Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Ζήσαμε το όνειρο. Πάσχα 2017: Σταγιάτες Πηλίου. (Εδώ λειτουργεί ο π. Ευθύμιος)

Μοναδικές

Μαγευτικές
και κατανυκτικές
στιγμές


    "δοὺ δὴ τί καλὸν ἢ τί τερπνόν, ἀλλ᾿ ἢ τὸ κατοικεῖν ἀδελφοὺς ἐπὶ τὸ αὐτό" (Ψαλμ 132).
Χριστός Ανέστη  αδέρφια !!!
  Πριν λίγες ημέρες σχολιαστής μας παρακάλεσε να δημοσιεύσουμε μερικές φωτογραφίες από το μοναστήρι στους Σταγιάτες (λίγο κάτω από την Πορταριά του Πηλίου), όπου ΔΕΝ μνημονεύονται αιρετικοί (οικουμενιστές) επίσκοποι και πατριάρχες.


   Το μοναστηράκι (παλαιά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου) βρίσκεται λίγα μέτρα κάτω από την κεντρική πλατεία στους Σταγιάτες (ένα μικρό πολύ γραφικό χωριουδάκι του Πηλίου, ανεβαίνοντας προς την Πορταριά, στρίβετε στα αριστερά, υπάρχει πινακίδα "Σταγιάτες"), κατεβαίνοντας τον πλάτανο και την μεγάλη βρύση, παίρνετε το μονοπάτι στα αριστερά (και στα 50 περίπου μέτρα θα βρεθείτε έξω από το μοναστήρι).
    Από αυτό το μοναστηράκι ξεκίνησε ο γέροντας Εφραίμ που είναι τώρα στην Αμερική. Υπόψη· ΔΕΝ υπάρχει πινακίδα για την συγκεκριμένη μονή και υπάρχει και άλλη μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο ίδιο χωριό, επάνω από την πλατεία, στο οποίο ζουν μοναχές που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο.






   Στο μοναστήρι, στην ζεστή αυτή φωλιά της αληθινής Ορθοδοξίας μας, συναντήσαμε προσκυνητές από κάθε γωνιά της Ελλάδος αλλά και από διάφορες χώρες του εξωτερικού (Γερμανία, Ιρλανδία κλπ). Όταν όλα έχουν καταρρεύσει και η προδοσία έχει επιβληθεί, οι πιστοί αναζητούν τις αγνές καθάριες πηγές για να ξεδιψάσουν με καθάριο νερό.



Ευχαριστούμε τον ιερομόναχο πατέρα Ευθύμιο Τρικαμηνά που όταν του μεταφέραμε την παράκληση του σχολιαστή μας που λόγω απόστασης δεν θα μπορούσε να παραστεί, μας επέτρεψε να τραβήξουμε (χωρίς φλας και διακριτικά) σύντομα πλάνα βίντεο από τις ακολουθίες της Μ. Παρασκευής βράδυ (επιτάφιο) και Μ. Σάββατο πρωί.

Περιφορά επιταφίου στα όμορφα καλτερίμια, υπό το φως των κεριών, με θέα το Πήλιο και τον Βόλο με αηδόνια να κελαηδούν, με το φεγγάρι, με υπέροχες ψαλμωδίες, με θυμίαμα και με τον Εσταυρωμένο.

Δόξα τω Θεώ μας. Πάντα υπάρχει ελπίδα και Φως έστω κι αν έχει πλακώσει παντού το σκοτάδι.

Χριστός Ανέστη!

Δείτε το βίντεο που ετοιμάσαμε:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.