Πριν από μια εβδομάδα η Αθήνα μετατράπηκε σε Σοδομα και Γόμορα με την παρέλαση ομοφυλοφίλων.

Επίσημη αντίδραση από την Ελλαδική Εκκλησία δεν υπήρξε...

Σε άλλες…γειτονιές όμως υπάρχουν πιο σθεναρές αντιδράσεις.
Η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία ζήτησε αυτή την εβδομάδα την απαγόρευση της παρέλασης των γκέι, ισχυριζόμενη ότι ήταν μια κατάχρηση θρησκευτικών συναισθημάτων που μεταδίδουν ένα «σκόπιμα βλάσφημο» μήνυμα.
Η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία δήλωσε την Τετάρτη ότι το έργο με τίτλο «I am Too. So What?», που είχε διοργανωθεί κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Pride στην πόλη της Cluj, της Τρανσυλβανίας, θα έπρεπε να απαγορευτεί.
Η εκκλησία ανέφερε σε δήλωση επικαλέστηκε νόμο από το 2006 που «απαγορεύει οποιαδήποτε μορφή θρησκευτικής δυσφήμισης» ή «δημόσιο αδίκημα σε θρησκευτικά σύμβολα».
Περιέγραψε δε το έργο ως «πράξη ιδεολογικής αντιχριστιανικής προπαγάνδας».
Όμως, οι διοργανωτές της εβδομάδας Pride of Cluj αρνήθηκαν ότι το σόου είχε οποιαδήποτε πρόθεση να πλήξει τον Χριστιανισμό και τις αξίες του, αλλά ισχυρίστηκαν πως στοχεύει αντιθέτως, στους «θρησκευτικούς εξτρεμιστές» και στη «ψεύτικη θρησκευτικότητα» που κάποιοι χρησιμοποιούν για να επιτεθούν στους πιο «ευάλωτους», ανέφεραν οι διοργανωτές.
Από την άλλη πλευρά το Πατριαρχείο Γεωργίας εξέδωσε χθες δήλωση, προτρέποντας τις αρχές να μην επιτρέψουν την προγραμματισμένη εκδήλωση των ΛΟΑΤ στην Τιφλίδα την επόμενη εβδομάδα.
Η δήλωση της Εκκλησίας σημειώνει ότι το γεγονός, που προγραμματίζεται για τις 18-23 Ιουνίου, το πρώτο γεγονός «υπερηφάνειας» στην Τrancaucasia, είναι «απολύτως απαράδεκτο». Παράλληλα, η Εκκλησία καθιστά σαφές ότι κάθε βία εναντίον συμμετεχόντων είναι επίσης εντελώς απαράδεκτη.
«Ο τρόπος ζωής των προσώπων LGBT είναι η αμαρτία του σοδομισμού και αντικρούει τόσο τη χριστιανική πίστη όσο και τις διδασκαλίες των παραδοσιακών θρησκειών και των ηθικών αξιών εν γένει», αναφέρει η δήλωση.
Ωστόσο, ενώ η Εκκλησία έχει σταθερή στάση απέναντι στην αμαρτία, είναι πάντοτε έτοιμη να δεχτεί όλους τους ανθρώπους με αγάπη: «Τονίζουμε ότι η Εκκλησία διαχωρίζεται από την αμαρτία, όχι όμως από τον μετανοημένο αμαρτωλό, ο οποίος ανακουφίζεται με αγάπη και τον βοηθά να επιστρέψει στο Θεό. »
Επιπλέον, το Πατριαρχείο αμφισβητεί ορισμένες Ομάδες LGBT που διαδίδουν ψευδείς ισχυρισμούς για διώξεις στη Γεωργία προκειμένου να λάβουν διεθνή χρηματοδότηση και να παρουσιαστούν ως αγωνιστικές ενάντια στις διακρίσεις.