ριπόνα, η Emma Ainson, Επίσκοπος Penrith και η J. Bailey Wells, Επίσκοπος Ντόρκινγκ.
Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ, Τζέισον Γουέλμπι, καλωσόρισε τους επισκέπτες και είπε: «Πολλοί από τους παρόντες εδώ σήμερα έγιναν πρωτοπόροι στην πραγματοποίηση του τι σημαίνει να είσαι γυναίκα ιερέας στην Εκκλησία της Αγγλίας – όχι μόνο για τους εαυτούς τους και τις κοινότητές τους αλλά και για ολόκληρο το Σώμα του Χριστού. Ας μαρτυρήσουμε την εκτίμησή μας προς εκείνους που άνοιξαν αυτό το δρόμο το 1994 και υποστήριξαν εκείνους των οποίων η πορεία προς την ιεροσύνη ήταν τότε ανοιχτή».
Η πρώτη ομάδα γυναικών χειροτονήθηκε στον καθεδρικό ναό του Μπρίστολ στις 12 Μαρτίου 1994.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.