Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Επίσκοποι και ιερείς (εκείνοι που μιλάνε, όχι οι άφωνοι) έμμεσοι υποστηρικτές της αιρέσεως και του σχίσματος του Βαρθολομαίου! --Και ο Λαός απλός παρατηρητής!


Υποστηρικτής του μητροπολίτη Φωκίδος παραβλέπει τις αντικανονικές ενέργειές του και τον υποστηρίζει!



Ρασοφόρος υποστηρικτής του μητροπολίτη Φωκίδος στηρίζει τις αντιεκκλησιαστικές και αντικανονικές ενέργειες του και του φαναριώτη Πατριάρχη!

      Δε μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο μητροπολίτης Φωκίδος βρίσκει ρασοφόρο υποστηρικτή στις απαράδεκτες ενέργειές του, στο θέμα της αναγνώρισης των σχισματικών ως κανονικών από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.       Αντιπαρερχόμαστε τα περί υβρεολογίου που καταδικάζει ο σχολιαστής ιερέας, καθώς, ούτε αυτός φείδεται υβριστικών χαρακτηρισμών μέσα στις λίγες γραμμές του σχολίου του.
      Αντιθέτως, στεκόμαστε στην ευκολία να υποστηρίξει την πατριαρχική αναρχία σε σχέση με την Εκκλησία της Ουκρανίας.
Καρφάκι δεν του καίγεται του σεβαστού, κατά τα άλλα, παπαΓιώργη Χαρονικολάλου, για την αντιπατερική και αιρετική δράση του Βαρθολομαίου, που έδωσε αυτοκεφαλία και αναγνώρισε ως κανονική Εκκλησία τους καθαιρεμένους, αυτοχειροτονημένους και ακοινώνητους από όλες τις τοπικές Εκκλησίες και Πατριαρχεία σχισματικούς. Ο μητροπολίτης Φωκίδος συστοιχούμενος με μερικούς ακόμα επιπόλαιους και ολέθριους επισκόπους της ελλαδικής Εκκλησίας, δίνει πλάτες στον αιρεσιάρχη. Ο παπαΓιώργης πάνω σε αυτό εθελοτυφλεί. Δε βλέπει την παρέμβαση στην Ορθόδοξη Εκκλησιολογία και προσφέρει υποστήριξη στη μητροπολιτική κακοδοξία. Όμως, δε διακονεί με τον τρόπο αυτό το Χριστό και τη Εκκλησία Του, παρά μόνο το πνεύμα της αλλοτρίωσης και της πλάνης. Λυπούμαστε! Ιδού το σχόλιο του πατρός που μας εστάλη μέσω της ηλεκτρονικής μας διεύθυνσης και αφορά αυτό το δημοσίευμά μας.
— Σχολιασμός katanixi.gr —

Τρίτη, 23 Ιουλ, 8:10 μ.μ.
Αγαπητέ κύριε ‘Μέτοικε’,
α) Δεν γνωρίζω ποιος είστε αλλά και το σημαντικότερο τι πρεσβεύετε αλλά και ποιους, θα μου επιτρέψετε, κύκλους εκπροσωπείτε.
β) Εκ των προτέρων για να σας διαλύσω κάθε ίχνος υποψίας, αμφιβολίας, είμαι Ιερέας και διακoνώ επί είκοσι έτη σε τρεις μικρές ορεινές ενορίες. Δεν βρίσκομαι στο στενό περιβάλλον του Μητροπολίτη, (και δεν υπήρξα στη ζωή μου νυν και αεί δεν θα υπάρξω αυλοκόλακας και λοιπά, και προπαντός «έρποντας και γλύφοντας»).
Θα σταθώ σε δύο σημεία:
Πρώτον στα όσα γράφετε στο άρθρο σας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα katanixi.gr στις 22/7/2019 για τον Μητροπολίτη Φωκίδος, θα πρέπει να γνωρίζετε το να χαρακτηρίζουμε ένα Δεσπότη με αυτό το λεξιλόγιο αλλά και οποιονδήποτε χριστιανό με τέτοιο υβρεολόγιο, το θεωρώ λίαν επιεικώς απαράδεκτο… Ξέρετε πολλές φορές όταν απευθυνόμαστε σε έναν αδελφό μας χρησιμοποιώντας αυτές τις εκφράσεις, στην ουσία φανερώνουμε τον πραγματικό μας εαυτό.
Δεύτερον, τί το φοβερό και τρομερό είπε ο Μητροπολίτης Φωκίδος κος κος Θεόκτιστος;
Το αυτονόητο! Αυτό που πιστεύει το 95% των κληρικών μας (Δεσποτάδων, Ιερέων, κλπ.) και ολόκληρος ο ορθόδοξος ελληνισμός αλλά και πολλοί μη ορθόδοξοι. Ο Εθνομάρτυρας Επίσκοπος Σαλώνων Ησαϊας, ο Ορθόδοξος Επίσκοπος με το αδούλωτο φρόνημα, δεν πετροβολούσε την μητέρα Εκκλησία. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υπήρξε και ήταν αναφορά σύμπαντος του Ελληνικού Έθνους και δεν γίνεται αγαπητέ μου ‘Μέτοικε’ να Το θεωρούμε κατά το δοκούν, χθες, σήμερα ή αύριο με το τι εμείς πιστεύουμε ή με το τι κάποιοι κύκλοι, που είτε γνωρίζουμε είτε όχι, προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν.
Τελειώνω αγαπητέ μου, διαχρονικά οι εθνοκάπηλοι, φονταμελιστές και λοιποί έχουν βλάψει την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό. Αμήν!
Υ.Γ. Ο υπέρμετρος φανατισμός δεν αρμόζει σε κανένα ορθόδοξο χριστιανό, διότι όπως γνωρίζετε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός και Θεός είναι Θεός αγάπης και ειρήνης.
Ιερέας π. Γεώργιος Χαρονικολάλου
Εφημέριος Ι.Ναού Αγίου Γεωργίου
Κερασιάς Φωκίδος



Τὸ ἄρθρο μὲ ἀφορμὴ τὸ ὁποῖο ἔγραψε ὁ π. Γεώργιος Χαρονικολάλου

Ίστασαι κακώς Θεόκτιστε ή, σωστότερα, Κακόκτιστε επίσκοπε Φωκίδος



Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Το σύνθημα δόθηκε! 
Ο Επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, με το «προορατικό του χάρισμα» είδε πως, όσοι στην Εκκλησία της Ελλάδος με τρόπο ακατανόητο αλλά πάντως, έρποντας, γλείφοντας και δια των κεράτων τους άνοιξαν μαγικές θύρες, για να μεταμορφωθούν «μιαν αυγή» από αρχιμανδρίτες της σειράς σε μιτροφορεμένους δυνάστες του Ιερού κλήρου και προβατόσχημους λύκους, θα ψηφίσουν υπέρ της σχισματικής εκκλησίας στην Ουκρανία!
Βεβαίως, σύμπασα η χριστιανοσύνη περιμένει ανυπομόνως μια νέα «προορατική κρίση» του Κωνσταντινουπόλεως, για να μάθει όχι μόνο το χρόνο που θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος στην Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και το σκορ!
Το εναρκτήριο λάκτισμα, για την κατρακύλα της Εκκλησίας της Ελλάδος στη σκάλα του κακού δόθηκε και, ένα-ένα τα μικρά χρυσοστόλιστα επισκοπάκια, σκάζουν «μύτη» από τις τρύπες τους!
Ο ένας φτιάχνει σεμινάρια επιμόρφωσης, για τους σχισματικούς της Ουκρανίας, όντας ο ίδιος κρυπτοαιρετικός.  
Κάποιος άλλος επιτρέπει στην μητρόπολή του, την απαγγελία αιρετικών συμβόλων και, ο επίσκοπος Φωκίδος, που διδάχθηκε «την υγιή εκκλησιολογία κοντά σε όντως αγίους ανθρώπους», τελευταίος αλλά όχι έσχατος, δηλώνει ότι: «είναι ενωμένος με την πηγή της ευσεβείας και, στηρίζει  ανυποχώρητα τις θέσεις, τις ευθύνες και όσα οι Θείοι και Ιεροί Κανόνες και η διαχρονική Παράδοση της Εκκλησίας έχουν παραδώσει με πολλή σοφία στον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη»!
Επίσκοπε, η άκριτη ταύτιση με το «ότι πει» ο ισχυρός, δηλώνει δουλοφροσύνη. Μην καυχάσαι! Ο Εθνομάρτυρας Επίσκοπος Σαλώνων Ησαΐας ήταν Ορθόδοξος Επίσκοπος με αδούλωτο φρόνημα, γι’ αυτό και δεν γονάτισε στους Τούρκους.
Στην ανακοίνωση μετατροπής του από ιεράρχη της Ελληνικής Εκκλησίας σε προσκυνημένο του Φαναρίου, ο επίσκοπος Φωκίδος, προφανώς αστειευόμενος, επικαλείται την «αρχιερατική του συνείδηση», για να δηλώσει «προς πάσαν κατεύθυνσιν» πως, σε «επικοινωνία με άλλους αδελφούς Ιεράρχες», χωρίς διευκρίνηση εάν είναι οι γείτονές του, όπως ο Ναυπάκτου Ιερόθεος ή απομακρυσμένοι πως, ως «Εκκλησία της Ελλάδος, υπό την Προεδρεία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, βρισκόμαστε συνηνωμένοι με την Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως, την Μητέρα Εκκλησία όλων…»!
Και αυτός ο δεσπότης περηφανεύεται πως, διδάχθηκε υγιή εκκλησιολογία!
Κατ’ αρχάς, μην ντρέπεστε δεσπότη Φωκίδος, ονομάστε «τους όντως αγίους ανθρώπους» που σας δίδαξαν την υγιή εκκλησιολογία που, την επισκοπή Κωνσταντινουπόλεως αναγορεύει σε Μητέρα εκκλησία όλων των Εκκλησιών! Και, στη συνέχεια επιτρέπει στον κ. Βαρθολομαίο να παραβιάζει κάθε Ιερό Κανόνα, που δεν τον βολεύει.
Στην Κωνσταντινούπολη, υποστηρίζει ο Φωκίδος, χτυπά η «καρδιά του Γένους μας». Μα, επίσκοπε, δεν έχεις ακούσει ποτέ σου το Φανάρι να διασαλπίζει πως είναι η έδρα των Ρωμιών και όχι του Ελληνισμού;
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έως και την άφιξη του Αμερικανού Αθηναγόρα, υπήρξε πράγματι το σημείο αναφοράς σύμπαντος του ελληνικού Έθνους, έκτοτε και, δυστυχώς έως σήμερα, έχει μετατραπεί σε ενεργούμενο υπερόριων δυνάμεων και μυλόπετρα δεμένη στα πόδια του Ελληνισμού.
Ουκούν! Ίστασαι κακώς Θεόκτιστε ή, σωστότερα, Κακόκτιστε επίσκοπε Φωκίδος, όταν εν επιγνώσει διδάσκεις την αίρεση του εθνοφυλετισμού, με εκείνο: «Το αίμα νερό δεν γίνεται»! 
Να θυμάσαι επίσκοπε Φωκίδος πως, δεν θα σε κρίνει ο κ.Βαρθολομαίος, γι’ αυτό μην παίρνεις τους χριστιανούς στο λαιμό σου, με ανακοινώσεις της δικής σου αλήθειας.
Ίστασαι κακώς επίσκοπε Φωκίδος Θεόκτιστε, γι’ αυτό μην επικαλείσαι την ελαστική «αρχιερατική σου συνείδηση» και, ψευδέστατα το «Στώμεν καλώς» όταν στηρίζεις «ανυποχώρητα» τα έργα του οικονόμου της αδικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.