Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Επιδρομή σε ναούς, κατασχέσεις κ.λπ. --Οι σαπροί καρποί του Βαρθολομαίου!

Ακτιβιστές απαγορεύουν στον Επίσκοπο Βαρσανούφιο και στους πιστούς να εισέλθουν σε Ναό.

Κατάσχεση δύο Ναών της κανονικής Εκκλησίας από σχισματικούς στην επαρχία Βολίνσκα.

Κατάσχεση του Ναού Αγίας Σκέπης από σχισματικούς στο χωριό Κοβπάιτα της Ουκρανίας.

________________________________________

Ακτιβιστές απαγορεύουν στον Επίσκοπο Βαρσανούφιο και στους πιστούς να εισέλθουν σε Ναό.

Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, Μποκχόνικι, Ουκρανία.
Στο χωριό Μποκχόνικι [Bokhoniki] εκπρόσωποι της περιφερειακής κοινότητας εμπόδισαν τον Επίσκοπο Βίνιτσας και Μπαρ Βαρσανούφιο και την κοινότητα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να εισέλθουν στον Ναό.  
Ο Επίσκοπος Βίνιτσας και Μπαρ Βαρσανούφιος (Stoliar) δημοσίευσε στην σελίδα του στο Facebook ένα βίντεο το οποίο δείχνει πώς οι ακτιβιστές του χωριού Μποκχόνικι στην περιφέρεια της Βίνιτσας δεν επέτρεψαν στους πιστούς της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, όχι μόνο να μην εισέλθουν στον κατασχεμένο Ναό του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Ιωάννου Θεολόγου, του οποίου είχαν σπάσει προηγουμένως τις κλειδαριές, αλλά ούτε και στο ίδιο το χωριό. 


Ο Επίσκοπος Βαρσανούφιος εξήγησε στους ακτιβιστές ότι πήραν παράνομα την εκκλησία και ότι οι ισχυρισμοί τους ότι αποτελούν την δική του «θρησκευτική κοινότητα» είναι αναληθείς, αφού ο Ναός ανήκει στην εγγεγραμμένη θρησκευτική κοινότητα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.  
Παρ’ όλα αυτά οι ακτιβιστές είπαν ότι δεν θα επιτρέψουν στον Επίσκοπο να εισέλθει στον Ναό και ότι η θρησκευτική κοινότητα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας «θα πρέπει να έρθει με τον εφημέριο και τα διαβατήρια» στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, στις 16 Μαρτίου ώρα 2 το μεσημέρι, για να επιλύσει το ζήτημα της «μεταφοράς» της εκκλησίας στην «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας». 
Όταν οι ακτιβιστές της περιφερειακής κοινότητας ρωτήθηκαν από τον Επίσκοπο Βαρσανούφιο, για ποιον λόγο άλλαξαν τις κλειδαριές, απάντησαν ότι «δεν ήθελαν» τον εφημέριο της εκκλησίας «στο έδαφος του χωριού». 
Παρά τις εξηγήσεις του ιεράρχη ότι όλοι οι πολίτες της Ουκρανίας πρέπει να σέβονται τον νόμο και ότι τα δικαιώματα στον Ναό ανήκουν στην κοινότητα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία αποτελεί μέρος της Επαρχίας της Βίνιτσας, οι ακτιβιστές είπαν: «Δεν θα περάσετε εκεί, ούτε σήμερα ούτε και αύριο.»  
Υπενθυμίζουμε ότι οι υποστηρικτές της νέας «Ουκρανικής Εκκλησίας» είχαν μπλοκάρει τον Ναό από τις 2 Μαρτίου, αρνούμενοι να τον εγκαταλείψουν. Το Σάββατο, 9 Μαρτίου, έκοψαν τις κλειδαριές και μπήκαν στο κτήριο της εκκλησίας.  
Νωρίτερα, με αφορμή τις πολυάριθμες περιπτώσεις παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την απειλή κλιμάκωσης των θρησκευτικών συγκρούσεων, ο Επίσκοπος Victor (Kotsaba) Baryshevka, επικεφαλής του Γραφείου Εκπροσώπησης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τους Ευρωπαϊκούς & Διεθνείς Οργανισμούς, απηύθυνε έκκληση στους αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, του ΟΑΣΕ, και άλλων χωρών να πάρουν θέση για την κατάσταση στην Ουκρανία.



***
Μετάφραση Φαίη / tasthyras.wordpress.com
Πηγή Union of Orthodox Journalists


Κατάσχεση δύο Ναών της κανονικής Εκκλησίας από σχισματικούς στην επαρχία Βολίνσκα.

Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία -Κλιπάτσεβ, Ουκρανία.
    σ.σ. Δώστε βάση στο πανθρησκειακό προπέτασμα στην Ουκρανία που ονομάζεται "Τμήμα Πολιτισμού για τις Θρησκείες και τις Εθνότητες", και στον νόμο 4128 που προβλέπει «διαδοχικές Ακολουθίες σε περίπτωση διαμάχης των ενοριών» και συνδυάστε τα με την επιστολή του ‘Ουράνιου Τόξου’ στον πατριάρχη Βαρθολομαίο για «εκκλησιασμό στη “μακεδονική γλώσσα” της “μειονότητας των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα”. Ο Βαρθολομαίος, ο αμερικανοκίνητος οικουμενιστής, σπέρνει ανέμους και θα θερίσουμε θύελλες. Δικαιοσύνη Θεού; Ίσως. Το θέμα είναι ότι την ώρα που οι Ορθόδοξοι στην Ουκρανία διώκονται δολίως και σφοδρώς, οι ολίγιστοι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος σιωπούν για μικροσυμφέροντα και πολιτικές. Αντικατέστησαν την ομολογία με την διπλωματία, την ειρήνη του Χριστού με την «πολυπολιτισμική ανεκτικότητα» και τον Χριστό με τον ‘πατριάρχη του Γένους’!! Βαρθολομαίο. Ένα ένα θα τα πληρώσουμε όλα, με το νι και με το σίγμα.

***
Οι επιδρομείς των εκκλησιών έσπασαν τις κλειδαριές των Ναών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στα χωριά Σκομπέλκα [Skobelka] και Κλιπάτσεβ [Klepachev] της περιφέρειας Βολίνσκα [Volyn].  
Το Σάββατο, 9 Μαρτίου του 2019, στην επαρχία Βολίνσκα [Volyn], υποστηρικτές της «Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» [OCU] έκαναν επιδρομή στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο χωριό Σκομπέλκα στην περιοχή Γκορόκχοβ [Gorokhov], και στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο χωριό Κλιπάτσεβ στην περιοχή Κιβέρτσι [Kivertsi], αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της επαρχίας Βολίνσκα.  
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και οι δύο αυτές ενορίες επανεγγράφησαν παρανόμως στην «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας», παρά την απόφαση των θρησκευτικών κοινοτήτων να παραμείνουν στην αγκαλιά της κανονικής Εκκλησίας, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο.  
Στις 20 Ιανουαρίου στο χωριό Σκομπέλκα, 150 άτομα, που αποκαλούσαν τους εαυτούς τους μέλη της κοινότητας του χωριού, ήρθαν στην αυλή του Ναού του Αγίου Νικολάου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και απαίτησαν να διεξαχθεί συνάντηση για να «μεταφερθεί» ο Ναός στην «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» [OCU]. Κατά την διάρκεια των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο καμπαναριό κοντά στο Ναό, οι υποστηρικτές της OCU κλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν τον νόμο 4128, ο οποίος προβλέπει διαδοχικές Ακολουθίες σε περίπτωση διαμάχης των ενοριών. Οι οπαδοί της OCU αρνήθηκαν να επιλύσουν το ζήτημα με ειρηνικό τρόπο και έπειτα από μια μακρά αντιμαχία αποσύρθηκαν από την εκκλησία ενώ τα μέλη της κοινότητας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο χωριό Σκομπέλκα ψήφισαν ομόφωνα για μία ακόμη φορά ότι ανήκουν στην κανονική Εκκλησία υπό τον προκαθήμενο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο. 
Μέλη της περιφερειακής κοινότητας του χωριού Κλιπάτσεβ ψήφισαν να «μεταφερθεί» ο Ναός του Προφήτη Ηλία στην «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» σε συνάντηση που έγινε στις 17 Φεβρουαρίου του 2019. Την ημέρα αυτή, μετά την Ακολουθία, οι πιστοί της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έκαναν πορεία στο σχολείο όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση κατά την οποία, σύμφωνα με προκαταρκτικές συμφωνίες, θα έπρεπε να είναι παρόντες μόνο οι κάτοικοι του χωριού. Παρ’ όλα αυτά υπήρχαν ξένοι, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων του «Πατριαρχείου» Κιέβου. Ως εκ τούτου, τα μέλη της θρησκευτικής κοινότητας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με επικεφαλής τον εφημέριο εγκατέλειψαν το κτήριο, ανακηρύσσοντας την απόφασή τους να παραμείνουν στην δικαιοδοσία της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας.  
Υπενθυμίζουμε ότι στην επαρχία Βολίνσκα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από τις 671 κοινότητες της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μόνο μία -η κοινότητα Zhidychin- έχει μεταφερθεί στην «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» και έχει επισήμως καταγραφεί στο ‘Τμήμα Πολιτισμού για τις Θρησκείες και τις Εθνότητες‘ της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης στην Βολίνσκα.  
Νωρίτερα, ο επίσκοπος Βολίνσκα και Λουτσκ Ναθαναήλ ανέφερε ότι από τις 19 Φεβρουαρίου του 2019, περισσότεροι από 20 Ναοί (από τους 360) στην επαρχία Βολίνσκα έχουν κατασχεθεί.  

***
Μετάφραση Φαίη / tasthyras.wordpress.com
Πηγή Union of Orthodox Journalists

Κατάσχεση του Ναού Αγίας Σκέπης από σχισματικούς στο χωριό Κοβπάιτα της Ουκρανίας


Σχισματικοί ακτιβιστές έσπασαν χωρίς εξουσιοδότηση τις κλειδαριές και εισέβαλαν στην εκκλησία του χωριού Κοβπάιτα.
Οι εκπρόσωποι της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας» [OCU], χωρίς να περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου, παραβίασαν τον Ναό Αγίας Σκέπης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.  
Το Σάββατο, 9 Μαρτίου του 2019, στο χωριό Κοβπάιτα [Kovpyta] της περιοχής Τσέρνιγκοφ, πραγματοποιήθηκε παράνομη κατάσχεση του Ναού της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από υποστηρικτές της νέας «Ουκρανικής Εκκλησίας». Μέσα στους εισβολείς ήταν ο «ιερέας» της OCU, Yevgeny Orda. 

Η «καταγραφή ιδιοκτησίας σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου του χωριού της 22ας Φεβρουαρίου, σχετικά με την διακοπή των δεσμών με το Πατριαρχείο Μόσχας και την μεταφορά των εγκαταστάσεων του Ναού, πραγματοποιείται στην Εκκλησία της Αγίας Σκέπης», έγραψε η Ναταλία Ιράνκα, επικεφαλής του περιφερειακού τμήματος του «Δεξιού Τομέα» στην σελίδα της στο Facebook
Επί του παρόντος, οι εκπρόσωποι της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Επαρχία Τσέρνιγκοφ, συμπεριλαμβανομένου του γραμματέα πρωτοιερέα Igor Pidan και του κοσμήτορα πρωτοιερέα Nikolai Maiboroda, καταθέτουν στην αστυνομία καταγγελία σχετικά με την παραβίαση των δικαιωμάτων της θρησκευτικής κοινότητας του Ναού Αγίας Σκέπης. 
«Ούτε η ομάδα πρωτοβουλίας των ‘Αδελφών των Ευαγγελιστών’ ούτε η λεγόμενη κοινότητα της ‘Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας’ έχει το δικαίωμα να εισβάλει σε ένα κτήριο που ανήκει στην κοινότητα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας», σχολίασαν οι εκπρόσωποι της Επαρχίας Τσέρνιγκοφ στην Ένωση Ορθόδοξων Δημοσιογράφων. 
Νωρίτερα στις 6 Μαρτίου του 2019, η θρησκευτική κοινότητα μήνυσε το συμβούλιο του χωριού το οποίο ανέτρεψε την προηγούμενη απόφαση της 11ης Φεβρουαρίου του 2003, να μεταφερθεί το κτήριο της εκκλησίας στην κοινότητα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η επαρχία δηλώνει ότι αυτή η διαδικασία διεξήχθη με παραβιάσεις. 
Η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων παρακολουθεί τις εξελίξεις. 
Υπενθυμίζουμε ότι στο χωριό Κοβπάιτα της περιφέρειας Τσέρνιγκοφ, σε μια συνάντηση του χωριού, ένας αναπληρωτής του περιφερειακού συμβουλίου υποκίνησε τους κατοίκους να ψηφίσουν για την μεταφορά στην «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας». Στις 25 Ιανουαρίου του 2019, η κοινότητα του Ναού Αγίας Προστασίας στο χωριό Κοβπάιτα ομόφωνα υποστήριξε την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον προκαθήμενό της, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, Ονούφριο. Στις 26 Ιανουαρίου του 2019, οι ντόπιοι κάτοικοι που δεν είναι μόνιμοι ενορίτες της εκκλησίας ψήφισαν για την «εθελοντική μεταφορά» της κοινότητας και του Ναού Αγίας Προστασίας του χωριού Κοβπάιτα στην «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας» [OCU].
***
Μετάφραση Φαίη / tasthyras.wordpress.com
Πηγή Union of Orthodox Journalists





Φαίη on Μαρτίου 11, 2019 στο 10:08 μμ said:

Αυτό που φαίνεται να συμβαίνει, και το είχε αναφέρει και ένας ιερέας της κανονικής Εκκλησίας που ξυλοκοπήθηκε την ώρα που σχισματικοί προσπαθούσαν να κατασχέσουν τον Ναό της ενορίας του, είναι ότι ενώ οι πιστοί κάνουν συμβούλια και ψηφίζουν να παραμείνουν στην κανονική Εκκλησία, κινητοποιούνται μετά άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την Εκκλησία και ανατρέπουν τις αποφάσεις τους. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να προέρχονται και από την ίδια κοινότητα ή/και από γύρω περιοχές και για πολιτικούς λόγους εμφανίζονται σε επόμενα συμβούλια για να ανατρέψουν τις αποφάσεις των πιστών. Ο άλλος ιερέας είχε αναφέρει ότι εκείνη την ημέρα που οι σχισματικοί ακτιβιστές προσπάθησαν να αρπάξουν τον Ναό της ενορίας του, έβλεπε τουλάχιστον 30 + ανθρώπους που δεν τους είχε δει ποτέ να εκκλησιάζονται!
Αυτές είναι οι «θρησκευτικές ελευθερίες» του πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Τζέφρυ Πάιατ!!
Reply ↓

ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΝΑΝΗΣ on Μαρτίου 12, 2019 στο 12:04 πμ said:

Τι έχουν να πουν οι διάφοροι υποστηρικτές του κ.Βαρθολομαίου για αυτήν την κατάντια;
Reply ↓


Μηδὲν Ἄγαν on Μαρτίου 12, 2019 στο 9:04 πμ said:

Ἀς μὴν εἴμαστε ἀφελεῖς… Ὁ Βαρθολομαῖος τὸ ἤξερε ὅτι θὰ γίνουν ὅλα αὐτὰ ἀλλὰ καὶ τὰ ὑπόλοιπα ποὺ πρόκειται νὰ ἀκολουθήσουν. Ἡ μεγαλύτερη ἀπόδειξη αὐτοῦ εἶναι ὅτι μὲ τὴν ἀνακήρυξη τῆς Αὐτοκεφαλίας στοὺς σχισματικοὺς χωρὶς τίποτα νὰ τὸν προϊδεάζει ἔκανε έκκληση «προς πάσας τας εμπλεκομένας πλευράς να αποφεύγουν καταλήψεις Ναών, Μονών και άλλων περιουσιακών στοιχείων, ως και πάσαν πράξιν βίας και εκδικητικότητος…». Προφανῶς κι ἂν δὲν ἤξερε σαφῶς, τὸ διαισθανόταν ὁπωσδήποτε, γιὰ νὰ κάνει τέτοια ἀνακοίνωση…
Reply ↓

Φαίη on Μαρτίου 12, 2019 στο 1:17 μμ said:

Γνώριζε ότι οι αριθμοί ήταν εναντίον του, ότι δηλαδή η πλειοψηφία των πιστών βρίσκεται στο πλευρό της κανονικής Εκκλησίας υπό τον Μητροπολίτη Ονούφριο και ότι ο μόνος τρόπος για να ‘γυρίσει η ζυγαριά’ θα ήταν με παρανομίες, αρπαγές, απειλές και ξυλοδαρμούς. Έκανε αυτήν την δήλωση υποκριτικά και προκαταβολικά ακριβώς επειδή γνώριζε, για να μην κατηγορηθεί εκ των υστέρων ότι συμπράττει στην βία και στον διωγμό των Ορθοδόξων. Αυτό που έβλεπε και ο πιο αδαής, ο «πατριάρχης του Γένους»!! Βαρθολομαίος δεν το έβλεπε!

https://tasthyras.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.