Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Ο Ηγούμενος της Πάτμου υπόλογος για βεβήλωση

    Πως επετράπη εις καθηρημένον και αναθεματισμένον να λειτουργήση εις το Ιερόν Σπήλαιον; «Ιδιοκτησία» του είναι; Ποίος επιτρέπει αυτά να συμβαίνουν εντός ελληνικής επικρατείας; Συμφώνως προς την ιστοσελίδα amethystosbooks.blogspot.com της 26ης Μαρτίου 2019:
    «Κατά το τριήμερο 23-25 Μαρτίου αντιπροσωπία της νεοσυσταθείσας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στο ιερό νησί της Αποκαλύψεως. Της αντιπροσωπίας ηγείτο ο Αρχιεπίσκοπος
Τερνομπίλσκι και Κρεμενέτσκι κ. Νέστωρ, τον οποίο υποδέχτηκε ο Πατριαρχικός Έξαρχος Πάτμου, Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Κύριλλος στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Στο τριήμερο αυτό είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να ξεναγηθούν στα Ιερά Προσκυνήματα της νήσου, αλλά και να τελέσουν την Θεία Λειτουργία στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως.
    Επ’ ευκαιρία δε της Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Ουκρανός Αρχιεπίσκοπος προεξήρχε της Ιεράς Αγρυπνίας, αλλά και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στην πανηγυρίζουσα Ιερά Γυναικεία Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου, της οποίας κτήτορας είναι ο νέος Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Όσιος Αμφιλόχιος ο εν Πάτμω.
    Φίλος και συνεργάτης του ιστολογίου μας από την Πάτμο μας είπε: «Πραγματικά πρόκειται για μία μαύρη ημέρα για την Ορθοδοξία στην Ι. Νήσο μας. Δυστυχώς όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα και χωρίς να προλάβουμε να καταλάβουμε ποιοί και από που ήταν οι εν λόγω επισκέπτες. Τόσο εμείς όσο και πολύς άλλος κόσμος από τους ευλαβείς κατοίκους της Πάτμου αναγκαστήκαμε να μείνουμε φέτος για πρώτη φορά μακριά από τους Πανηγυρικούς εορτασμούς της Ι. Μ. Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου, για να αποφύγουμε τη συμπροσευχή με τους σχισματικούς (διότι ο,τι και να λέει το εν πολλαίς «αμαρτίαις» περιπεσόν Οικουμενικό Πατριαρχείο, περί σχισματικών πρόκειται). Να ξέρουν όμως ότι δεν θα μας ξαναπιάσουν στον ύπνο!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.