Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Υποδουλώνουν τον μοναχισμό στην οικονομία;

Μία νέα συμφωνία προβάλλεται ως προστασία των μοναστηριακών προϊόντων. Είναι οι Ι. Μονές εταιρείες η εκμεταλλευόμαστε την πίστη των αγοραστών; Συμφώνως προς την εφημερίδα «Ναυτεμπορική» της 23ης Οκτωβρίου 2018:

«Σε συνεργασία προχωρούν η Γενική Συνομοσπονδία Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού (Μαγνησίας) για τη στήριξη των μοναστηριακών προϊόντων και των προϊόντων μικρών παραγωγών, μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κανών», που
ίδρυσε η ΓΣΒΕΕ και η διακοινοβουλευτική συνέλευση της Ορθοδοξίας (σ.σ. η οποία απαρτίζεται από ορθόδοξους βουλευτές 25 χωρών). Τη συνεργασία ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιώργος Καββαθάς, και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος… όπως τόνισε ο κ. Καββαθάς… «Υπάρχει μία κινητικότητα γύρω από τα μοναστηριακά προϊόντα και κάποιοι καπηλεύονται ακόμη και τον όρο «μοναστηριακό προϊόν», ενώ δεν είναι. Το κέντρο απονομής σήματος «Κανών» θα διασφαλίζει την ποιότητα και τι μοναδικότητα του προϊόντος ως μοναστηριακού και από την άλλη θα βοηθήσει τους μικρούς παραγωγούς τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν τα εκατομμύρια των ορθοδόξων ανά τον κόσμο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την πίστη και το προϊόν που θα σημαίνεται με την επωνυμία «Κανών»»… «Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η προσπάθεια δεν είναι περιορισμένη στα πλαίσια της ελληνικής επικράτειας, αλλά μέσα από τη διακοινοβουλευτική των ορθοδόξων βουλευτών περνάει σε μία οικουμενική διάσταση, που είναι ορθόδοξα μοναστήρια και ορθόδοξοι λαοί σ’ όλο τον κόσμο», σημείωσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος».

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/10/18, 1:13 π.μ.

    μεγάλη μπίζνα τα μοναστήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/10/18, 11:15 π.μ.

    Όπου η λέξη business εκεί και η Μητρόπολη Δημητριάδος! Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς είναι ένα από τα μοναστήρια που έχει τα τελευταία μία τεράστια εμπορική δραστηριότητα και δεν αποτελεί μόνο ένα διακόνημα για κάποια έσοδα προς συντήρηση των μοναστριών του που προέρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου. Δυστυχώς έχει μετατραπεί σε εμπορικό κέντρο που το μόνο που το απασχολεί είναι τα έσοδα της Μητροπόλεως. Αφού ζούμε σε εσχάτους καιρούς αντιλαμβανόμαστε ότι είναι πολυτέλεια πλέον τα μοναστήρια μας να ενδιαφέρονται για την τήρηση της Ορθοδόξου Πίστεως και Ομολογίας! Βοήθειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/10/18, 2:55 μ.μ.

    Απιστευτα πραγματα αλλα τελικα απολυτα φυσιολογικα συμφωνα με το αιρετικο τους φρονημα .Δεν μπορει να γινει διαφορετικα ..Αλλιως θα ηταν κανονικοι ορθοδοξοι ..Και ΔΕΝ ειναι ..Παπικοι στο τυπικο , παπικοι και στο πρακτικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.