Με αφορμή τις εξελίξεις στο ουκρανικό ζήτημα αλλά και την επίσκεψή του στην Πόλη, ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης κάνει τη δική του παρέμβαση εκφράζοντας την υποστήριξή του στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τον
τελευταίο καιρό μικρότητες, έριδες και εγωκεντρισμοί προσπαθούν να υποβιβάσουν το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο από "θρόνο", υπό πασών των Εκκλησιών τιμώμενο, σε "παραθρόνιο"». Το καλό κλίμα της επίσκεψης, μεταξύ των δύο ανδρών, αποτυπώθηκε και στις φωτογραφίες, τις οποίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα της Μονής εδώ.

Παρακάτω η ανακοίνωση της Ιεράς Μονής:
Για μια ακόμη φορά, ο Θεός οικονόμησε τα πράγματα ώστε να ξαναβρεθούμε στην Πόλη, στη Βασιλίδα των Πόλεων, απ’ όπου και οι φωτογραφίες. Ευλαβικοί προσκυνητές στην Πόλη του Βύζαντος και του Μεγάλου Κωνσταντίνου, ένα θαυμαστό τόπο ιστορίας και μνήμης, μνημείων και τέχνης.
Επιπλέον ευλογηθήκαμε, πέρα από τα προσκυνήματα, να επισκεφθούμε στο Φανάρι το Πατριαρχείο και να υποβάλλουμε τα σέβη μας στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον πατέρα και ηγέτη 300 περίπου εκατομμυρίων ορθοδόξων πιστών. Τον 269ο διάδοχο του Αποστόλου Ανδρέα, του ιερού Χρυσοστόμου, του αγίου Γρηγορίου και άλλων μαρτυρικών και επιφανών Πατριαρχών.

Τον τελευταίο καιρό μικρότητες, έριδες και εγωκεντρισμοί προσπαθούν να υποβιβάσουν το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο από «θρόνο», υπό πασών των Εκκλησιών τιμώμενο, σε «παραθρόνιο». Ωστόσο όμως το Οικουμενικό Πατριαρχείο λάμπει και θα συνεχίσει να έχει την αίγλη, ως το κέντρο της Ορθοδοξίας προς δόξαν του Τριαδικού Θεού μας.