Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Ο Αλβανίας επιμένει στις πανθρησκειακές κακόδοξες πρακτικές του!





diathriskiako albania 1
Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr




    «Π.Π.»: Ἀλήθεια, ποιός Ἅγιος ἔκανε κάτι τέτοιο, στοὺς φρικτοὺς πολέμους τοῦ παρελθόντος; Καὶ σὲ ποιόν «θεό» ἀπευθύνονται; Ποιός κοινὸς «θεός» ὑπονοεῖται στὴν κοινὴ καταδίκη κατὰ τῶν  τρομοκρατικῶν ἐπιθέσεων στὴν Σρι Λάνκα; Μποροῦμε νὰ φανταστοῦμε τὸν Κύριο νὰ παρουσιάζεται μαζὶ μὲ τοὺς Ἀρχιερεῖς καὶ νὰ ζητᾶ τὴν «εἰρήνη» τοῦ κόσμου τούτου, καὶ νὰ καταδικάζει τοὺς πολέμους;

Mε ανακοίνωσή του το Διαθρησκειακό Συμβούλιο Αλβανίας εκφράζει ομόφωνα την καταδίκη του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, σε τρεις εκκλησίες (δύο καθολικές και μια ευαγγελική), την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, καθώς και σε τουριστικά ξενοδοχεία, όπου έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες άτομα και τραυματίστηκαν πολλά άλλα.
Παράλληλα διατυπώνει τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και παρακαλεί το Θεό για τη θεραπεία των τραυματιών.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι πέντε θρησκευτικές κοινότητες της Αλβανίας (η Αλβανική Μουσουλμανική Κοινότητα, η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, η Καθολική Εκκλησία της Αλβανίας, το Παγκόσμιο Αρχηγείο της Μπεκτάσι και η Ευαγγελική Συμμαχία της Αλβανίας) εκφράζουν τη θλίψη τους, με πόνο και προσευχή.

Όπως επισημαίνεται "για άλλη μια φορά καταδικάζουμε σθεναρά κάθε μορφή τρομοκρατίας,βίας και εξτρεμισμού. Ενώνουμε τις προσευχές μας με ολόκληρο τον κόσμο, και με τους πιστούς κάθε θρησκείας, ζητώντας ειρήνη και συνύπαρξη ανεξάρτητα από τη θρησκεία, το χρώμα και τη φυλή".
Και προστίθεται: "Ο Θεός να βοηθά και να καθοδηγεί τον κόσμο, και ειδικά εκείνους, που έχουν στα χέρια τους την ευθύνη της ηγεσίας και επηρεάζουν το πεπρωμένο των εθνών και των λαών".
Να σημειωθεί ότι από τα πράγματα φανερώνεται η χρησιμότητα και η σοφία της στάσης του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, που απορρίπτει με τον τρόπο σκέψης και δράσης του το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία και ακολουθεί το δρόμο της αγάπης, του διαλόγου και της συνύπαρξης.
Έχει αντιληφθεί πλήρως ότι αυτό το οποίο έχουμε επειγόντως ανάγκη είναι μοντέλα ειρηνικής συμβίωσης, ανοχής και καταλλαγής κοινοτήτων. Τρόπους επικοινωνίας, αλληλογνωριμίας και αποδοχής. Μεθόδους υπέρβασης της εμπλοκής σε φαύλους κύκλους βίας.
Αποδεικνύεται πως μόνο μέσα από αυτή την πορεία μπορούμε να μιλήσουμε για ένα πολιτισμό με ποιότητα και σεβασμό στη διαφορετικότητα. Εμπλουτίζεται η δύναμη απέναντι στο φονταμενταλισμό, όχι με επιθετική λογική, αλλά με την πρακτική της ειρήνης, της συνεννόησης και της ανθρωπιάς.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Στο μεταξύ ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, και με την ιδιότητα του προέδρου του Διαθρησκειακού Συμβουλίου, συναντήθηκε με το νέο ηγέτη της Μουσουλμανικής Κοινότητας Αλβανίας Μπουζάρ Σπαχίου, στον οποίο απηύθυνε τα συγχαρητηριά του για την εκλογή του ως επικεφαλής των Μουσουλμάνων της χώρας.
Το θέμα της συζήτησης ήταν η σταθερή η δέσμευση μεταξύ των θρησκειών στην Αλβανία ενάντια στις αντικρουόμενες και εχθρικές καταστάσεις, τις οποίες ο κόσμος ζει σήμερα.
Και για να αποτραπούν αυτές, συμφώνησαν ότι πραγματικό πρότυπο είναι το μοντέλο συνύπαρξης.

diathriskiako albania 2

diathriskiako albania 2

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.