Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Η προπαγάνδα για την "ένωση" συνεχίζεται! --Αλλά οι συμβιβασμένοι Ποιμένες-πιστοί, δεν αντιδρούν, σαν το ...ΒΑΤΡΑΧΑΚΙ!

Μήπως -ἔστω καὶ τώρα- είναι η ώρα ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΥΤΡΑ;»


Φαναρίου Αγαθάγγελος:


«Η Αγία Καικιλία είναι μια Αγία που ''ενώνει'' δύο Εκκλησίες, Ορθόδοξη και Καθολική»


naos kaikilias 43
Αποστολή στη Ρώμη για τη Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου

Τριήμερη πολιτιστική - επιμορφωτική επίσκεψη στη Ρώμη και το Βατικανό πραγματοποιούν από σήμερα, Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, στελέχη της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Κέντρου Στηριξης Οικογένειας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (ΚΕΣΟ).
Επικεφαλής της επισκέψεως είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής
Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, και η διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη.
Κατά την πρώτη μέρα επισκέφτηκαν το ναό της Αγίας Μάρτυρος
Καικιλίας στο προάστειο Trastevere της Ρώμης, όπου και τους υποδέχτηκε η Ηγουμένη της Μονής αδερφή Μαρία - Ιωάννα.
Ο Θεοφιλέστατος προσέφερε ως ένδειξη σεβασμού, θυμίαμα καθώς και την Ιταλική έκδοση του Βιβλίου "San Rio" - Ιερομάρτυς Άγιος Πίος, Επίσκοπος Ρώμης.
"Με μεγάλη ευλάβεια επισκεπτόμαστε σήμερα το Ναό της Άγιος Μάρτυρος Καικίλιας, της προστάτιδας της εκκλησιαστικής μουσικής τέχνης" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Φαναρίου.
Επίσης ο κ. Αγαθάγγελος τόνισε: "Είναι χαρά μας που βρσικόμαστε σ' αυτόν τον τόσο ωραίο ναό, στον οποίο και φυλάσσεται το λείψανο της Αγίας. Η Αγία Καικιλία είναι μια Αγία η οποία "ενώνει" τις 2 Εκκλησίες, Ορθόδοξη και Καθολική".
Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του ναού, το τόπο του μαρτυρίος, καθώς και την κρύπτη της Αγίας.
Φτάνοντας στην κρύπτη όπου φυλάσσεται το άφθαρτο σκήνωμα της Μάρτυρος Καικιλίας, ο Θεοφιλέστος και τα μέλη της συνοδείας έψαλαν το απολυτίκιο της Αγίας.
Αμέσως μετά την ξενάγηση η Ηγουμένη, ευχαρίστησε της Αντιπροσωπεία χαρίζοντας σε όλους το ασημένιο φυλακτό της Αγίας, ενώ στο Θεοφιλέστατο το βιβλίο με την βιογραφία της Αγίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μαρμάρινη πλάκα με την οποία οι δήμιοι πλάκωσαν ζωντανή την Αγία για να πεθάνει από ασφυξία, σήμερα χρησιμοποιείται ως το κεντρικό μάρμαρο της Αγίας Τραπέζης ενώ το δεύτερο παρεκκλήσιο στο δεξιό κλίτος της Βασιλικής είναι το δωμάτιο στο οποίο καταδικάστηκε σε θάνατο η Αγία.
Τέλος να αναφέρουμε ότι στην αποστολή συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΣΟ, κα κα Ευγενία Τσουμάνη, κα Έφη Μπέκου - Μπαλντά, κα Μαρία Τάταρη, κα Μάρθα Σαμαρά, κα Σοφία Πέππα και ο Πρωτ. π. Λάμπρος Ξεσφύγγης.





Πηγή


 Παραθέτουμε καὶ τὸ κείμενο μὲ τὸ ΒΑΤΡΑΧΑΚΙ, γιὰ ὅσους δὲν τὸ γνωρίζουν.
  
Η ΧΥΤΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΑΖΕΙ.
ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ;
   
  «Τ βατραχάκι» εναι να θαυμάσιο κείμενο το  συγγραφέα κα φιλοσόφου Olivier Clerc περιγράφει κατ τραγικ τρόπο τν σύγχρονη κατάσταση πο βιώνουμε ς λληνες κα ρθόδοξοι χριστιανοί. Διαβάζοντάς το, κάναμε κάποιες σκέψεις, καταγράψαμε κάποιες ναλογίες κα προχωρήσαμε σ κάποιους συνειρμούς. Πολλο π τος ναγνστες πιστεύουμε πς θ βρον καλύτερες ναλογίες κα συνειρμούς.... μες παραθέτουμε τος δικούς μας.
    Παρουσιάζουμε πρτα «μ λίγα λόγια» Τ βατραχάκι το Olivier Clerc:
   «να βατραχάκι κολυμποσε μέριμνο σ μία χύτρα μ δροσερ νερό. Ο παρατηρητς νάψαν μία χαμηλ φωτι κάτω π τ χύτρα. θερμοκρασία το νερο νέβαινε ργ λλ σταθερ 25..26..27....35 βαθμοί. Τ βατραχάκι νοιωθε μία μικρ διαφορά, λλ ασθανόταν κόμα σχετικ νετα. 40-45, μία μικρ δυσφορία, λλ τίποτε τ νησυχητικ δν περνοσε π τ μυαλό του, μόνο που ασθανόταν λίγο κουρασμένο. 50 βαθμο κα νόχληση ταν πι μεγάλη, λλ κα κούραση πίσης· γι’ ατ κα πομένει κα δεν ντιδρ. Σ λίγο θερμοκρασία κάνει τ βατραχάκι ν χάσει τις ασθήσεις του κα σύντομα βράζει μέσα στ χύτρα.
   »ν τ ριχναν π τν ρχ κατ’ εθεαν στος 40-50 βαθμούς, πως εχαν κάνει ο παρατηρητς νωρίτερα σ λλο βατραχάκι, ατ μ’ να γερ σάλτο θ πηδοσε ξω π τ χύτρα.
   »Τ πείραμα ποδεικνύει τι, ταν μία λλαγ γίνεται μ τρόπο παρκς ργό, διαφεύγει τς συνειδήσεως κα στν πλειονότητα τν περιπτώσεων δν προκαλε καμι ντιδράση, καμι ντίσταση.
   »Τ διο συμβαίνει κα στην κοινωνία μας μ σα ργ κα σταδιακ συμβαίνουν σ βάρος μας. Γίνονται ργ ργ για να τ συνηθίζουμε. Ατ πο μς συμβαίνουν σήμερα, ν γινόταν λα μαζ πρν 20-30-40 χρόνια θ μας καναν ν φρίξουμε, ν βγομε στος δρόμους, να παναστατήσουμε. Τώρα μως;
   »Τ σχημα προγνωστικ γι τ μέλλον μας, ντ να προκαλον ντιδράσεις κα ξεγέρσεις, προετοιμάζουν ψυχολογικ τν κόσμο στε να ποδέχεται τς δραματικς κα ξαθλιωτικς συνθκες ζως πο μς πιβάλουν.
    »Μήπως είναι η ώρα ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΥΤΡΑ;»

2 σχόλια:

  1. Αφού είναι προφητευμένο στα λόγια Αγίων ανθρώπων, παλαιών και σύγχρονων, ότι οι περισσότεροι πιστοί της σύγχρονης εκκλησίας θα χαθούν, ότι το αντίχριστο Οικουμενικό πνεύμα θα επικρατήσει στις εκκλησίες (ναούς), λόγω της εξωτερικής θρησκευτικότητας και τύπο λατρείας, κατά το παράδειγμα των Εβραίων της εποχής του Χριστού. Άλλωστε και στην εκκλησιαστική ιστορία, ακόμα και στους πρώτους χριστιανούς, όταν ερχόταν ξαφνικός διωγμός, οι περισσότεροι αλλαξοπιστούσαν. Εμείς έχουμε τους Αγίους μάρτυρες που είναι το απόσταγμα, όμως για να βγουν αυτοί χάθηκαν ακόμα πιο πολλοί.. Στενή η πύλη μην το ξεχνάμε, μην έχουμε απαιτήσεις ποσότητας και πλήθους, αλλά ποιότητας και ήθους. Προφανώς η ένωση είναι αν όχι το τελευταίο, το προ-τελικό σοκ για όσους θα έχουν αντανακλαστικα τελευταίας στιγμής και έχουν οριοθετήσει την θεωρία κοινό ποτηριο χωρίς ανακολουθία. Μετά από εκεί απλά, τα γεγονότα θα τρέχουν γρήγορα. Το τελευταίο ίσως είναι είτε η κατάργηση είτε η τέλεια διαστρέβλωση της Αγίας Γραφής παγκοσμίως, ακόμα και ανάμεσα στους αιρετικούς. Στο τέλος όπως όλα δείχνουν από το μέγεθος της σήψης και την νάρκωση, θα προσκυνηθεί ο Εωσφόρος εν πλήρη φρικώδη παγκόσμια παναίρεση. Αν είπε ο Θεός ότι έτσι θα γίνει, μπορούμε άραγε εμείς να το αλλάξουμε; Να ξέρουμε που είμαστε και που πάει η κατάσταση, να έχουμε πίστη σε Εκείνον και όχι σε ποιμένες πλέον και ελπίδες σε ανθρώπους, οι εποχές και οι αντιδράσεις και οι εκπτώσεις ακόμα και εκλεκτών το δείχνουν καθαρά.. Eλπίζουμε Το άρθρο σας, κάποιους να προσελκύσει, και όντως από το χλιαρό νερό,
    κάποιους να αφυπνίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/2/19, 7:47 π.μ.

    Το δουλεύουν χρόνια...τώρα επαληθεύονται οι φόβοι μας. Δωρεές λειψάνων από παπικούς, συνιερουργιες,συνεορτασμοι,συνεργασίες,πες,πες θα συνηθίσουν τα πρόβατα και θα ακολουθήσουν τους προβατοσχημους λυκους- ποιμένες! Τα κατάφεραν! Τώρα αποκτήσαμε και κοινούς Αγίους μετά το σχίσμα και ζητάμε τις πρεσβείες τους. Σκέτο καταντημα. Ο σώζων εαυτόν σωθητω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.