Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Οι νέοι τύποι των Οικουμενιστών Δεσποτάδων και Ηγουμένων: Ο ένας απονομέμει βραβεία και αριστεία! Ο άλλος κατάντησε γυρολόγος για διανομὴ "κοτόπουλων" και συλλογή Διακρίσεων!

Πειραιώς Σεραφείμ προς γέροντα Εφραίμ:

«Είστε μέγιστος ευεργέτης της Εκκλησίας»

   να ἀκόμα δεῖγμα ποιός εἶναι ὁ εὐσεβὴς ἀντι-Οἰκουμενιστὴς Ἐπίσκοπος καὶ ὀρθόδοξος Λέων" τοῦ π. Θεοδώρου Ζήση, ποὺ μὲ τὶς πλάτες του θὰ κάνει ..."ἀντι-Οἰκουμενιστική" Ἡμερίδα στὴν Θεσσαλονίκη!!! Μετὰ τὴν τιμητικὴ διάκριση στὸν οἰκουμενιστὴ Ἰγνάτιο Δημητριάδος, τώρα τιμᾶ τὸν ἄλλο οἰκουμενστὴ Ἐφραὶμ τοῦ Βατοπεδίου, ἀνακηρύσσοντάς τον «Μέγιστο ευεργέτη της Εκκλησίας»!


Με την ξεχωριστή παρουσία του Ηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτου Εφραίμ, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στο Βεάκειο Θέατρο η 33η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Στην εκδήλωση
αυτή, η οποία σηματοδοτεί τη λήξη της Ιεραποστολικής περιόδου, συμμετείχαν με τον ενθουσιασμό, τη ζωντάνια και τη χαρά τους, νέοι και νέες από τα Κατηχητικά Σχολεία και τις Νεανικές Συντροφιές και δραστηριότητες των Ενοριών μας.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς, παιδικές και νεανικές χορωδίες, δρώμενο αφιερωμένο στον Καπετάν Κώττα και τη Μακεδονία, ενώ μέλη της Θεατρικής μας ομάδας παρουσίασαν το έργο «Φωνάζει ο κλέφτης», του Δημήτρη Ψαθά.
Απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ευχαρίστησε μικρούς και μεγάλους οι οποίοι στήριξαν με την παρουσία τους τον θεσμό αυτό της τοπικής μας Εκκλησίας.
«Το δώρο του Κυρίου μας, είναι η χαρά. Η απόλυτη χαρά. Η αγνή, άδολη, ανόθευτη και Ευλογημένη χαρά. Η αγάπη χωρίς όρια. Και αυτή η χαρά του Χριστού σήμερα εκφράζεται κατά τρόπο διθυραμβικό, εκφαντορικό, υπέροχο, από τις γνήσιες εικόνες του, από τα παιδιά μας, από τα δώρα του Θεού στη ζωή μας, από το χαμόγελο του ουρανού στη φλεγομένη γη μας», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας πως «αυτή η χαρά του Χριστού, πρέπει να είναι το απόσταγμα της άδολης και αγνής καρδιάς μας».
Επεσήμανε πως «τα παιδιά μας είναι το πιο αληθινό πρότυπο του Χριστού. Γι αυτό και Εκείνος τα πήρε και τα ύψωσε ανάμεσα στους ανθρώπους και κάλεσε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως να μιμηθεί τα παιδιά για να γίνει άξιος να εισέλθει στη Βασιλεία του Θεού, στην κοινωνία της αγάπης Του, στην ενότητα της Αγιότητός Του».
Αναφερόμενος στον θεσμό της Γιορτής Νεολαίας, εξέφρασε την συγκίνησή του για τα «33 χρόνια πνευματικής σποράς στον αγρό τον αγνό των παιδιών μας. Μια ολόκληρη γενιά που προσφέρεται στον αιώνιο Θεό, αλλά και στον αιώνιο άνθρωπο που τρέφεται και νοηματοδοτείται με τα ζώπυρα της πίστεως από τον Ευαγγελικό Λόγο».
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε προς τους υπευθύνους Ιερείς Νεότητος των Ενοριών, τους Κατηχητές, τις Κατηχήτριες και τους υπευθύνους των δραστηριοτήτων, τους οποίους και κάλεσε να συνεχίσουν τον πνευματικό τους αγώνα, προκειμένου οι νέοι μας να βρίσκουν παρηγοριά και ψυχική ανακούφιση.
Ιδιαίτερη στιγμή της 33ης Γιορτής Νεολαίας της τοπικής μας Εκκλησίας, ήταν το κάλεσμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ στον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτου Εφραίμ και η απόδοση προς το πρόσωπου του γέροντα, της ανώτατης τιμητικής διακρίσεως της Μητροπόλεώς μας, του Σταυρού του Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου Πειραιώς, μετ’ αστέρος.
Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Καθηγουμένου, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως «είναι μέγιστος ευεργέτης όλης της Εκκλησίας και ιδιαιτάτως της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως», επισημαίνοντας παράλληλα πως σε αυτή την εποχή «ο Θεός μας χάρισε ένα τόσο εμπνευσμένο πνευματικό πατέρα, ποδηγέτη και μέντορα ο οποίος δεν φείδεται κόπων και μόχθων για να κηρύξει Χριστό και Αλήθεια, για να μεταφέρει στον κόσμο της φθοράς το αιώνιο και άφθιτο μήνυμα του μοναχικού ιδεώδους, της υπερβάσεως του κτιστού και του κόσμου της φθοράς και του θανάτου».
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον γέροντα Εφραίμ και για την προσφορά της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, 10 υποτροφιών στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, οι οποίες θα δοθούν από την νέα σχολική χρονιά.
Ευχαριστώντας, από την πλευρά του, ιδιαίτερα ο Γέροντας Εφραίμ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, απευθυνόμενος προς όλους οι οποίοι κατέκλισαν από νωρίς το Βεάκειο Θέατρο, εξέφρασε την συγκίνησή του για «το σφρίγος των παιδιών και την μέριμνα της Εκκλησίας που εκφράζεται από το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου σας, ο οποίος πραγματικά χαίρεται και αγάλλεται για την παρουσία και την καλλιέργεια των παιδιών», όπως χαρακτηριστικά είπε.
«Είναι μία Ευλογία ιδιαίτερη για όλο το πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας», τόνισε ο Γέροντας Εφραίμ, αναφερόμενος στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, τα οποία, όπως είπε, πορεύονται παρόλες τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες.
«Ζούμε σε δύσκολους καιρούς. Ζούμε σε δύσκολες ημέρες, ζούμε σε καιρό αβεβαιότητος και ανασφάλειας. Όμως είναι πολύ καλό που αγαπάτε την Εκκλησία και μετέχετε στις Ενοριακές Εκδηλώσεις που εκφράζονται σήμερα από κοινού», υπογράμμισε, τονίζοντας παράλληλα ότι «ο άνθρωπος, ναι μεν χαίρετε με όλα αυτά, αλλά όμως να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει κάτι άλλο βαθύτερο». «Πίσω από το επάγγελμα, πίσω από το λειτούργημά μας, πίσω από την κάθε προσφορά μας και την κάθε θυσία μας, κρύβεται το αιώνιο αγαθό που λέγεται αιωνιότητα. Να μην ξεχνάμε την σωτηρία της αθανάτου ψυχής μας»., είπε χαρακτηριστικά ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.
«Η ζωή φεύγει», συμπλήρωσε, «αλλά ο σκοπός της ανθρώπινης ζωής, όπως έλεγε και ο Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ είναι για την απόκτηση του Αγίου Πνεύματος. Γι αυτό μαζί με τα γράμματα που διδάσκεσθε, μαζί με την μόρφωση που δέχεστε – και χαίρομαι γιατί είστε μέσα στην Εκκλησία σαν υγειά μέλη της – να μην λησμονείτε μαζί με τα γράμματα να μαθαίνεται και του Θεού τα πράγματα».
Κάνοντας λόγο για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό και την Αθωνιάδα Ακαδημία, (η οποία είναι προσφορά της Μονής Βατοπαιδίου) από την οποία ξεκίνησε ο Άγιος, υπογράμμισε πως «η μόρφωση είναι σωστή όταν παρέχεται δια μέσου της Εκκλησίας».
Εκφράζοντας την αγωνία του για την χώρα μας και τις δυσκολίες που περνάει ο λαός μας, σημείωσε πως «εμείς στο Άγιον Όρος μπορεί να σωματικά να είμαστε μακριά σας, αλλά πονάμε και ανησυχούμε για το λαό μας. Πονάμε για την Ελλάδα μας» είπε με έμφαση ο Γέροντας Εφραίμ κάνοντας αναφορά σε όραμα που του είχε μεταφέρει ο Άγιος Παϊσιος, ο οποίος είδε την Παναγία να σκεπάζει την Ελλάδα με το ωμοφόριό της.
Ολοκληρώνοντας την σύντομη προσλαλιά του ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ τόνισε πως «η Ελλάδα είναι η χώρα της Ορθοδοξίας», ενώ αναφερόμενος στην πνευματική προσφορά του Άθωνα επεσήμανε: «Προσευχόμεθα για εσάς, προσευχόμεθα για τα παιδιά σας, προσευχόμεθα για το γήρας, προσευχόμεθα για όλο τον λαό μας, ώστε όλοι να ξυπνήσουμε, να ποθούμε το Θεό, όλοι μας να εκζητούμε το Θεό, όλοι μας να αγαπήσουμε το Χριστός μας και με αυτό τον τρόπο και αυτή τη διάθεση να προχωρούμε».

















Πηγή

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/6/18, 3:25 μ.μ.

    https://youtu.be/F9rl2mjpcxw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/6/18, 8:42 μ.μ.

      Ναι ξεκάθαρα οικουμενιστες οι Σεραφειμ Πειραιώς και Ναυπάκτου Ιερόθεος, σωστά τα λεει ο πατηρ Σάββας Λαυρεώτης. Να ήταν όμως το ίδιο σαφής και ξεκάθαρος στο θέμα του Παλαιού ημερολογίου κι όχι να δίνει γραμμή επιστροφής στο Παλαιό, τι καλα που θα ήταν!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/6/18, 10:25 μ.μ.

      Τι καλά που θα ήταν;; Ε δε θα τα φέρουμε όλα στα μέτρα σου επειδή εσύ και άλλοι δεν θέλετε την αλήθεια. Ο Καθε ένας ας συνεχίσει να ακολουθεί ότι θέλει.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος6/6/18, 11:19 μ.μ.

      Ε να τα φερετε τοτε στα δικά σας μετρα να μεινετε τρεις και ο κουκος οπως φανηκε και απο την τελευταια ημεριδα σας στα Μελισσια! Τοτε θα ειναι πραγματικα ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος6/6/18, 11:58 μ.μ.

      Όχι στα μέτρα των αγίων , ότι λένε οι άγιοι είναι ξεκάθαρα και έχουν λεχθεί αν ψάξεις θα τα δεις , η αλήθεια αδελφέ μου δεν πάει με τη ποσότητα . Από εκεί και πέρα είσαι ελεύθερος να ακολουθείς ότι επιθυμείς δε σε πιέζει κανείς να ακολουθείς τους αγίους σε όλα τα θέματα...κάνε την οικονομία σου κράτα το νέο ημερολόγιο..ελεύθερος είσαι να κάνεις ότι επιθυμείς. Όσο για τους πατέρες μεγάλοι άνθρωποι είναι αν θέλουν ας συναντηθούν να μιλήσουν ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ...ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ..αν δεν θέλουν ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ τότε αυτό σημαίνει ότι κάπου δεν υπάρχει διάθεση μετανοίας . Ο Θεός μαζί σου η αλήθεια πάντα νικάει στο τέλος και οι ταπεινοί βάζουν μετάνοια . Συνέχισε όπως επιθυμείς την ζωή σου .

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος7/6/18, 8:42 π.μ.

      Τι λες ανθρωπε μου μιλησαν ποτε οι Αγιοι για ημερολογια? Οτι καποιο ειναι αγιότερο απο κάποιο άλλο? Και μετα λετε οτι απο οικονομια ακολουθουμε το Νεο? Εισαστε ή πολύ άσχετος ή πολυ παραταξιακός ζηλωτης του Παλαιου. Διαβάσετε τα βιβλια σχετικα με το ημερολογιακο του π. Ευθυμίου ή του κ. Ρίζου για να διαλύσετε το σκότος σας και μη αρκειστε μόνο σε αυτα των ζηλωτων. Ο Αγιος Ιωαννης Χρυσόστομος λεει: "Την ακριβεια και την αρμονια θα επρεπε να την επιδιώκετε ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ αλλα στην πνευματικη πρόοδο". Φυσικα και η αλήθεια νικάει παντα στο τέλος, γι'αυτο και δεν σας ακολουθει κανενας πια.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος7/6/18, 9:55 π.μ.

      Προς Ανώνυμο 11.58: Πως σας φαίνετε είναι σωστό οι Αγιορείτες να μην αναρτούν στο ιστολογιο τους λίγα από τα άρθρα της Πατερικης Παραδοσης και των συνεργατων της, ενω ο κ. Σηματης αναρτει και τις ομιλιες τους και τις αφισες της συναξης τους; Δειχνουν ετσι οτι αυτοι δεν θελουν να συνεργαστουν κι οχι οπως αφηνετε εσεις να εννοηθει οτι ταχα η αλλη πλευρα δεν θέλει συναντηση. Άρα διάθεση μετάνοιας και ταπείνωση δεν δειχνουν οι ίδιοι οι Αγιορειτες, οι οποίοι χωρις να εχουν λυθεί ή έστω να προσπαθησουν να λυθουν τα θεματα στον χωρο της αποτειχισης στην Ελλαδα, κάνουν περιοδειες στο εξωτερικο και μιλουν εξ ονοματος ολων των αποτειχισμενων ενω δεν εχουν τετοια δικαιοδοσία. Καλό ειναι να κοιτάξουν κι αυτοι τα λάθη που έκαναν και εξακολουθουν να κάνουν.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος5/6/18, 5:58 μ.μ.

    Γίνε κι εσύ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΤΗΣ! Συμφέρει!

    Ανακάλυψε κι εσύ τον συναρπαστικό κόσμο της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ στην ζωή του ορθόδοξου χριστιανού!

    Βάλε κι εσύ την ορθοδοξία σου και την συνείδησή σου στο "ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.